Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vánoce 2014 - jaké pohádky budou?

Od: jezisek odpovědí: 25 změna:
Ahoj, těšíte se na Vánoce? Slavíte je? Zajímá mě to, jelikož znám pár lidí co je neslaví. A ještě dotaz. Nevíte od kdy se vysílají pohádky?

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ohneta*
29.10.14 11:08
hodnocení

0x

Netěším

hodnocení

0x
Ano.. Ano.. Ne..
Pohádky v rozhlase od nepaměti.
V televizi téměř od začátku vysílání.

mil®
hodnocení

0x

Na vánoce se těším jako každý rok. Trávíme je v rodinném kruhu. :)

hodnocení

0x

Těším a slavím.

Nevím jak bych to řešil, kdybych byl sám a bez rodiny, asi bych jen sám pro sebe stromek nezdobil, ale i tak by to byly pro mě dny sváteční.

xxsds

Což to brát jako běžnou neděli a tak se chovat - tedy dělat si svoje koníčky a nebýt atipických programů TV které mě nezajímají - ani to nevnímat. A to pro někoho i z finnačních důvodů - třeba né všude se dávají odměny a tak může být pro něj jakékoliv zvýšení výdajů prostě zcela nemožné. Ze stejného důvodu taky nejezdí nikam na dovolenou - zadramo tu možnost u známých nemá u rodičů též ne. Podle průzkumů si nemůže jakoukoliv placenou dovolenou - tedy třeba i stan v kempu - dovolit 15% lidí u nás - nejde jen o nezaměstané.

majsterjoe*
hodnocení

0x

Chtel bych se už vánočně naladit v půlce listopadu. Vždycky si to nechávám na poslední chvíli, a pak to tak rychle utečew, že z toho nic nemám.

U nás je před Tescem už teď ozdobený stromek, tedy spíš strom a co je v obchodech radeji ani nekoukat... Vánoce od října...

cobrak*
hodnocení

0x

Když jsem byl ještě kluk, těšil jsem se. Vždycky jsme celý den bruslili, pak přišli domů, kde stál stromeček a spoustu dárků a čekal kapr. Teď už se na Vánoce ale netěším. Člověk musí shánět dárky, což je v pořádku, ale všude jsou zmatky, fronty u pokladen, nikde nepanuje žádná vánoční atmosféra, lidé jsou agresivní a naštvaní úplně stejně, jak tomu je po celý rok a k tomu všemu ještě ani není venku sníh... Takže já se na Vánoce netěším a nejradši bych je ani neslavil. Štědrý den pro mě není ničím významný, bohužel... Ale řekl bych je to tím, že žiju ve velkém městě, kde je všude chaos...

Co se shánění dárků týká, poslední dobou to obstarávám z 90 - 100% přes internet. Shon v obchodech se mě tedy až tak netýká.

madla*

Shánět něco? Tesco, Rohlík, Nákup až domu aj. ti přiveze nákup až na kuch. linku i dárkama. Chceš něco speciálního? Celý internet je dárkama nabitý záleží jen na financích. Objednávám všechny dárky a že jich je, od pečícího papíru až po balící papír, stužky, washi pásky i visačky. Všechno je tak krásné, že to v obchodě ani nekoupíš. Žádný fronty, žádný lidi, žádný chaos. Dokonce ani uklízet nemusíš, zavoláš službu a ta ti vygruntuje celý barák. Užívám si předvánoční atmosféru, procházkami, chozením do kostelíčků kde zpívají moje vnoučata koledy, pečením cukroví.

xxxdd

Až Vás ty lidi naštvou - tak jim prostě řekněte jako odpoveď - že žádný vánoce neslavíte neboť to nic nenařizuje a tudíž jejich stres je pouze jejich dobrovolnou záležitostí a tudíž proto Vás to nezajímá.

ria*
hodnocení

0x

Vánoce jsou hlavně pro děti :) - tedy pokud jsou v rodině děti, tak to je takové kouzelné.. Když se sejde jen rodina dospělých, je to trochu jiné :), ale jo těším se :)

martinaa*
hodnocení

0x

Slavím a těším se. Zdobení stromečku je moje "záležitost", těším se na výsledek mojí snahy, těším se na vycházky v (doufám!) křupajícím sněhu a těsím se, jakou radost udělají moje dárky. Až se půjdeme s dětmi koulovat a postavíme sněhuláka. A ž koupím nové rukavice s motivem vloček. Pohádky jsem viděla 100000x, ale pořád to na Vánoce má svoje kouzlo.:)

Shon a čekání u pokladen už roky nezažívám, většinou objednávám přes net. A nepropadám ani vánočnímu úklidu, nepotřebuji soutežit o nejlépe uklizený a načančaný byt, abych 27. prosince zjistila, že mi Vánoce kvůli uklízení a stresu zase utekly.

madla*

Tak tak, největší radost máš z dárků co věnuješ někomu jinému. Kdyby nebyl Mrazík, Pyšná princezna a Tři oříšky pro Popelku tak nejsou Vánoce. Jako bez Poslušně hlásím by nebyl Silvestr.

hodnocení

0x

Už pár let Vánoce neslavím a vůbec mi to nechybí. Věřící nejsem a děti mám dospělé. Pokud chci někomu udělat radost dárkem, dám mu ho kdykoliv během roku. Vánoční čas tak prožívám ve skutečném klidu a pohodě, žádné fronty, žádný stres a přemýšlení co ještě komu, abych náhodou někoho neznevýhodnil.

Ovšem čekám druhé a třetí vnouče, takže pak se kvůli těm mrňousům k oslavě Vánoc zase na nějaký čas připojím :).

lidus*
hodnocení

0x

Vánoce, neuklízím jako blázen, neumývám v mrazu okna, nazdobím stromeček, dám vánoční ubrus, dovezu od maminky trochu cukroví. Objednám si parfém jako každý rok, manžel si opět koupí něco ke zbraním, dcera dostane (už dostala) vše co potřebovala, vnučkám už mám doma (pyžama, trička, punčocháče, ponožky, velké auto little tikes + 2 malá auta, závoru + budovu nádraží a kostela k vlaku, omalovánky, pastelky, puzzle dřevěné, traktor s vlečkou, sadu gumiček na pletení, knihy). Každým dnem mi příjdou ty stavebnice co tu nějaký dobrák doporučil a já neodolala, tím končím, nekradu.

Na Štědrý den ráno zajedeme (podle počasí nejspíš manžel a vnučka) nakrmit na chalupu kočičky, slepičky, nasypat plná krmítka a navěšet něco na zobání na smrček ptáčkům, rožnout svíčky na hrobech. Polévku rybí manželovi a zelňačku mě vaří sousedka, bramborový salát dělám obyčejně 23. večer, rybu si manžel usmaží sám těsně před večeří. 25.12 tradičně na oběd k mamince kde je nás každý rok víc a víc.

Pohádky jsou v TV každou neděli po obědě, včera i dnes a na Vánoce jistě budou také, ano těším se.

hodnocení

0x

Na Vánoce se moc netěším. Ale na pohádky a vánoční příběhy ano... Začínají je dávat v prosinci jako každý rok, ne? Mně připadá, že jsou lidé před Vánocemi víc v pohodě než jindy přes rok. Ano někteří lidé jsou nervózní. Ale celkově, když to shrnu, tak lidé se většinou těší a je to cítit ve vzduchu. Když chodím venku po městě, tak mě pozdraví spíš a usmějou se než během roku.

buss
hodnocení

0x

Nechyběly by mně, zvrhlo se to na kouzlo kšeftu linoucího se odevšad.

hodnocení

0x

Kdysi byly Vánoce Vánocemi. To jsme ještě lítali po rybníku na šlajfkách, doma zatím rodiče zdobili smrček a pod ním byl svetr, jaký měly pak ještě 4 spolužačky - protože přišly do prodejny všechny stejné. *smich* Vánoce začaly 14 dní před Štědrým dnem, kdy v naší jediné prodejně strčily prodavačky do výlohy borovou větev a pár otlučených koulí. Sledovali jsme to s nosy na skle a s rozzářenýma očima. Teď už opravdu ty Vánoce budou.

Dneska už asi měsíc v supermarketech zakopávám o čokoládové Milukáše a čerty. A před Tescem máme umělý nehezký strom jako homoli už asi 3 neděle. Je to strašně brzy, nejlepší na tom všem bylo v dětství to těšení a tím, že už 2 měsíce před Vánoci všude znějí koledy, všude ozdobené stromy a všude spousta vánočních kolekcí a čokolád, hodně dětí o to nejlepší přijde. Berou to jako samozřejmost, to krásné těšení a rozechvění v tom už není.

Já říkám: skončí prázdniny /prodej cviček, bačkůrek, obalů, sešitů, aktovek, bloků, per a penálů/ a obchodníci se hned vrhnou na Vánoce. Není mezi tím nic, aby si lidé mohli oddychnout a děti se těšit.

Na Vánoce se netěším. Atmosféru si nevychutnám, s babičkou žádné Vánoce nejsou. Loni nám počůrala celé křeslo, nemá z toho rozum, neví, co se kolem děje. A děti už jsou z domu. Je mi tak trochu do breku, zase hrát tu opičárnu. /Jéé, ponožky - tak to jsem tedy opravdu nečekal!/ *haha*

Dárky? Zkuste koupit něco pro puberťácká vnoučata, abyste se jim trefili do vkusu, velikosti...oblečení nemá šanci - Babi, to je ale nemožné! Dneska jsou nějaké ty ipody a tablety ...*smich* Tablety mám na cukrovku a hypertenzi, ale oni by rádi ty jiné. Na ty nemám vědomosti ani dostatek peněz.

Jenže manžel Vánoce chce. Tak budu zdobit stromeček, chystat dárky. Co? Není už takřka nic potřeba. Oblečení a obutí se koupí během roku, alkohol ani cigarety nám nic neříkají, a něco dobrého k jídlu? Když má partner přes 130 kilo, vybírejte sladkosti! To je spíš poukázka do penálu. *plac* Během roku jsem nakoupila postupně 3 pyžama. Všechna mu byla malá. Takže co vybrat? Jsem v koncích. A nikdy jsem netušila, že budu před Vánoci tolik protivná.

Pohádky mám moc ráda. Jenže kdysi byly 2 programy. teď je jich snad 100 a pohádky se navzájem kolidují, když konkurence, tak pořádná. Takže můžeme vidět konec jedné,pak do půli druhou...Proto si je pouštíme postupně z počítače, podle nálady a víme, že si můžeme vychutnat celou. Ale protože to takhle jde během celého roku, už to ztrácí to kouzlo - jé, bude vánoční pohádka. A sousedé z obou stran přišli k nám na televizi. Přidali jsme židle a koukali na našeho černobílého Ametysta.

Je to hloupé, s čím se tady vyznávám, ale jak odrostly děti, už mi Vánoce mnoho neříkají. Umocnila bych si náladu různými adventními koncerty, prohlídkou betlémů apod. jenže od babči se nemohu nikam hnout a doma si tu vánoční atmosféru ničím nenaladím.

Proto za sebe - už aby to bylo za námi. Ale vám všem přeji hezké, klidné a radostné prožití Vánoc. A nezlobte se, že jsem si vylila srdce. někdy je to vážně potřeba. Jaga.

doplněno 30.10.14 08:54:

A snad nejkrásnější Vánoce jsem prožila někdy v roce 1965, zhruba v 5. třídě. Pod stromečkem jsem objevila velký balík a v něm knihu J. Verna - Děti kapitána Granta.

Celé Vánoce mě nemohli rodiče dostat na sníh a na led ven, jak to šlo, zasedla jsem či zalehla a v duchu se přenesla kamsi do pralesů Patagonie - se statečným Johnem Manglesem, krásnou Mary, roztržitým Paganelem...a proradným Ayrtonem.

Dodnes je to jedna z mých nejoblíbenějších verneovek, i když ji už neprožívám tak intenzívně, jako takřka před 50 lety. *smich*

Vidíte, jak málo tehdy stačilo k veliké radosti?

Babojago, dávám deset bodů *palec*. Lépe to snad ani vystihnout nejde. Naprosto souhlasím s každou Vaší větou .

Jen se obávám, že to dnešní mladí nepochopí *plac* . Ani nemohou, protože to nezažili. Je holt "jiná doba" :(

dejavu*
hodnocení

0x

24.12. bude nová pohádka Princezna a písař, ukázka zde ceskatelevize.cz/... a na Boží hod se můžete těšit na novou pohádku Sněžný drak, viz popis a video zde kultura.idnes.cz/...

veprove
hodnocení

0x

Vánoce mám a měla jsem vždy velmi ráda.

Každé prosincové ráno až do Vánoc čokoládka z kalendáře, nedělní večery celá rodina u zapálených svíček a pár večerů před Vánoci vyhrazený pro pečení cukroví, do kterého se zapojí všichni. Procházka adventním městem a koupě kapříka. V televizním programu se vybírají a kroužkují pohádky, na které se bude dívat.

23. jdou chlapy dělat salát a rybí polívku a zbytek doma zdobí stromeček. 24. se ráno všichni přesuneme k televizi a koukneme na pohádku. Pomůžeme mamce v kuchyni a ti stateční z nás drží do večeře půst. Jdeme na kafíčko za babičkou a dědou a do lesa dát něco zvířátkům. Po příchodu domů se všichni střídáme v koupelně a zkrášlujeme a snažíme se do páté hodiny o nějaké vánoční zvyky – házení botou, lití olova, rozkrajování jablka, zlaté prasátko... V pět hodin všichni u stolu, modlitba a nejlepší večeře v celém roce. Pak už jen to cinknutí zvonečku a odchod ke stromečku.

Takže na Vánoce se těším, slavím je a slavit budu. Neumím si představit, že bych si tenhle den nechala ujít.

hodnocení

0x
Pohádky se vysílají většinou před volbami. A potom to podobně vyznívá v projevech na 1. ledna...
Kde bylo, tam nebude...Bude jak nebylo...Nebude jak bylo...
Kdo se v tom má vyznat?!

xxsd
hodnocení

0x

Já vánoce neslavím. Nevydím naprosto žádný důvod proč se zbytečně stresovat když nemusím. Navíc pracuji v nepřetržitém denním provozu (tedy nikoliv v noci - prostě i o svátcích tam musíme být - v hotelu jsou holt turisté i o svátcích...) takže půjdu normálně celý ten týden tedy i 24.12. a 25.12 i 26.12 do práce. V práci ryba nebude k obědu a 24.12. si pak dám doma běžnou studenou večeři - a nebýt atipické TV - dívám se na zprávy a to i občas za pomoci záznamového zařízení - anich bych to nezaregistroval. Na pohadky zásadně nekoukám - to si raději pustím ze zaáznamu něco co jsem jinej den nestihl.

hodnocení

0x

Těším se na Vánoce, v televizi je skoro všechno každý rok to samé.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]