Nejste přihlášen/a.
Dáva se do vázy k jmelí voda? Já jsem nikdy nedávala a letos nevím proč mi během pár dni začalo opadávat jak to zelené tak pozlacené.Díky za radu, at vim až koupím nové.
asi zažilo teplotní šok, přechod ze zimy (mrazu) do tepla, jmelí do vázy nedáváme, větvičku věšíme do stropu v kuchyni nad stolem, pokud koupíte umělé, tak to neopadává
Jmelí je kus živé rostliny. Nedostatek vody + mrtvice ze změny tepla. A navíc, jmelí se má dostávat a dávat z lásky.
Vloni chlapi ořezávali jmelí kousek od nás. Posbírala jsem si. Co jsem pověsila, to opadalo, co bylo ve váze s vodou, to žilo. Ale ta voda byla druhý den jako fujtajbl. Musela jsem ji stále vyměňovat.
Přinesla jsem si ho z lesa, znám místo, kde roste na borovicích tak nízko, že se nechá utrhnout ze země. A kdybych nepochodila, mám i "své" jabloně se jmelím. Takže vždycky sama natrhám a je tak čerstvé. Mám ho v garáži, bez vody a neopadává.
Líbí se mi přírodní, zlaté je takové umělé, ale to závisí na vkusu každého z nás. Nechci to nikomu hanět. Jinak si myslím, že ti prodávající jsou pěkní kujóni, připravili se na Vánoce s předstihem a kdoví, kdy to jmelí ořezali. Třeba už někdy v říjnu, proto se nedivte, že je přeschlé a nyní padá. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.