Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,ještě přesně nevím,jak to bude,ale asi od 1.1.2012 budu nezaměstnaná,tudíž na úřadu práce,ale čekám,že bych měla do 4 měsíců otěhotnět!Bude pro mě v rámci peněž.dávek výhodnější být na úřadu práce anebo být nadále zaměstnaná,když mi pan doktor od 1.měsíce těhotenství zřejmě napíše nemocenskou a to z důvodu rizikového těhotenství?Předem děkuji za odpověď.
Plánovat rodinu,když nemáte práci je holý nerozum.
Budete třít bídu s nouzí,počítejte s tím.Na nic prakticky nebudete mít nárok.Jen na nějaké nezbytné minimum (tuším asi tu nejnižší 3800 měsíčně ).Najděte si práci,vydržte v ní až do doby,kddy budete mít smlouvu na neurčito a pak si teprv budujte osobní život a plánujte rodinu.
Vím,že tohle asi nechcete slyšet,ale věřte,že za pár měsíců (až bude malé na světě vyjdou-li Vám Vaše plány) ,byste mi hořce v slzách .o hlůadu a bídě dala z pravdu.Je to ale Váš život,když si jej pokazíte,děkujte pak sama sobě.Lenka
doplněno 02.01.12 12:58:oprava :o hladu
Určitě se vyplatí jít pracovat, kamkoliv. Znám případ, kdy dívka, aby nemusela pracovat,// vyhozena ze školy// byla doma půl roku, pak otěhotněla a šla pracovat na třísmněnný provoz. Pracovala přesně 4 dny, šla k lékaři a nechala si napsat ryzikové těhotenství, celé těhotenství byla doma, kde žije s partnerem. Porodila, jako svobodná, bere od státu na vše, sociální dávky. Mateřská s tím vším, jim vyjde kolem 11.000,- Kč. Leží doma a plánuje další dítě. Není jiné pleti ani národnosti. Když se podíváte kolem sebe, je hodně rodin, co žijí jen na hromádce, mají děti, jen proto, aby měla žena sociální příspěvky. Naše generace tvrdě pracovala a budovala rodinu, ne sociální dávky. Dítě bude, ale co dál?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.