Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, před měsícem jsem zkolaboval kvůli absolutnímu vyčerpání. Byl jsem odvezen do nemocnice na neurologii, kde mě následně proojistotu bylo udělání vyšetření CT a EEG. Všechna vyšetření jsou v pořádku a doktor usoudil, že to opravdu bylo z vyčerpání. Přesto mě nahlásil na úřad a napsal zákaz řizení na půl roku. Na uřadě vydali rozhodnutí o správním řizení ve věci odnětí řidičského průkazu a bylo mi řečeno, že musím dokazat zdravotní způsobilost a mám na to 30 dnů, a pak mi řidičák vezmou. Vyjádření muže udělit pouze obvodní lékař a ten chce potvrzení od neorologa, aby to mohl napsat a ten mi to napsat nechce. Všichni kolem mně řikají uplně neco jiného co mám dělat. CHci se tedy zeptat jak to vlastně je? Od kdy me běží ta půl roční lhůta? Dá se s tím něco dělat?
Když jeden lékař zakázal na půl roku řídit,asi proto má důvod! Pokud se neživíte ježděním,nechte to být a po půl roce zažádejte o vrácení.Pkd se živíte za volantem tak doložte že jste způsobilý,nechte se vyšetřit od jiných-nezávislých neurologů a dle jejich resumé napadněte nebo ne rozhodnutí toho kdo zakázal.
PS tchánovi také zakázal lékař jezdit-řídit-byl profesionál ,zaměstnavatel jej přemístil na jinou pozici.Tchán svoje auto věnoval synovi a nejezdil,po asi roce mohl opět sednout za volant,jezdí dál ale je ve starobním takže se tím neživí!
Můžete se hádat a snažit toto rozhodnutí napadnout... pak se vám stane, že zase zkolabujete - ve voze... a přejedete 20 dětí na zastávce autobusu... Budete spokojen?
Sám jsem byl jedním z žadatelů o odejmutí ŘP mého dědy.. byl provozu nebezpečný! Chápu, že je to těžké, být bez ŘP, omezuje vás to. Lékař ale asi ví, co dělá...
Pane Dvorský, zde Vám nesdělíme, kdo má pravdu, zdali vy nebo neurolog. Já spíše věřím lékaři, který nemá zájem Vám škodit..
doplněno 08.01.15 19:17:Pane Dvorský, úředníci jednají (občas jsou vyjímky) podle zákona a pokud nedostanou od lékaře dokument, že jste opět OK, nemůžou Vám přeci povolit řízení.
Asi jsem špatně konkretizoval otázku. Jde mi o to, že uřad tvrdí o zabavení řidičáku uplně jiné veci než doktor. Doktor trvdí, že je jasně daný uřadem na jak dlouho se mi řidičák zabaví a uřad tvrdí taky neco jinýho. K tomu mi doktor tvrdí, že s tím nic neudělám apodobně a na uřadě zase tvrdí taky neco jinýho. Proto mě zajímá jak to ve skutečnosti je? Zdá se mi totiž, že lidi na obecním uřadě tady u nas jsou absolutně neznalí. Půl rok bez řidičáku se dá přežít, ale mě spíš jde o to jak to ve skutečnosti je. JInak děkuji za radu/odpověď
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.