Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doroste mi nehet?

Od: itule* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat..Byla jsem dvakrát na florbale s menšíma botama,a jak se běhá tak ta noha se posouvá dopředu a dozadu no a mě se pod nehtem udělalo takové černé..Už se to hojilo,ale byla sem podruhé a udělalo se mi to ještě víc a teď mi nehet drží jen po jedné straně kde už brzy upadne..Pod nehtem zůstalo to černé a tak jsem to ďoubala vždy po koupeli a už toho tam moc nezbylo,jen to co nešlo,ale já se bojim jestli ten nehet doroste?..Páč tam žádnej zárodek nbo tak není?A za jak dlouho?..Docela se bojim a k dokorovi se mi nechce..Je mi 18let a v léťe bez toho nehtu bych si připdala blbě:(..děkuju za odpověd..

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

vojtahavel*
hodnocení

0x

Nehet doroste, ale každopádně bych si s tím zašel k doktorovi!

seuss*
hodnocení

0x

mne jednou bracha (smejd jeden:D) omylem privrel prst do dveri a taky mi po case upadl uplne celej nehet. Nemel jsem tam nic, ale po par tydnech byl nehet jako novy a uz si ani presne nepamatuju kterej prst to byl, protoze to nepoznam...

Pokud ale mate obavy, tak navsteva u doktora vas urcite uklidni...

doplněno 07.03.09 22:41:

pardon, nejak mi nedoslo, ze se jedna o nehet na noze, tam nehty dorustaji mnohem pomaleji...

rychlost rustu nehtu na noze je asi 3mikrometry za den. (= 0.03mm). Tak si zmerte v mm kolik meril vas puvodni nehet a tuto velikost vydelte 0.03 a dostanete zhruba pocet dnu, za jak dlouho vam nehet doroste... jak uz kolega zminoval, urcite to nejakej patek potrva...

hodnocení

0x

Nehet doroste, ale do léta to asi nebude. Dělej tak, aby se ti tam nedostala plíseň, to máš vystaráno na hodně dlouho. Návštěvu lékaře neodkládej, neukousne tě. Takto narušená nehtová lůžka jsou živnou půdou pro veškeré plísně a viry.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]