Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Romové vs češi

Od: monty582* odpovědí: 61 změna:

Ahoj, dneska mě dožralo, jak píšou na novinkách.cz o tom, jak zemřel rom a kdesik ho pohřbili, v tu dobu, kdy tento jeden rom zemřel, umřelo desítky, možná stovky (když přeženu) čechů. A ikdyž nejsem ani plnoletý, tak si začínám všímat toho, jak čeští politici (běloši) delají z romů něco lepšího, než my bílí občany. A myslíte, že těm politikům dochází, že teda romové jsou něco nad, než ti politici? Nejrači bych všechny romy (házím všechny do jednoho pytle!) nastěhoval mezi naše politiky a ať si zkusí ti politici, jak se nám žije.

61 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dzordz*
hodnocení

1x

Politici píšou ty články nebo jak?

Viz nedávno poradte.cz/..., musí to bejt prostě skandál, žádný zábrany, citlivý témata, přehnaný titulky, přehnaný dramatizování.

no jo, ale kdyby to tam dopadlo opačně, tak by určitě PČR tolik nepomáhala a nechránila! a v tom je sakra velkej problém!

michalov*
hodnocení

1x

Jedná se o kauzu v posledních dnech v probíranou v medií,takže se hoď do klidu ,Ty neplnoletý. ;) O žádné "nadržování" nejde.Máš zbytečné starosti.Pro začátek by to chtělo se trochu naučit pravopis ,když už si ten Čech.;)

mufii*

a co říkáte na tohle? ostrava-online.cz/...

martinaa*

Můj osobní názor je, že to už nebude rtvat dlouho. Lidé si nenechají s.át na hlavu věčně, a tak jako jinde to tipuji na blížící se občanskou válku.

deiv19*

Hustá fotka *sok*

A to bychom se divili, kde už dávno začala...

pt®

"mufii", chudák 12 letý chlapec, ten stres, tu hrůzu, tu bolest, co prožil, no děs a běs. Myslím si, ať je to kruté sebevíc, že by bylo líp kdyby to nepřežil. Protože celý život tím bude poznamenaný, ty hrůzy se mu budou vracet. Vždyť byl pohlavně zneužitý a to dvakrát. Chudák dítě, je mi z toho moc špatně, co se děje. - stařenka

opergl*

tak já teda plnoleta jsem už dlouho možná hrubky nějaký taky udělám..a co?nezlob se na mě ale romům se tady promine vše..dělat nemusí zjdou si na sociálku,a když něco nezaplatí tak jim nemají stejně co udělat protože oni chudáci nic nemají))člověka nepředěláš mají to v genech at se tvaří jak se tvaří..mezi nám čechy,moraváky at někoho nezapomenu jsou taky pěkn hajzlíkové ale na nás obyčejné lidé zákony platí,tady na romové snad udělají za chvilku speciální vyhlášku))a prý jsou sociálně slábé chudinky))

hodnocení

1x

Cikánů se bojím, pak se bojím Arabů a také černochů, dokonce i Jugoslávců, pak také Vietnamců, prostě se bojím lidí, kteří se po statisíce let potýkají s diskriminací a to je nutí být agresivní. A co když je chyba v nás? Nás tak nadřazených, "bělochů"? POZOR, aby nebylo špatně pochopeno. Já se jich skutečně bojím a snažím se jim vyhýbat. Ale není chyba někde v nás? Já to už to nevyřeším, já ne, ale třeba další generace by s tím mohla pohnout. Je to všechno nekonečně smutné...

miljan*

Jako že bychom se jim měli přizpůsobit? Když budu mluvit za sebe, tak ve mně chyba není.

Ne, tak to určitě nemyslím. Já to mínila tak, že bychom se třeba mohli pokusit pochopit, proč jsou tací, jací jsou. ;)

miljan*

Pochopit se je snažíme několit set let. Je to marný, marný ...

hodnocení

0x

Tak ono to asi nebude tak horké s těmi mrtvými. Myšleno tedy tak, že u nás, zaplaťbůh, není na denním pořádku to, že by někoho zastřelili - ať bílého, černého či fialového. Ale naprosto souhlasím s Vámi v myšlence o diskriminaci. Dnes už je situace taková, že Cikáni mají např přednost při přijímání do školky, školy a pod. Zatímco Češi budou platit školné, Cikáni už dnes mají dotace na školní pomůcky a pod : tn.nova.cz/...

Tím nechci vyvolávat jakési rasistické vášně, ale myslím, že by měla být pro všechny stejná pravidla.

A z čím naprosto souhlasím, je Vaše myšlenka o politicích. Proč třeba Džamila, či Kocáb a jemu podobní obháci utiskovaných nebydlí u svému srdci blízkých např v Matiční ulici, či na Šluknovsku? Ono se to hezky kecá, když si pak po plamených projevech o rasovém útisku hezky odfrčí na svou VIP adresu, zatímco ,,utiskovatelé´´ - tedy normální občané tam musí bydlet dál, protože byty či domy s takovými sousedy prostě neprodají.

anonym2*
hodnocení

0x
xenofobie?

letitbe*
hodnocení

0x
Ano. to je dnešní doba svalovat všechny problémy ve společnosti na politiky. oni ty články nepisou to novinari to nafukuji. jinak nesud, kdyz nevis jak procesdopadne

miljan*
hodnocení

0x

Kdyby jenom rom, ale byl to cikán kriminálník, a málem státní funus jak Vašík. *afro*

miljan*

Salvu už dostal. *ua*

monty582*
hodnocení

Moc se omlouvám nad malým -Č- měl sem tam prvně velké, ale potom sem zazmatkoval a opravil na malé (nechci se vymlouvat). A v jedné odpovědi jsem se dočetl, že se tím nemám zabývat a jak budu plnoletý, tak to bude ještě horší a potom se s tím mám zabývat? Jako vím, že sám to neovlivním, ale aspoň názor můžu prokázat, né? V našem městě byl starý velký dům a v něm bydlelo tak 30 romů, týdně bylo okradeno minimálně 5 lidí, jednou sem byl i JÁ. Najednou kolem jejich pozemku nikdo nechodil, pomalu ani na kole nikdo nejezdil. A lidé z paneláků rači chodili zadním vchodem, byl okraden i můj kamarád. Když je potom rozváželi po obcích, tak najednou dům se zboural, udělalo se tam parkoviště a malý park a najednou za den tam projde minimálně 300 lidí. Jsem spokojený co udělali, ale na druhou stranu upřímně je mi líto těch obyvatel v obcích.

chrest*
hodnocení

0x

Na cikány a celou jejich problematiku má dobré názory senátor Doubrava parlamentnilisty.cz/... stačí si najít všechny články s ním. Džamila Stehlíková ještě s tím druhým lofasem co hájí cikány ať jdou do pr*ele.

doplněno 07.01.12 22:47:

jo už vím ten druhý - Kocáb

mirekmirek340*

Tak jak to vidím já.

S cikány byly,jsou a budou problémy.Totalitní režim to dokázal částečně řešit.Dnešní demokracie je bezradná.Proto, až jednou dojde ke změně společenského systému,tak se cikánská otázka vyřeší Jak?Na to máme každý svůj způsob,který bychom preferovali.O tom,že ke změně dojde nechci diskutovat.To tak prostě je.Společnost jako taková nikdy v historii nestagnovala a byla neustále ve vývoji.Od společnosti prvobytně pospolné až k dnešní demokracii.A ta taky nebude věčná.Tak jako svorně odsuzujeme totalitu,tak si ani neuvědomujeme,kdo vyvedl Chile z krize,nebo proč se Španělsko a Portugalsko nezúčastnili druhé světové války.Ale svorně odsuzujeme Pinocheta,Franka, Salazara.Demokracie není všelék a vláda několika mocných,kteří jsou bohatí a tudíž nemají potřebu krást(mají dost a mají to napořád.ne na jedno volební období) jako někteří představitelé naší demokracie má také asi něco do sebe.No a potom by se Kocábovéa Džamily nemuseli zviditelňovat ,aby uspěli v politice,slušný lidi by měli klid a každý darebák by dostal přes držku.Bílý i černý. Prostě na tuto problematiku mám svůj názor a jestli chceš do Kanady tak si jeď,ale zpátky tě nechceme.A ani z Anglie.

A totalitní režim to řešil ***** jak... dával jim prachy přímo do chřtánu... díky tomu nemuseli krást a díky tomu si zvykli.. a ted je jim zle... už komunisti si s nimi nevěděli řádně rady... ale to jich nebylo tolik...

A lidi jako policajt, učitel, spořádaný otec... byly to autority...

lui*

Hangare, Nemáš pravdu.

Komunisti je donutili pracovat, a tu práci pro ně měli. Takže za A-neměli čas na zlodějinu, ono když příjdeš z práce po 8mi až 10ti hodinové kopáčské práci, tak už máš chuť tak na pivo, a ne ještě chodit po nocích krást, a za B neměli důvod, výplata jim stačila na uživení, na bydlení. Dnešní mocipáni sebrali cikánům práci, dělají ji za ně za polovičku ukrajinci, a nahradili ji sociálními dávkami. Tak co kdo čeká. Jak to asi dopadne. Že budou čekat až umřou hlady? Dřív, tím myslím za komunistů, bylo procento sígrů černejch a bílejch celkem vyrovnaný. nezapomeň, že většina, co jich tu byla v pohraničí, přicházela po válce, tak do roku 1965. Pak to ustalo. A ti museli posílat děti do škol, protože by jim v opačném případě okamžitě sebrali příspěvky na děti. A ty na tehdejší dobu nebyly malé.

Problém nastal až po revoluci, kdy sem začali přicházet takoví, jako byli ti naši starousedlí před 40 lety. Jenže nová "demokracie" si s nimi neumí poradit. A to je příčina všeho.

cacab*

Asi nemáš firmu ,viď? Bylo by dobrý si taky ujasnit rozdíl mezi prácí a zaměstnáním.Za těch komančů byli všichni zaměstnaní ale pracoval málokdo a´t černej nebo bílej. A ty ukrajinci dělaj za polovic ale dvakrát tolik. Zkus k tomu donutit cikána nebo i bílího.

lui*
Máš ten dojem, že jsme se všichni, bílí i cikáni za komunistů flákali a nedělali? Ani náhodou. Někdo možná, ale moc jich nebylo, to mi věř. Makat museli všichni. Někdo víc, někdo míň. Ale kopáčskou práci si odvedli. Kdyby jim stát nenabídl sociálku místo práce, tak by to takhle neskončilo.
chrest*

Taky tomu dopomohla eurozóna. Volný pohyb osob udělal svoje a k nám se stěhují cikáni ze Slovenska a dalších států. Takže plno jich tu ani nemá trvalé bydliště. Ale myslím, že ty jejich útoky na severu Čech byl počátek jejich konce. Protože když už i politici si postupně začínají uvědomovat, že v našem státě menšina diskriminuje většinu, tak se s tím začne pořádně něco dělat a dřív nebo později tu bude klid. Aspoň v to doufám.

Oni je nechtějí ani v té Kanadě nebo v Anglii . Jim jako velmoci stačí , vydat zprávu (jak se to již několikrát stalo) , že jsou u nás Romové diskriminováni. My pak musíme být a jsme servilní , musímea diskriminaci řešit - odstraňovat . To aby Romové nemigrovali do těchto zemí , jelikož je tam nechtějí. Problematiku je podle mně nutno řešit systémově . Důkladně analizovat příčiny závadového chování Romů a tyto řešit. miro

hodnocení

0x

Jojo, jestli tohle vidí zesnulý děda tak dělá v hrobě ventilátor...

Dlouho mi říkaval jak to dopadne a jak to bude a já nevěřil a hle pár let a je to tu...

Zatímco co gadžové diskriminují tmavoše nevydaním peněženky.. oni si v pohodě běhají, kradou, znásilňujou...

Smůla že narazili na čiperného důchodce s bouchačkou...

Nakonec tímto děkuji jisté "komunitě" která dává železomorce černé jasně najevo že zde hned tak bydlet nebudou...

NA nějaký čas v klidu ale co asi předem tuší.. lidičky hledejte chatu v horách...postavte ji z nečeho co nehoří a nemá cenu to krást..

mirekmirek340*

A totalitní režim to řešil ***** jak... dával jim prachy přímo do chřtánu-Cituji tvoje slova.Je mi 50 let a vím přesně jak to za komunistů s cikány bylo. Makat museli. Ze zákona.Jako my všichni ostatní.Pak přišla vysněná demokracie.My gádžové makáme dál,protože musíme,jinak chcípnem hlady a černí-Těch bydlí v jednom bytě 15,dají sociálky dohromady,sem tam ukradnou poklop od kanálu nebo někoho přepadnou a žijí si v pohodě.Za komunistů by všichni bručeli

hodnocení

0x

já v tom mám svůj systém a kdo souhlasí tak se nějak ozvěte

jéje technika zradila prosím administrátory o spravení

Romové vs češi

miljan*
hodnocení

0x

Je to asi tak nějak ahaonline.cz/...

mirekmirek340*

A co si myslíte o tomhle.Není tohle to vyloženej rasisizmus.

Ale na druhá straně mi taky na ně máme popěvky.Ovšem inteligentnější

doplněno 08.01.12 15:49:

rasisizmus jsem se překlepl.Promiňte

doplněno 08.01.12 15:53:

jabraka*
hodnocení

0x

To schema je zásadně hloupé.Nelze lidi dělit na skupiny podle toho,jak vypadají,vše má v rukou stát,který má prostředky na to,aby hranice smazal.Ne ovšem tím,že zbourá dělicí stěny,ani rozdíly ve školních lavicích,ani způsob výplaty podpor.Cikáni jsou takoví,jaké z nich udělala státní politika.Nemají peníze,tedy kradou.Nechodí do školy,tak neznají míry morálky.Nepracují,a to se jim líbí,nepracovat je pohodlné.Za vlády Komunistů ráno museli do práce,odpoledne se vrátiíli a odpočali,a večer byli rádi,že šli spát.Na krádeže neměli čas.Pro každého stejně,pracuješ,dostaneš plat.Nepracuješ,jdeš do Krimu.Prostituce byla taky nemilosrdně trestána.S Cikány téměř problémy nebyly.

Takže je jasné,že tato společnost a tato vláda nikdy nemůže problémy odstranit,dokonce mám dojem,že ani nechce.Že jí ten bordel vyhovuje.

JABRAKA

No a jak jsou rozpohodlnělí tak si myslí že můžou všechno a věčně se jim něco nelíbí a hned se mstěj viz. třeba ten mačetový útok který nedávno (možná už dávno) byl. Jakej byl důvod toho napadení?

miljan*
hodnocení

0x

Stále aktuálnější web zbranekvalitne.cz/...

johhny11
hodnocení

0x

Ja se tady tomu nestacim divit...Vsichni tu nadavaji na Cikany,Romy...Lidi uvedomte si co tu delate,mam pocit,ze jsem se vratil o nekolik desitek let zpatky do doby 2sv. valky.Vsichni kteri tu nadavaji by nejradeji vsechny Cikany ci Romy poslali do plynu ze?

Co ma tohle znamenat?Jeden neplnolety,ktery ani neumi poradne nic napsat se snazi dostat do diskuze mezi dospele lidi,dela chytreho a pritom za dobu sveho zivota zrejme moc zkusenosti nema a rozumu teprve ne...

Mily chlapce,az budes zase mit chut rozdavat sve rasisticke rozumy,pust si laskave nejprve treba film Sindleruv seznam a pak tu povidej,pis a vypravej...

Co jsou bili lide?Nadrazena rasa?Zkuste se zamyslet kolik lidi zemre za jeden jediny rok diky vrahum,nasilnikum.Kolik z tech vrahu a nasilniku je Cikanu ci Romu ci jinych narodnosti?Kolik Cikanskych ci Romskych matek nahazelo sve deti do popelnic?Kolik jich zabilo sve deti?Myslite i na tohle vy vsichni,kteri odsuzujete jine nez bile rasy doma v teple u svych pc?

Nezastavam se jich a nezastavam se ani jinych bilich,ale premyslejte,nez neco napisete,zkuste se zamyslet samy nad sebou...

martinaa*

Nejde o barvu kůže. Ale když se podíváte kolem, kdo dělá nejvíc problémů, nejvíc krade, a ještě z toho vyjde skoro bez trestu? Vám by se líbilo, kdyby Vás přepadli cigáni, Vy jste se bránil, střelil jednoho a ještě si za nepřiměřenou obranu šel sednout?

To je ten rozdíl, který lidi tak štve. Když toto udělá bílý, je si sednout natvrdo na pár let. Cigán vše svede na diskriminaci a za rok je venku na podmínku, ačkoli znásilnil a skoro ubil dvanáctiletého kluka. Tak kde to jsme?

Pokud se Vám to nezdá, jeďte se podívat na šluknovský výběžek, nebo přijeďte do Brna na Bratislavskou. Až Vás tam párkrát přepadnou, zmlátí, a Vy se marně budete dovolávat spravedlnosti, budete hovořit jinak...

pt®

"johhny11", myslím, že také chcete rozdávat rozumy. Nikdo tu nenapsal nic o plynu, pouze Vy, to je jedna věc. Za další, proč by Romské matky házely děti do popelnic, když na každé dítě berou soc. dávky a všechny další zákonem dané výhody? Např. si Romská babička vezme do péče děti od svých dětí a má pak hodně peněz. Přečtěte si, co zde na poradte.cz píší jiní, co jsou v invalidním důchodu, nemohou se pořádně pohybovat mají děti a jen životní minimum. Když jdu já nakupovat a myslím si, že se mám dobře, kolikrát koukám, co mají Romské rodiny v košíku za drahé dobroty, které jsem v životě neměla ani v "hubě". Píšete: " kolik lidi zemre za jeden jediny rok diky vrahum,nasilnikum.Kolik z tech vrahu a nasilniku je Cikanu ci Romu ci jinych narodnosti?" /zkopírován Váš text/. Když vezmete poměr, asi byste došel k nějakému výsledku, že byste se sám divil. To je můj názor na Vaš příspěvek. - stařenka

johhny11

Mila starenko,

kdyz uz jsme u tech socialnich davek,ano samozrejme ze mate pravdu v tom co tu pisete,s tim plne souhlasim.Ale ja Vam dam jiny priklad.Jsem zamestnan uz spoustu let v jedne nejmenovane fabrice,pracuje tam sposty "invalidnich duchodcu" kteri berou duchod na zada,na ruce a pracuji ve skladu,kde je celkem tezka prace,jsou zdravy jako rybicky a nic jim neni,za cely rok nezamarodi...

A pozor,nejsou to Cikani ci Romove.Vsichni,kteri poctive pracuji musi vydelat stejne tak na ty ci ony socialni davky,tak mi reknete,kde to vlastne jsme?Neni tohle trochu moc?Nechapu Cikany a Romy stejne tak jako vy vsichni,kteri sem davate vase prispevky,ale sproste nadavat?Nebo dokonce sem davat odkazy na stranky se zbranemi?Nezlobte se na me,ale tohle je mysleni...

Ty deti v popelnicich,dobre se zastavate matek,ktere v sobe nemaji ani kouska citu,porodit a zahodit ze?Protoze nedostanu soc. davky?Ma tohle logiku?Staci se ditete zrict,existuje spoustu prostredku jak se ditete zbavit,ale nechat ho ziiiit!

V cem je vlastne problem?V politicich,a nebo v nas lidech samotnych,treba jen v citu pro narozene dite.

Ta nepoctivost a obirani vsech pracujicich o socialni davky,prakticky o dane nas vsech je na vsech stranach jak u bilych,tak u tmavych,jen je potreba se kolem sebe rozhlednout a v nekterych pripadech si sahnout i hloubeji do svedomi...

Za dob totality nebyly socialni davky v takovem rozsahu jako jsou dnes,za dob totality se dalo nakrast i na postaveni vlastniho domu a nikde nic kupodivu nechybelo,to slysim skoro tydne od starsich spolupracujicich.

Koncim mejte se hezky a vsem vam preji spokojeny zivot a krasnou budocnost a to myslim uprime.

pt®

"johhny11", taky se někdy pozastavím nad tím, kdože má invalidní důchod, ale tahat basy s pivem, kouřit jak fabrika a makat na zahradě takovému nevadí. Taky mně překvapí, když jdu s něčím na poštu a přede mnou Rom, který má ruce, nohy, žádnou evidentní zdravotní vadu, maximálně 25 roků a zahuháláká do okénka: "důchod" /jak jinak, než invalidní/ a paní u okénka vysází tisícovky. Já odpracovala 40 let, abych ten důchod dostala a mám při chůzi plno zdravotních problémů, které jsou okem viditelné. A proč bych se zastávala těch, co se dětí zbavují? To jen některé ženy ze zoufalství skáčí s dětmi v náručí z okna, jiné po porodu prožívají nějaký poporodní stres a ani si neuvědomí následek svého činu. Jsou i ty, co se dětí chtějí zbavit. Ale děcáky a ústavy jsou plné dětí, jakých? Co myslíte? "Johhny11", věřte, že my to tady nevyřešíme, zde tak akorát můžeme napsat svůj pohled na věc, každý jen podle svých zážitků a zkušeností. Ale pokud si mohu vybrat, tak se problémovým lidem vyhnu obloukem. - stařenka

maradona10

To je pravda at si češi pustí film Schindleruv seznam je to děs a hruza...i češi by byly zplynováni a všechny si myslím bez rozdílu...tak proč jste všichni tak zaujati do Romské otázky?*slunce*

haladas

Vás nejspíše nepřepadli romové dvakrát za půl roku. Vy určitě nebydlíte s r. v jednom baráku. Vy určitě nemusíte každý den snášet jejich urážky. Vám nezbili kamaráda, který na mne čekal u vchodu. A mohla bych pokračovat, je toho moc. Jsem samoživitelka a mám naprosto příšernou zkušenost ze sociální pracovnicí co se týče s. dávek. Byli mi samozřejmě zamítnuty. Když jsem chtěla znát podrobnější důvody, bylo mi řečeno, že nejsem černá! Prý se jich bojí a tak jim schválí vše. Myslela jsem, že bouchnu. Tak se laskavě nedivte, že každý na ně nadává. Rasista nejsem, ale na ně mám alergii. A rady, že se máme nad sebou zamyslet, tak to si nechte na koledu! Až mne přepadnou po třetí, tak se určitě zamyslim nad tím, kde je chyba...

hodnocení

0x

Sjezdil jsem doslova celý svět a už jenom zkušenosti mi dávají zapravdu, že rasismus je kravina, ale to co se děje u nás je prostě moc. Každá menšina se musí alespoň trochu přizpůsobit společnosti ve které chce žít. Cikáni jsou u nás prostě verbež a nikde na světě s nimi nejsou takové problémy jako u nás, může za to náš systém, který jim to umožňuje - pravda a láska zvítězí. Před revolucí byla jasně daná pravidla pro všechny a podle toho to fungovalo, dnes nejsou pravidla žádná a říkáme tomu demokracie *haha*

jabraka*
hodnocení

0x

Johny 11:

Vím,že názor náctiletého je naivní a nemůže podchytit vše,co cítí k věci ti -sátníci.Ale tobě by to mělo dát iniciaci systému v mozku,které varují,že něco není skutečně tak,jak by mělo být.Že se tu děje něco právě s etnikem,které je problémové a někdo mu nalévá až příliš sebevědomí,na které ještě nedozrálo.Jako malému,zlobivému klukovi,je potřeba mu neustále vštěpovat,že pokud se nebude chovat tak,jako okolí,bude dostávat na prdel.Až dospěje,tak se může zařadit.Tak to bývá v normální společnosti.

JABRAKA

jabraka:

plný souhlas *palec*

saman47*
hodnocení

0x

Bohužel Kocábové, Dežomily, a nynější politické tlaky kupodivu nepomáhají majoritě v zemi, ale minoritě...V internetových diskuzích jsou raději uzavírány diskuze, které kritizují problémové cikány, zdůrazňuji PROBLÉMOVÉ...zloděje, násilníky, podvodníky... znám hodně cikánů slušných a není mi proti srsti jít s nimi na celý večer na pivo. Nějak mi připadá, že Dežomila a Kocáb zná jen ty nepřizpůsobivý. Ti, kteří se o sebe umí postarat jejich pochybnou pomoc nepotřebují...

monty582*
hodnocení

Ano vím, že jsem si teď v českém jazyce neudělala zrovna pěknou stránku, ale tak nemusí to o mě dokazovat, že bych byl nějaký omezený, či nějaký žák, který propadá, nebo dokonce chodí do speciální školy. A také mi to otevřelo oči, že jsou i tací lidé, kteří reagují jen podle toho, kolik mi je let. Dovolím si říct, že teda za pár let mého života, sem zažil už docela těchto věcí, co se týká cikánů. Jak už jsem se zmínil, tak žiji v městě, kde před pár lety odstěhovaly cikány. A dovolím si říct i to, že teď dělají bordel na vesnicích, kde právě žijí (v jedné vesnici, kde cikáni byli nastěhováni, tak tam žije babička). Ovšem znám i pár cikánů, nebo spíše jednoho cikána, který zůstal v našem městě a chodí do práce a stará se o svojí maminku, která je po autonehodě. Bydlí ve slušné čtvrti a není s něma problém, ale proč teda většina romské populace u nás dělá tolik problémů? Ano, jsem si vědom, že sem se tu zmínil o tom, jak bych všechny cikány nastěhoval k politikům a budu si za mím názorem stát, ale podle mě dělají bordel jen ti, kteří žijí ve velkých skupinách, nebo v početné rodině. Jinak když jsou cikáni dva (např. manželé), tak problémy nedělají (to si myslím já), ale pravdu máte v tom a k tomu se přidám, že NĚKTEŘÍ běloši, nebo dokonce Češi nejsou zrovna svatoušci. Jinak tu upozorňuji, že NEJSEM žadný rasista. A jestli vás zajímá, co sem si teda zažil s těma cikánama, kteří dělali nepořádek a okrádali lidi v našem městě, tak okradli mojí babičku, která jela na kole, schodili jí dva cikáni a okradli, potom jsem zažil menší šarvátku (já s kamarádem, proti třem cikánům, pořvávali na nás, tak sme je chvíli ignorovali, když sme jim řekli, že ať nedělají problémy, že už jich tu nadělali dost, tak se na nás vrhli), pak v autobuse, kdy tam sprostě nadávala jedna romská skupina (dvacetiletých) cikánu, nádavali skoro na všechny pasažéry, i na mě a mojí kamarádku. Jediné co se nám stalo pozitivního bylo to, že se mého otce zeptali, jestli by jim nedal za peníze železo, které bylo na našem pozemku před domem, ale o dva dny později železo zmizelo. Potom, když jsem byl malý, tak jsem šel s dědou ven a psa jsme měli na volno, děda si všiml, že malý rom naháněl našeho psa do nějaké oplocené zahrady (pes ho neposlouchal), když se děda ho zeptal, jestli mu pes patří, tak řekl, že ano a pak se ho zeptal, jak se jmenuje a on prý Elba, i když to byl pes, ne fena. A toto se mi zdá za můj život docela hodně. ;) Tak se potom nedivte, že mám takový názor, ale třeba za 20 let, když mě někdo nepřepadne a já ho nezraním, či dokonce nezabiji v sebeobraně a nepudu za mříže, tak budu mít jiný názor. :)

doplněno 19.01.12 00:48:

A ještě doplním,

nebo jsem měl vyvrtnutou nohu, čekali jsme na úrazovce, přišel tam cikán v mém věku s naraženou rukou a jak se jich sestřička ptala, co jim je, tak jsem šlyšel rozhovor a jeho mamka na ní ať si pohne, že nemají čas. Já tam čekal opravdu neuvěřitelnou hodinu a půl a né jenom já, ale i ostatní pacienti a romové přišli a během pěti minut šli do ordinace. Tak pane Johny11, až třeba budete čekat, nedej bože v čekárně a bude tam třeba podobná situace, tak vy si je můžete pustit před sebe, ale já jsem neplnoletý, takže nemám taková práva, jako dospělí lidé, já jsem jen jeden neplnoletý, který nic neumí napsat. ;)

johhny11

Ja uz jsem se rozloucil s psanim k teto problematice,ale dostal jsem tve odpovedi dnes do emailu,nelze jinak,nez odpovedet...

Mily chlapce,je mi skutecne lito tvych problemu a starosti s neprispusobivymi lidmi,souhlasim s tim,ze je nechutne jak se chovaji,nemam problem nepochopit o cem tu pises a verim ti,taky bych z toho nemel hezke pocity.

Me je 38 let,zazil jsem toho spoustu,napisu ti svuj pribeh v kratke verzi,jen jeden z tech mych pribehu,kterych je opravdu hodne...

Byval jsem motorkar,slusny clovek,nikdy jsem se nikomu neposmival,vzdy jsem chapal druhe,byl jsem pratelsky ke vsem at uz k bilemu,cernemu nebo treba zelenemu,nesoudil jsem nikdy ve svem zivote lidi podle vzhledu.Jel jsem na dovolenou s kamaradem,posledni den jsme se staveli v kempu a ve vesnici byla diskoteka,bylo v kempu par studentu,kteri byly pratelsti a dali se s nami do reci a ze si vyrazime spolecne.Pred restauraci sedel pan Skinhead dost pri tele a rekl bych i dost silny.Podival se na me a zjistil,ze jsem Zid...Ten vyraz v jeho obliceji bych ti nepral zazit.Nevsimal jsem si ho a sel se bavit.Zhruba po trech hodinach zabavy jsem se sel ven vyvetrat a projit,nebyl jsem opily,protoze piju opravdu s mirou.Stal jsem u plotu a on mne ze zadu napadl celkem dost se mu povedlo mne zmlatit,do dnes mam dve jizvy na obliceji,na rtu a na oboci.Ale tim to neskoncilo,zavolal sve holohlave bratry a vsechny z tech studentu,kteri byly zidovske narodnosti zacaly honit po vsi,ti kterym se nepodarilo utect dopadly spatne,druhy den dopoledne prisly do kempu a vsechny nas donutily odejit.Staci ti to?Nebo mam pokracovat?Vis jak je tohle depresivni zazitek,kdyz te nekdo napadne a honi a druhy den te vystehuje z kempu jen proto,ze jsi Zid?

Vis jak jsem si pripadal?Jako za druhe svetove valky,kdyz se divam na ty filmy.A pak tu ctu odkaz na stranky se zbranemi,ze je to stale aktualni...Mam dve deti a mam o ne celkem strach,jake oni budou mit zazitky az dospeji,jak oni se budou branit kretenum,kteri nemysli.Tohle je jen jeden z mych super zazitku z meho pestreho zivota.Neco ti povim,vsichni jsou silni,kdyz nejsou samy,vsichni jsou borci,kdyz nejsou samy.Ti kteri by nedokazali ublizit,dokazou ublizit,kdyz nejsou samy a jsou s bandou hlupaku,kteri nemysli,jen proto,ze maji hlavu plnou alkoholu a kdyz druhy den zjisti,ze je z toho problem,jsou hodne velici chudaci...

Ne nadarmo se rika:V jednote je sila...

Nezastavam se nikdy tech,kteri ublizuji,protoze nesnasim nasili...Mej hezky den a preji ti ze srdce,abys svuj zivot,prozij bez problemu a nasili.

martinaa*

No... Váš zážitel je příšerný, ale!

Nikdy jsem neměla nic proti Vietnamcům (nechám daně stranou), černochům, Židům. Ve většině případů se snaží, makají, jsou slušní, příjemní.

Ne tak cigáni (pro mě neexistují žádní Romové). U nás dělají pouze bordel, kradou, řvou po sobě ve středu města, člověk jim raději uhne stranou. Dělají toto černoši? Vietnamci? Nevšimla jsem si.

Mamka dělá na ÚP. Kdo myslíte, že jí a jejím kolegyním vyhrožuje zabitím, vyškrábáním očí, že po nich hodí židli - až se musí volat ochranka? V 98% je to cigán. Příteli cigáni nabourali auto a pak se ještě snažili škodit jinak.

Kdo je slušný, k tomu jsem slušná. Kdo se chová jako hovado, k tomu se budu chovat jako k hovadu. A může to být stejně cigán jako skinhead.

mirekmirek340*

Prostě se asi musíme smířit s faktem,že cikána nepředěláte.Jejich zlodějská mentalita je zřejmě uložena někde v genech.Kdysi kradli slepice,dnes mají v oku jiné komodity.Jsou to prostě kočovníci a za několik století dorazili z Indieaž do Evropy.Zkuste se podívat do historie.Před setměním musili ven za hradby.Proč asi?V16 století (v datumu se mohu mýlit)Je nějaký papež,tuším Francouz to byl,je vyobcoval z církve.Proč asi.Nebudu historii dál rozvádět.Zkuste si ale představit,jaké složení by mohla mít naše společnost za několik generací,když bílá rodina má v průměru dvě děti a cikánská rodina 5 nebo 6 nebo 8.To pak tady bude víc cikánů jak bílých a kdo bude pracovat,aby měli cikáni na podpory?Takže nakonec se násilnosti stejně vyhrotí a tak jak jsme svoji zemi se zbraní v ruce bránili proti Francouzům,Turkům,Švédům,Němcům a Rusům,tak ji snad ubráníme i v budoucnu.Zamyslete se než budete odpovídat.Nejsem rasista.Jsem obyčejný Čech a /jestli chceš žít v mém státě,budeš muset respektovat má pravidla jako ostatní Češi/A na okraj.Níže uvedená věta se netýká jenom Cikánů,ale i všech Muslimů,Ukrajinců,Mongolců,Černochů a prostě všech,kteří k nám přišli na návštěvu a žádají nás,zda by s námi mohli v naší zemi žít.Já bych jim řekl ANO.ALE BUDE DODRŽOVAT NAŠE ZVYKY,NAŠE ZÁKONY A RESPEKTOVAT NAŠI VÍRU.Pak jste u nás vítáni.Prostě budete se chovat podle našich pravidel.Nikoliv my podle vašich.

cinematic*

K té zlodějské mentalitě... parlamentnilisty.cz/...

monty582*
hodnocení

No, nemám slov na Váš příběh, je strašný.

(V tomto textu si Vás dovolím jako představit všechny občany ČR) A to je ono, nejste rváč a nejste rasista (takže když jsem Vás uvedl jako všechny obačny ČR, tak my jim neděláme tolik problému, jak oni nám) neříkám, že v ČR nejsou rasisti, ale určitě bude větší procento těch slušných Čechů, co si nechají od nepřízpůsobivých lidí sr*t na hlavu, než těch, co si nenechají. (já patřím upřímě mezi ty, co si nechají). A já si myslím, že naši politici jim dávají více výhod než nám, protože když cikán, který nedostane nějakou tu "výhodu", tak všude bude vykládat, jak v naší zemi je rasismus a omezujeme je tady. Tak rači politici jim vyhovějí, aby drželi sprominutím hubu.

Jinak doufám, že jsem Vás neurazil a také Vám přeji mnoho přizpůsobivých, přátelských a férových lidído budoucna.

takjan*

Je jenom jedno řešení. Humanistům by se nelíbilo...

miljan*

Bude třeba začít u humanistů. *zed*

haladas

Tak to je opravdu dojemné, pane johhny11. Já byla přepadena dvakrát a přítele zmlátili několikrát. Nenechal se urážet. Píšete že je Vám 38 let a zažil jste si toho spoustu. No myslím, že v tomto věku jste pro mnoho lidi ještě cucák, který má život před sebou. Každý má nějaké příběhy, nejste sám. Připadá mi, že se až příliš litujete. A odsuzovat kluka, který není plnoletý a dovolil si zde napsat pár vět, to mi přijde od Vás sprostý a urážlivý! Zamyslet byste se měl hlavně sám nad sebou, drahý.

hodnocení

0x

novinky.cz jsou ve vlastnictví (nebo jen spolupracují?) s romeou.cz, tak proto to tam psali.

figurek*
hodnocení

0x

no tak pravda, všimni si, že novináři potřebují negativní zprávy. Když je nemají, pak odněkud vytáhnou nějakou banalitu a tu pořádně přibarví. Články o romech spolehlivě přitahují pozornost a hlavně, dobře se prodávají. Za článek v MF Dnes bývá honorář kolem 1500,-. Asi tak.

instalater*
hodnocení

0x

Stačí si jenom přečíst slovo- ROM -pozpátku a musí ti to být jasné.

hej lool to sedí *haha*

hop®

ROFL, asi nejsem sám, koho to zatím nenapadlo! ;)*haha*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma mám jizvu na rtu

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]