Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dává se jmelí do vody?

Od: mija* odpovědí: 8 změna:

Dáva se do vázy k jmelí voda? Já jsem nikdy nedávala a letos nevím proč mi během pár dni začalo opadávat jak to zelené tak pozlacené.Díky za radu, at vim až koupím nové.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

asi zažilo teplotní šok, přechod ze zimy (mrazu) do tepla, jmelí do vázy nedáváme, větvičku věšíme do stropu v kuchyni nad stolem, pokud koupíte umělé, tak to neopadává :)

mija*
hodnocení

Díky moc za zkušenosti,koupim nové a uvidím.Taky věšíme jmeli v jidelně na lustr a vždycky vydrží dokud ho neuklidím.A ta kytice jmelí co mi opadalo byla obzvlášt krásná...no bohužel jen pár dni.

hodnocení

0x

Jmelí je kus živé rostliny. Nedostatek vody + mrtvice ze změny tepla. ;) A navíc, jmelí se má dostávat a dávat z lásky.

doplněno 12.12.14 10:56:

Vloni chlapi ořezávali jmelí kousek od nás. Posbírala jsem si. Co jsem pověsila, to opadalo, co bylo ve váze s vodou, to žilo. Ale ta voda byla druhý den jako fujtajbl. Musela jsem ji stále vyměňovat.

lidus*
hodnocení

0x

Kamarád mi každý rok donese čerstvé jmelí ze svého lesa, ještě nikdy jsem ho nedala do vázy s vodou, uváži na lustr nad stolem a vyhazuju ho na Tři krále, nic neopadává.

aaella*
hodnocení

0x

Dost možná jste nekoupila jmelí, ale ochmet. To nesnáší teplo, takže rychle uvadá.

martinaa*

Zdravíčko, máme v práci určitě jmelí, přírodní, s průhlednými kuličkami, a během týdne opadává a chřadne. Je ale pravda, že třída je někdy vyhřátá až na 25°C, což je dost.

hodnocení

0x
Zřejmě nebylo dost vyzrálé a nebo teplotní šok. Já jmelí vesim pod lustr, bez vody a pak ještě jmelí pripichuji do zivych svícnů, takže tam se zalévá. Nad lustrem pomalu seschne, ale když se okolo něj neochomejtam, tak drží, po vánocích sundam a prevesim na nábytek, kde mám jmelí z předchozích let, nejstaršímu je osm a pořád drží. To ve svicnu vydrží také dlouho, ale svicen likviduji v pulce ledna;)

hodnocení

0x

Přinesla jsem si ho z lesa, znám místo, kde roste na borovicích tak nízko, že se nechá utrhnout ze země. A kdybych nepochodila, mám i "své" jabloně se jmelím. Takže vždycky sama natrhám a je tak čerstvé. Mám ho v garáži, bez vody a neopadává.

Líbí se mi přírodní, zlaté je takové umělé, ale to závisí na vkusu každého z nás. Nechci to nikomu hanět. Jinak si myslím, že ti prodávající jsou pěkní kujóni, připravili se na Vánoce s předstihem a kdoví, kdy to jmelí ořezali. Třeba už někdy v říjnu, proto se nedivte, že je přeschlé a nyní padá. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma dává se jmelí do vody
Otázky na téma jmeli do vazy
Otázky na téma jmelí do vody
Otázky na téma kdy se věší jmelí

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]