Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
snažím se koupit 6kusů jehněčích kožešin.Bohužel doba,kdy fungovaly eshopy je pryč,neznáte někdo konkrétní obchod,nebo člověka,který je v Praze prodává,na kterého bych se mohla obrátit?
Ikea ozkoušena,nesedí cena/kvalita.
Děkuji a přeji hezký den
Zdrojem všech prodejců na tržnicích je SAPA. Momentální situaci neznám, ale vždycky jich tam mívali hromady Pokud se pamatuji, cena do 400,- Kč za kus.
doplněno 11.11.14 09:51:Není zač. Hledej vlevo podél šipky, mívali je i v tržnici.
Ovečko, nesouhlasím, že e-shopy nefungují. Podívejte se na www.rouno.cz., www.oveckarna.cz a jistě několik dalších. V nabídce je kožešina a výrobky z ní. Cena dle délky. Též lze u firmy rouno vyzvednout v Praze v kamenné prodejně objednané výrobky přes internet a v předvánočním čase přímo koupit na vánočních trzích na Nám. Míru na Praze 2. Podívejte se na jejich stránky.
S www.rouno.cz nemám zkušenosti,nicméně ovečkárna neuvádí vůbec žádné informace o velikosti kůží,potřebuji 6stejných kusů takže je to pro mne faktor.Například ikozesiny.cz nabízí x verzí velikostí ale kůží se nikdy nedočkáte protože po uhánění někoho z obchodu,když se dva týdny po objednání nic neděje,email nefunguje,telefon nikdo nezvedá,vám vysvětlí že nemají jak kůže odeslat tak at si počkáte,a podobně.Nemám už morál prosit abych si mohla u někoho koupit kůže za 5000Kč,ocenila bych aspon trošku snahy.Asiati jsou milí a ochotní,vyrážím do SAPY,dám vědět
Zaráží mne cena - za 500,- Kč. Já jsem si nyní nechala vyčinit vlastní kůže z oveček a jen za vyčinění jsem v průměru za jednu kůži dala 480,- Kč. Za pětistovku odhaduji v prodeji umělinu a ne pravou kožešinu.
Psala jsem 5 000 Kč,myslela jsem tím za všechny kůže dohromady,ne 500 za jednu.Nicméně je to přesto úsměvné,musí vám být jasné že když si necháte vyčinit jednu kůži tak bude cena významně vyšší než když jich budetě dělat stovky deně.Náklady na materiál potřebný k vyčinění jsou v řádu korun,plus prostor,vybavení a lidská práce...v číně nula nula nic.Odhadujete špatně,umělá kůže se dá koupit za 100-250Kč,pravá kvalitní od 600Kč.Nemusí být žádný rozdíl mezi kůží za 600 a za 1200,je to individuální.Nicméně rozdíl mezi pravou a umělou je tak značný i z fotografie že se určitě nemusíte bát že naletíte.
Ikožešiny jsou ve Velké Chuchli, tam jste se byla podívat? Když dojedete do Sapy, tak bych to vzala přes Mrázovku. I když jak píšete, tak bych této firmě moc šancí též nedala /vystupuje, nebo spolupracuje pod Zetex/. Já osobně bych volila firmu Rouno. To se mě zdá solidní firma. Ale jestli jste se rozhodla pro sapu, je to Vaše volba. Já se naopak těmto obchodníkům vyhýbám. Jejich ochota a vlídnost je mě naopak nepříjemná. Nelze je házet do jednoho pytle, ale to, jak se chovají ke zvířatům mě velmi vadí. Nechci to více rozepisovat. Byla jsem svědkem jejich ,,získávání,, dobrého masa v poslední fázi, kdy než jsem si uvědomila, o co se jedná, tak byl konec.
doplněno 11.11.14 15:07:V mapách Googlu Na Mrázovce 74/1, kde by měl být Zetox čili ikožešiny je pouze domek, bez nějakého obchodu. Zřejmě jen někdo z této adresy podniká. Takže jste narazila na nějakou ne moc solidní firmu. Pro jednu špatnou zkušenost neházejte ale ostatní do stejného pytle. Zkuste oslovit i jiné. Myslím, že pokud chcete těch kůží šest a v dobré kvalitě a též všechny stejné, musíte pro to něco udělat. Zkoušet to vícekrát, komunikovat. To neberte jako Vaši kritiku, ale dobře míněnou radu. Nevzdávejte to po jedné špatné zkušenosti.
SAPU jsem přecenila,byla jsem tam poprvé a naposledy,nicméně to nic nemění na tom že eshopy už vážně nefungují,za pojmy "skladem" tím myslí externě,takže i přes potvrzení objednávky s časem doručení se po zavolání o týden později dozvíte že se všechno posouvá na dobu neurčitou,další příklad:po zaplacení 380Kč za dodání do dvou hodin jsem po třech hodinách volala do obchodu co se děje a vysvětlili mi že ty dvě hodiny se počítají od doby,kdy právě ze skladu mimo Prahu,což není nikde uvedeno,dorazí zboží do jejich skladu,a tak dál...kůže jsem objednala v pěti obchodech a dorazilo pouze z jednoho,nicméně dvě kůže z šesti byly hnědé...nechci je na cm stejné,jen zhruba.
V žádném případě bych neobjednávala kůže v různých obchodech, ale pouze v jednom. A můj požadavek by byl, aby kůže měly co nejmenší odchylka. Pokud by tomuto nemohl obchod dostát a to bych si ověřila telefonickou komunikací, které by předcházela e-mailová. Každopádně bych si raději připlatila. Ne nadarmo se říká, že nejsem tak bohatý, abych si kupoval levné věci.
Jen tak namátkou jsem se podívala na internet a našla jsem třeba stránky chov romanovských ovcí - www.inplem.cz. Zde bych se nebála tuto firmu oslovit, působí na mě velice solidně. Kůže nabízejí v ceně 800 až 1200 korun. Romanovka je plemeno na maso a na kvalitní kožešiny. Vše, co jsem uvedla, je vyčteno z jejich stránek. Nenechte se odradit, že se zabývají jenom plemenitbou.
doplněno 11.11.14 20:24:Ohledně Vaší špatné zkušenosti s dodávkou z internetových obchodů je možné, že vše důležité je v obchodních podmínkách, ale mnohdy je zákazník pořádně nepřečte. Každopádně dodávka do dvou hodin po objednání je velmi nerealistická, pouze kdyby to bylo z města v nějakém blízkém okruhu. Ale to si logicky může každý sám spočítat odkud a kam a za jak dlouho. Samozřejmě takováta služba musí být nadstandartně zpoplatněna.
Musím říct že v tuto chvíli moc nechápu co se mi vlastně snažíte říct-proč byste neobjednávala ve více obchodech?Pokud uděláte objednávku,přijde vám potvrzení že ji do druhého dne odešlou a po třech dnech volám,dostanu informaci že nemají tolik kusů,což se samozřejmě z žádných obchodních podmínek nedočtu,nenamáhají se ani zavolat sami,neví,kdy kůže budou...jdu a udělám to tedy znovu jinde.
Příklad s dodáním do dvou hodin se týká mobilního telefonu z obchodu který je samozřejmě v tom samém městě a pokud tuto službu nabízejí,proč by měla být nerealistická?Když je uvedeno i v potvrzení objednávky,že zboží je skladem,v druhé větě zboží bude doručeno do dvou hodin,kde z toho mám přijít na to že skladem znamená mimo město?Je to všechno jenom bullshit,virtuální obchodu které vlastně neexistují a jen překupují od jiných stejně jako mirronet apod kteří zase jen sázejí na slovíčkaření a uvaří vás na systému skladů...
To že všechno automaticky objednávám na více místech najednou není žádná náhoda,a budu to dělat dál.Pro příklad po objednání sprchového gelu v 11 obchodech zároven,kde všichni uváděli že je skladem,odeslání do 24h,mi ani po měsíci nepřišel žádný z nich,a ani z jednoho obchodu se mi nikdo neozval.Všechny jsem po deseti dnech obvolala a naprosto od všech přišla odpověd:jééé,zrovna jsem vám chtěla volat!Samozřejmě.Takovéto chování je pro mě naprosto neakceptovatelné,vzhledem k tomu že by mělo být v jejich zájmu zboží prodat,a nebudu kvůli nim čekat dva měsíce a denně někomu volat a prosit ho o nějakou informaci.
V případě ovčích kůží, které bych chtěla mít vizuelně jednotné, předpokládám kvalitního zaměstnance, který zakázku připravuje, že po mém osobním dotazu pečlivě velikostně i barevně kůže vybere. Toť moje logika - koupě v jednom obchodě .
Otázka je, jestli chcete ovčí kůže pro sebe, do jednoho interieru, nebo se jedná o Váš dárek více domácnostem. Potom samozřejmě na barevném odstínu, výšce vlny apod. tolik nezáleží.
Ohledně kvalitních kůží bych se snažila, jak píšete více, ale v případě Vámi uváděného gelu samozřejmě ne.
doplněno 14.11.14 20:56:Dnes 14.11. prodávali bílé ovčí kůže před Masarykovým nádražím. Též teplé pantofle, bačkory, vesty, deky apod.
V Brně v Olympii, vánoční trhy na výstavišti každý rok stánek. Hledala jsem nějaký kontakt: vlnenezbozi.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.