Nejste přihlášen/a.
Ahoj všichni,
jsem už roky vegetarián a syn mne dnes sdělil, že má pro mne dobrou zprávu: Že prý jako vegetarián klidně můžu párky z TESCA
Nééé. po masu netoužím, akorát mne zajímá Váš názor.
Opravdu je to tak zlé, že v párkách už opravdu nenajdete žádné maso?
Mirek
Až pojedete nebo půjdete kolem Tesca tak se tam schválně zastavte a podívejte se na složení. Syn bude mít pravdu. Jsou tam jen pomleté kůžičky, kostičky, zobáčky, pařátky. A není to jen Tesco. Já občas kupuju v Penny 1kg párků za cenu kolem 45kč. Jednou jsem četl složení. Masa tam bylo pomálu a jen strojně odděleného. Zbytek je sojovina, mouka a jiné pochoutky.
Já si myslím, že tyhle, nebo jiné párky, dnes už nejsou ani pro vegetariány. Vím, že je otázka položena v legraci. Ale ona to bohužel žádná sranda není, protože to lidé stejně kupují a jedí. Ale zrovna o párcích se mluví a píše asi deset let. Asi byl Váš syn ještě moc mladý -malý, aby si to uvědomoval. Ale Vy byste to vědět mohl.
Já sice na zdravou výživu moc nejsem ( zabíjačka je zabíjačka) ale včera měl Albert lososa za podezřele nízkou cenu 1kg/200Kč, bohužel jsem za pomoci lupy zjistila, že je z Číny, balený vakuově a zamrazený, nechápu, že se našel dobrodruh co si to koupil. Salámů jsem se vzdala dobrovolně, kupuji pouze kladenskou, šumku od kosti a nejraděj mám domácí uzené. V létě ovšem často kupujeme špekáčky (mám jednu značku a jiné nekupuji) a opékáme na ohýnku.
Někdy kolem roku 2000 jsem pracovala jako obchodní zástupce ve velkém masokombinátu /než nás schlastnul pan Babiš/.
Při jedné poradě nás seznamovali s novými párky. Byly tenké, levné, barva i chuť taková nijaká, moc to nelákalo. Vedoucí výroby nám říkal: Ochutnejte to, nemusíte se bát, masa tam není ani gram! Víte, co tam bylo? Pomleté vepřové kůže, sádlo, sojová mouka, pojidla, dochucovadla, drůbeží separát, což jsou, lapidárně řečeno, pomleté kosti, kůže, hlavy aj. z kuřat. Protože to bylo všechno rozmělněné velice najemno, nikoho by ani nenapadlo, co za srágoru právě jí.
Pojmenovalo se to "konzumní párky", ale my jim mezi sebou říkali "žebrácké". Bylo to velice levné, kupovali to především různí stánkaři a bufetáři, ohřívali, strkali do rohlíků a za drahý peníz prodávali hladovým.
Takže se nebojte, v některých uzeninách maso opravdu není. Vzpomínám na gothaj někdy v 60. letech. Jen se na jazyku rozplýval a voněl až za barák. Dneska je gothaj nějaká neurčitá umělá hmota, bez barvy, bez chuti, bez zápachu /někdy tedy i ten zápach je/. Jaga.
Vzpomínáte si na česnekový nebo hlavičkový salám? To byl nejlevnější salám na ohřívání, z podřadného masa. Chemický a vlastně i potravinářský průmysl byl v plenkách, takže ten salám byl opravdu z masa. Bylo ho vždycky dostatek. Dnes už není. Proto se ptám, kde je ta surovina, vlastně tenkrát skoro odpad? Bude v "kvalitních" salámech. Tenkrát za srandovní peníz, dnes podle toho, v jakém výrobku je namletý.
Masa levné uzeniny obsahují jen zlomkové množství, ale jako vegetarián si je moc nedopřávejte. Obsahují živočišné tuky, nejrůznější separáty, chrupavky a mraky chemie...Mimochodem víte, že velcí producenti pečiva přidávají do rohlíků či housek vepřové sádlo? Pro vegetariány je to mínus, ale pro běžného spotřebitele naopak klad díky lepší chuti a konzistenci těsta. Totéž děláme i s dmácím pečivem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.