Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, vím, že by se při chůzi (nebo i při jiné činnosti) mělo dodržovat správné držení těla (= rovná záda), nicméně před chvílí jsem se dozvěděla, že ke správnému držení těla patří i zatažené břicho. Je to pravda? Není to nijak škodlivé? A v poslední řadě - je pravda, že je to i jakýsi cvik pro zpevnění břišních svalů? Dočetla jsem se to na několika webech, proto těmto informacím příliš nevěřím.
Podle mě nejde a nemůže jít o zatažené, tedy nějak vcuclé břicho, ale o zpevněné, tedy o zaťatý sval. Zkuste dýchat s vcuclým břichem a zkuste to se zaťatými břišními svaly.
Kdysi dávno, pradávno, jsem si někde přečetla, že Francouzky trénují správné držení těla tak, že třeba u přechodu, když čekají na zelenou, nebo na zastávce autobusu zatínají břišní svaly. Byla jsem tenkrát ještě skoro dítě a zdálo se mi strašně romantické dělat něco jako Francouzky, které jsou přece tak krásné a šik, a ještě o tom ani nikdo nemusí vědět. Bylo to jedno z těch lepších rozhodnutí v mém životě, protože jsem si za desítky let vypěstovala pevné ploché (no, pravda, teď už ne tolik) břicho. Vlastně ho neumím ani povolit, protože když se snažím, mám pocit, že mi útroby sjely kamsi dolů a je to moc nepříjemný pocit. Zatínám břicho podvědomě stále. Škoda jenom, že jsem nepřidala tenkrát i zadek, ale to bych už byla nesnesitelně dokonalá
Podle mně je to pravda. Bříško jsem se naučila držet pevně vtažené když jsem ještě byla dítě a teď je mi nepříjemné ho povolit. Svaly trochu posílí ale rozhodně nezastane plnohodnotné cvičení. Určitě doporučuji, ze začátku se na to musí myslet ale pak už drží samo a bude vypadat krásně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.