Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Originální popis na dárky

Od: felix* odpovědí: 4 změna:

Takový dotaz, letos bych chtěla nějaký originální popisky na dárky k Vánocům. Už mě nebaví "Maminka" nebo "Mamince". Nemáte nějaké originální tipy? Myslím textem- třeba to udělat hádankou nebo tak něco. Děkuju

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

0x

Jsem maminka, babička a také mám své krásné jméno, děkuji hádanky a rádoby vtipné názvy mé osoby nechci. Nemyslím si, že se to hodí. Dárek krásně zabalte, dcera jeden rok balila do bílého papíru a na něj lepila kousky stříbrného a zlatého, obalené ořechy v alobalu, perníčky.. Každý rok udělá něco jiného, třeba jméno napsané na perníčku, nebo ve skořápce ořechu. Vypadalo to krásně až byla škoda balíček rozbalit.

krkovicka*
hodnocení

0x
Souhlasím s Lidus.Protože než luštit a hádat hádanku tak to ten dárek nikdy neotevřu.Pravda je že když se sejde celá rodina(což jednou se mi to stalo) a 4generace maminek a teticek tak byl problém která maminka to je a obdarovatel zas se nechtěl připomenout že dárek je od něj.Docela zmatek... :-D

hodnocení

0x

Takhle jsem nikdy neuvažovala. Ale mnoho let jsem vyráběla kartičky na jména. Byly jako kapříci, ovečky, holoubci, sněhové vločky a vůbec, fantazii se meze nekladou. Ani s tvarem, ani s materiálem, ani kombinací materiálů. *jasne* Ale s příchodem malých kluků vnoučků, se mi více zalíbilo to, jak zápasí s balicím papírem, jak ho strhávají, oči jim svítí, tvářičky červené a jak je vůbec nezajímá vizitka, která se rovná malému uměleckému dílku. Teď jsem popisky stylizovala tak, aby prvňáček přečetl bez problémů.;) Výroba takových vizitek je moc pěkná činnost. Chce to nůžky, lepidlo, děrovačku a poohlédnout se po domě a po papírnictví, kde mají spousty nádherně barevných papírů a kartonů a papndeklů. :) Já už mám od včerejška zabaleno. *jasne*

hodnocení

0x

Jmenovky si vyrábím sama - srdíčka, kapříky, stromečky, zvonky...A tam napíši, pro koho je dárek určen. Někdy přidám i kam je dárek určen. Třeba kočičkové povlečení pro vnučku: Kačence do postýlky.

Proč vymýšlet hádanky? Komu to nepálí dost rychle, mohl by nad dárky sedět ještě na Boží hod. A dumat.

Kamarádka kdysi /bylo jí asi 10 let/ jednou chtěla být vtipná za každou cenu a napsala na dárek pro maminku /byla tam drátěnka na nádobí/: MAMINCE NA JEJÍ NEPŘÍLIŠ ČISTÉ TĚLÍČKO.

Podle jejího vyprávění se mamka urazila /samozřejmě/, táta se do toho vložil, proč to takhle formulovala, a celá rodina se nakonec pod stromečkem pohádala jako pelech psů.

Proto pište srozumitelně: Mamince, Babičce, Janě, Pepíkovi do dílny, Tatínkovi na zakousnutí...Tím zaručeně nic nezkazíte a nikoho neurazíte. Pod stromečkem to navíc bývá dost nepříjemné. *bzum* Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]