Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Znáte někdo tohoto brouka?

Od: bohanka odpovědí: 4 změna:

Dobrý den . Naše sídliště je plné těchto broučků. Mě osobně nevadí. Ale mé kamarádky mají amok, když se jim dostane do bytu. Dovedl by mi někdo napsat co jeto, nebo poslat odkaz, kde bych si to mohla přečíst? Děkuji Vám Hana Boudná

Znáte někdo tohoto brouka?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

0x

za poslední ani né týden je to už třetí otázka na stejného brouka. kopíruji tedy odpověď, snad mě admin zase nějak nebude kárat, že jsem něco porušil.

Je to ploštice vroubenka americká (Leptoglossus occidentalis),

nutria*
hodnocení

0x

jjj. u nás je zaznamenán její výskyt asi 5 let a to především v okolí Brna. Není nijak nebezpečná. Jen v zimě se stahuje kolema do baráků a ve škvírách zanechává páchnoucí sekret..jinak j se jí opravdu nemusíte bát. Jestli se nemýlím měla by se vyskytovat především kolem borovic...

bohanka
hodnocení

Já vám velice děkuji za odpověď. Ano já jsem z vesnice - Brno venkov. Lesy máme hned za barákem a táhnou se až do Moravského krasu. Tak to ty mé kamarádky co mají z těchto živočichů hrůzu, moc nepotěším. Mě je to k smíchu když vyvádějí. Já jsem vyrostla na dědině a s těmito potvůrkami si rozumím. :)) Jenže je jich letos strašně moc. Ještě jednou Vám děkuji. Hana Boudná

1jara*

Dobrý den.

Vyzkoušejte repelent, co se používá na komáry a další hmyz. Pořádně nastříkat všechny rány dveří, oken apod. kudy by mohly do domu lézt. Myslím, že ty ploštice to bude odpuzovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]