Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Silvestrovské menu - tipy na chuťovky

Od: matysek82 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,máte někdo tip na luxusní pochoutky rychlé a jednoduché,nemusí to být hlavní jídlo ale klidně nějaké chutovky?

Z čeho by se manžílek posadil na zadek :) a ještě,nevíte náhodou jak se dělá cibulový dip,u nás ho dělají v letní resstauraci ale asi nám ho neprozradí vím že je to z červené cibulky,a asi je tam balzamiko a dal nevím a ani postup,sice jsem to zkoušela ale po 2kg zlikvidované cibule jsem to vzdala.dík za radu a přeji všem štastný Nový Rok

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kvik
hodnocení

0x

Co nám radí net?

Cibulový dip

450 g jemně nakrájené cibule
1 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
1 hrnek zakysané smetany
50 g lučiny nebo ricotty
1 a 1/2 lžičky bílého vinného octa
1/4 hrnku jemné nakrájené pažitky

V rozehřátém oleji dozlatova osmahneme cibuli, osolíme ji, opepříme a necháme vychladnout. Smícháme ji v misce se smetanou, lučinou, octem, pažitkou, osolíme a opepříme dle chuti. Dip vydrží v chladu dva dny. Podáváme ho s chipsy.

Více zde: sedme-nebe.cz/...

kvik
hodnocení

0x

Cibulový dip, jiný z netu
Suroviny:

• 500 g zakysané smetany Yoplait 11%

• 120 ml majonézy

• 5 nasekaných jarních cibulek

• 1 svazek nasekané petržele

• 1 prolisovaný stroužek česneku

• 1 lžičku worcesteru

• Sůl a pepř na dochucení

Všechny ingredience dobře promícháme v malé misce, osolíme, opepříme a dáme na několik hodin vychladit do lednice. /
TIP:Podáváme s brambůrkami, preclíky, tortillami nebo čerstvou zeleninou.

kvik
hodnocení

0x

Cibulový dip s rozinkami z netu
500 g cibule, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce hnědého přírodního cukru, 100 ml bílého vinného octa, 2 lžíce rozinek, sůl, bílý pepř
Cibuli oloupeme a nahrubo posekáme. V kastrolu rozehřejeme olivový olej a cibuli na něm zesklovatíme. Posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Zalijeme bílým vinným octem, přidáme rozinky a dusíme, dokud cibule nezměkne. Osolíme a opepříme.

hodnocení

0x

U nás nejdříve z talíře zmizí chlebíčky: máslem namazaná veka, kolečka vejce natvrdo a ančovička (slaná rybička v oleji) po celé délce. :D

lui*
hodnocení

0x

Dnes jsem nakládal. Já tomu říkám Pivojíky. Mleté maso na normální sekanou, trochu víc cibule, standardní koření do sekané, jen trochu víc, plus mletá červená paprika, trošku chilli, ne moc, koření dle chuti, na kilo masa tři vajíčka, trochu strouhanky, ne moc, udělají se z toho placičky nebo kuličky, asi tak jako malý špekáček, obalí se ve strouhance namíchané s marinádou "hořčíce a černý pepř". Ta marináda je sypká. Opečete to, vychladíte to, a nakládáte jako utopence, podle chuti, s cibulí, se zeleninou, do octa, nějakou tu feferonku. Alespoň dva dny dopředu to stačí, to mleté maso to natáhne rychleji než klasický utopenec z buřta. Dobrou chuť.

Dá se to taky udělat nálev s hořčicí, jedl jsem to už, ale zatím nezkoušel, tak radši neradím, Hi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]