Nejste přihlášen/a.
CHCI SPÁCHAT SEBEVRAŽDU PŘIŠEL SEM I O BYDLENÍ NENÍ POMOCI DÁM SI DO VANY ŽEHLIČKU MYSLÍM TO VÁŽNĚ
Člověče, co blázníte, nedělejte to, neberte si život. Všechno časem odezní. Snad máte ještě rodiče, nebo sourozence, nebo babičku, tak běžte k nim, než se vyhrabete z nejhoršího. Jen doufám, že si z nás tady neděláte legraci. Z takových věcí se legrace nedělá. - stařenka
Padavko. Kdybyste chtěl spáchat sebevraždu, tak to uděláte a nebudete o tom kecat. Čekáte, že vás budeme přemlouvat? Tůdle nůdle. Jó, kdybyste byl chlap a napsal, že jste bezradný, ale chcete svou situaci řešit a proto žádáte o pomoc, to by bylo jiný kafe. Ale proč se namáhat, to přece bolí, že jo. Takže nápodobně, pane, já se taky nebudu namáhat a popřeju vám rychlý bezbolestný konec.
Jseš sobec - pro tebe jednoduché řešení a ostatní v tom necháš že? Takový hrdiny mám nejraději...
Co blázníš Coteda, Ty máš nějaké rodinné, či přátelské vztahy s tazatelem? V čem Tě nechal potencionální sebevrah? Není to sobec, ani budoucí sebevrah, je to obyčejný citový vyděrač. Nejhorší na tom je, že ho to nikam nepopostrčí. Je to prostě "propadákov".
Možná si ten človíček dělá legraci, možná také, že ne. V každém případě je dobře, že to ventiluje a komunikuje s námi. - stařenka
No vidíš! To už je jiná řeč. Ano bojuj. Žehličku si nech a neházej ji do vany, musel by kupovat novou... Neboj když budeš chtít, dokážeš to...
Vždycky je víc cest. V téhle tvé chvíli hlava křičí konec, pryč, tak si musíš přikázat rozum - a donutit se přikázat si nějakou povinnost, proč prostě nemůžeš tohle udělat (podle toho, jaké je tvé prostředí) ... já bojuju celoživotně s depkama asi kvůli hormonům a když to přijde, nezastaví mě skoro nic (všichni spí a já se přistihnu v předsíni, boty obuté, obrovská touha jít pod ten vlak ) - svého času jako mladé mi pomáhalo donutit se představit si pláč své mámy, pak jeden čas že to našim nemůžu udělat i třeba z maloměšťácky vypadajícího důvodu (co by řekli lidi), teď v dospělosti v takové chvíli uteču za město, křičím a brečím a nadávám si, že nemůžu - děti by přišly o matku. A rozum na mě křičí, že do prdele zítra zas bude líp, jen se dnes nevydat směr koleje.
Takže když ti nepomáhá duše, dej si fakt příkaz, třeba i to, že jsi někomu nestihl s něčím pomoct, nebo že někdo na tebe byl v životě hodnej a dlužíš mu to. Že musíš jít dál.
doplněno 07.01.12 22:47:Mimo mísu - překvapuje mě, že i já znám Vrbno ... taková minidiskuse, navíc sem už skoro nestíhám chodit ... jj, svět je malý - a docela hezký )
ano děkuji za radu to sem potřeboval ale líp nebude,moje hloupost je že sem moc důvěříví k lidem a ted sem u kamaráda ale jak dlouho nooo...
žádné jak dlouho, máš teď šanci vzít život do svých rukou, rozhlédnout se a hledat řešení ... existují příp.poradenská centra, pokud jde o bydlení... pokud se ti to jednou podaří, dát si život do pořádku, budeš mít pevný základ i sílu a radost.
A ono vetsinou kdyz k tomu ma dojit tak si to clovek rozmysli taky jsem to nakonec nedokazal a jsem rad i kdyz me to nekdy vsechno stve
to zní hezky můj problém se táhne už 3 roky začalo to fin kryzí exekutoři a sem úplně na dně i s práci jeto bída raz je jindy nee nemám štěstí někdy si říkám můj osud se plní,ato kvúli 2 lidem kteří dnes sedí
Človíčku, to je dobře, že jsi u kamaráda. A zajdi si na Městský úřad na sociálku, mohli by ti pomoci v hmotné nouzi a pak také se nech zaregistrovat na UP, abys neměl dluh na zdravotním pojištění. V pondělí je úřední den, tak koukej si jít něco vyřídit a bude zase lépe. - stařenka
řekni ja nemam kde býdlet more se správným přízvukem (stejným, jako mají hnědočeši) a hned ti dají byt. RPG nabízí byty od 2900 měsíčně nebo u olzy v raju mají stan a ještě u vlakáče u mostu na ovu
Podívej - všechno má řešení, někdy je bolestivé, někdy jde člověk do vězení, někdy zůstane na všechno sám, někdy si myslí že není jiná možnost než ta poslední. Vyhledej pomoc kdekoliv, kde je seriozní zázemí. Lékař, nebo třeba farář. Nenechávej to všechno na sobě a poděl se s někým, komu bys mohl svoje starosti říct. Určitě to bude úleva a vytvoříš si prostor pro racionálnější myšlení, jak z toho ven.
A co tím chceš říci, ty trumbero? Sem se vkládají dotazy a to, co jsi napsal, je věta oznamovací. Tak proč to oznamuješ? Navíc, kdo svůj čin takhle medializuje, stejně to neudělá.
Sebevraždu většinou spáchá člověk v náhlém pohnutí, stresu a nikomu se s tím nechlubí. Tvůj příspěvek na mě působí nenormálně. Když jsi přišel o bydlení, jak to, že Ti zůstala vana, žehlička a počítač?
Když jsem byla malá a stonala, dávala mi babička žehličku do postele. Ale takovou tu, co se nahřívala na plotně. Zabalila ji do osušky a to bylo pak teplo na nožičky! Jaga.
Máš navíc to, co řada lidí nemá. PRÁCI. Té si važ, od kamaráda se můžeš odstěhovat do nějaké ubytovny, nebývá to až tak drahé. No a začneš pomalu znovu. Máš práci, kamaráda a jestli máš k tomu i zdraví, jsi bohatší, než ledaskterý zaopatřený člověk.
Jistěže se tazatel nechce opravdu zabít. Chce si jen promluvit. A jestliže, milí rádcové, odpovídáte na "chytré" dotazy typu : Já ho miluji, on miluje jiného a ten miluje pro změnu mě ..., tak se zamyslete i nad konstatováním tohoto tazatele. Je to člověk, který tu na poradně je hodně dlouho. Takže žádná anonymní legrace. Prostě je na dně.. Kdo se na tom dně v životě neocitl, tak těžko pochopí, co se teď v tom člověku odehrává.
Pite. Někdy se člověku ten život zamotá hrozně moc. Prostě se zdá, že je všemu konec... Věř tomu, že ale vždycky může být ještě hůře. Jak napsala Jaguška : jsi zdravý . A to je obrovská deviza. V situaci, ve které jsi, se dnes nachází spousta a spousta lidí. A mají rodiny - malé děti, nebo jsou ke všemu nemocní. Určitě máš kolem sebe lidi, kterým bys svou smrtí ublížil. To, co se Ti stalo, vezmi jako těžce zaplacenou životní zkušenost. Prostě stalo se a Ty bys měl jít životem dál.
A pro Ty, kteří zde píší, že sebevražda je zbabělost. Nevíte o čem píšete. Většinou se jedná o okamžitý zkrat v jednání člověka. A věřte, že k tomu, aby člověk zabil sám sám je potřeba obrovská odvaha. Vhodnější slovo než zbabělost je možná sobeckost. Ale uvědomte si, že člověk pomýšlející na sebevraždu žije myšlenkově v jakémsi jiném světě. Z jeho myšlenek je vytěsněno všechno hezké. Je tam je nutkání se vším skončit, mít už konečně klid. Je to strašný pocit...
Nedávno jsem viděla v televizi krásný film. Byl o prostituce, která měla malý domek, na který byla pyšná, protože měla střechu nad hlavou a ostatní ne. Pak si jí našel pán ,který se do ní zamiloval a chtěl si jí vzít. Ona prodala domek, vzala si kufr a jela za ním. Peníze za domek měla v kabelce. Vylákal jí ke skále a tam jí chtěl hodit do moře. Ona to poznala a prosila ho, aby jí zabil, tak byla neštastná. On k tomu neměl odvahu a utekl s penězi. Po čase se probrala a dostala se na silnici, kde byli mladí lidé, smáli se a jedna dívka jí řekla bona sera, dobrý večer, a ona se usmála v očích slzy a vyšla vstříc sama bez ničeho novému životu. Udělej to jako ona, řekni si dobrý den, a najdi si jinou novou cestu, život je přece jen krásný i když někdy těžký. Člověk když chce dokáže všechno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.