Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak fungují světla na zahradě?

Od: svetloun odpovědí: 4 změna:

ahoj, mě nejde do hlavy, jak fungují taková ta světla, jak sou třeba ve skalkách, či u rybníčcích, přeci nebou mít po zahradách dráty, nebo je mají pod zemí? (zdá se mi toto nelogické) nebo na dálku ovladatelné?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

1jara*
hodnocení

0x

Většinou to jsou solární, ve dne se dobíjí po setmění svítí. Není třeba žádný drát a ani vypínač

hodnocení

0x

Jak která...

Větší stacionární světla mohou mít opravdu přívod elektřiny kabelem...

Menší světla mohou mít solární FV panel, malý akumulátor...a pár diod...a vystačí svítit i několik hodin..spínání mají dle intenzity světla automatické. Za pár korun jich koupíte dneska pytel...

hodnocení

0x

Ty solární mají nevýhodu, že se nedají rozumně ovládat. Prostě se rozsvítí, když se setmí. V tom jsou pevně umístěné ve výhodě (ovládání například pohybovými, či časovými spínači). Proč by nemohly být po zahradě (samozřejmě pod zemí) kabely? To zas tak velký problém není.

svetloun
hodnocení

děkuju, my máme totiž solární, tak by mě zajímalo jak to mají s těma drátama, ale já osobně bych nechtěl mít zabudovanou "sít" pod zahradou :D jinak děkuju :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]