Nejste přihlášen/a.
Před pár minutama jsem dorazil z vánoční akce s kamarády, notně nasrán. Už mě nebaví chlastat ani se s nima bavit. Nikdy.
Předem bych řekl asi tolik, že samozřejmě jsem zamlada chodil na diskotéky a opíjel se a vyváděl kraviny, spal tři hodiny denně a druhý den do školy atd. Jenže mě to pak opustilo, přišel jsem do jiného prostředí, kde v okolí nikdo takový nebyl a ty, co by takové choutky měli, nebyl problém vytěsnit a ignorovat je. Za poslední půlrok na mě navíc alkohol má nějaký větší vliv, když jsem si koupil na víkend flašku vína k filmům, ani jsem ji nemoh dopít. Běžně akorát jedno pivo k jídlu a mám dost, po dvou už mi je trochu blbě, nejsem si moc jistý motorikou, když přijdu domů, už se mi do ničeho nechce, natož abych něco tvořil nebo se něčemu věnoval, vůbec se nemůžu soustředit, ani se učit ani nic číst, prostě konec dne, ende šlus, akorát padnout a ležet.
V pátek (den před vánoci) byla naplánovaná akce, lidi, které jsem dlouho neviděl, i pár neznámých, docela to šlo. Po odchodu dom jsme ještě v podstatě s nejlepším kámošem zapadli do jiného podniku a povídali si, ok, ale už jsem mě štvalo, že nedokážu vůbec zformulovat myšlenky a vymáčknout se, jako bych sám sebe pozoroval pouze jak odivák a posluchač a slyšel ty neskutečný koniny, co sem plodil, nejradši bych si vlepil. Pak se to stočilo na nějaký odborný věci a vůbec jsem nebyl schopnej vyplodit konzistentní myšlenku, v hlavě jsem to měl srovnaný, ale nedokázal jsem nic vysvětlit. On tam pak zůstal s nějakejma dalšíma lidma, já jsem nenápadně vypadnul, už mi nebylo moc dobře, párkrát jsem musel zastavit u pangejtu. To jsem měl jen čtyři piva a čtyři panáky, říkal jsem si, že mi předtím asi nesedla večeře.
No a dneska jsem byl s jinejma kámošema na pivu. Mělo to původně bejt už včera, z toho jsem se vyvlíknul, ale dneska to už nešlo. Obyčejně všichni v Praze a Brně atd, teď byla teprv příležitost se vidět. Ale teda stálo to za to, vůbec jsem se nebavil, pak kulečník, opět jsem se nebavil, pak zas nuda u stolu. K tomu furt nějaký popohánění, že jsem pozadu a že nepiju atd. Začínali jsme už v pět, upozorňoval jsem ty dva, že v deset jdu a nezájem. Nějak lehce po desáté říkám servírce, že už další nechceme, že budeme platit (zatímco jeden byl nezničitelnej a jel by furt dál, chtěl pak jít i někam jinam, druhej už byl unavenej a souhlasil se mnou). Čekáme, čekáme, nic, přišla za hodnou chvilku, jestli něco nechceme, ten nezmar hned objednává tři piva, tři panáky. Říkám, dva a dva, ona nic. Jdu za ní na bar, že jen dva a dva a že já platím. Prý ke kolegyni, jdu za kolegyní, znovu jí to opakuju, zaplatím, jdu ke stolu se oblíknout a koukám, ta první už nese tři piva. Povídám, že měly být jen dvě, no tak obratem donesla i třetího panáka. A kámoši hned, no vidíš, dej si ještě, už to tu máš, nebuď tlama atd atd. Na to, jak nejsem impulzivní, mě to teda už fakt dožralo, jakmile odešla, čapnul sem bundu, nazdar a šel jsem. Na cestě dolů po schodech jsem si ještě párkrát třísknul do zdi. Fakt si nepamatuju, že bych někdy byl takhle naštvanej, v podstatě bezdůvodně.
Výsledkem je, že jsou nejspíš naštvaní oni na mě. Ani nevím, s čím chci poradit. Asi mě jen zaráží ten pocit, že bych ochotně vyměnil dva kamarády za to, že bych už s nima nemusel nikdy jít do hospody. Jednoho znám od dětství, druhého od gymplu, snad šest let spolu v lavici. Teď jsme každý jinde a pro ně jedinou vhodnou příležitostí je vidět se v hospodě. Než to, radši bych je neviděl vůbec.
Teď s půlhodinovým odstupem, po opravení chyb a učesání vět, mi to už připadá jako úplná kravina. Ovšem zůstává to, že nesnáším ztrátu kontroly kvůli alkoholu a že jsem pravděpodobně strašnej asociál.
doplněno 28.12.11 00:23:O tom hospodským smradu radši nebudu ani začínat.
Prej: nebud tlama :D to me pobavilo :D
Ale jinak s Vama musim uplne souhlasit a naprosto vim jak Vam je. Ja jsem taky driv byla trochu drak, kazdej vikend v tahu a snesla jsem neuveritelny mnozstvi alkoholu a jeste vydrzela bezne tak do 6 do 7 rana. Nejsem jeste ani ve strednim veku ale uz zacinam citit ze toho bylo dost, nevydrzim tak dlouho a kdyz vypiju trochu vic vina nebo to treba smicham, druhy den si chci chystat funus, jak je mi zle. Samotnou me to prekvapilo, vzdyt prece driv to bylo bez problemu. No jo, jenomze nikdo nemladne.
Jenom tedy nejaka rada nebo spis poznamka k Vasemu dorazu jak ja to resim. Nechci totiz take prijit o kamarady a navic muj problem je, ze vetsina jsou o 3-4 roky mladsi takze chteji porad nekde chodit a parit a samozrejme k tomu litry chlastu. Proste to resim tak, ze jdu s nimi, posedime, pokecame, dam si bud vinny strik anebo pokud jsou povinne panaky, prokladam to notne vodou a colou (ta je ucinna na bolehlav) a pokud mozno brzy domu. Potom mi neni spatne, neblabolim z cesty a dokonce si uz i vse pamatuju
Jinak jak tu psal nekdo prede mnou, neni spatny si rozsirit okruh pratel, protoze jenom na pokec do baru se mi vazne chodit nechce, takze drzim pesti a v Novem roce at se nam vsem dari a at jsme na sebe hodni
To je úplně běžný vývoj člověčí - cože vás to tak zaskočilo? To se nikdo z vrstevníků ještě takhle nepohnul? Jestli jsou to vážně kamarádi, snad máte i jiné aktivity než sedět v hospodě. Jestli ne, najděte alternativu. Sejděte se doma, v čajovně... zas takoví kalbiči to snad nejsou, aby trvali na zachlastání za každou cenu. Jestli jo, no tak prostě chvíli počkejte, až to přejde i je (i když ne že by to přešlo skutečně každého). Připadat si jako asociál jenom proto, že nejste ochoten chlastat uprostřed oblaku smradlavého dýmu - no nevím, co byste byl, kdybyste se do toho nutil. Naprostý blbec? To už snad radši ten asociál
Fakt, je to běžné. Za čas se to srovná, až si na to zvyknete
Od toho jsou různá nealko piva a míchané nápoje, aby si dal člověk opravdu jen decentně pro chuť, když je touha
Když bych to zlehčil, tak podobné morální rozhořčení nad sebou mám při každé kocovině.
Nicméně s Vámi souhlasím a chci Vás podpořit, že alkohol je špatný. V každém případě je moudré naučit se alkohol kontrolovat. Pro kontakty není špatné občas někde posedět, ale neopíjet se. Sám občas ujedu, když nepřemejšlim, a pak mě to mrzí.
Metod je jistě spoustu. Mně funguje dobře, když zapojím hlavu. Tzn. nepít spontánně. Než jdu někam, kde bude alkohol, tak si sám pro sebe říct: budu pít? co budu pít? kolik sklenic budu pít? A pak si to počítat a dodržet. Když si řeknu, půjdu tam a dam si dvě piva, tak si dám dvě a další už nealko, pokud potřebuju tam vysedávat. Ta sebekázeň pak nese sladké plody v mnoha ohledech. Mj. i v tom, že se tak nejvíc pobavím, protože je zlaté pravidlo v nejlepším přestat. Když se člověk v největší srandě zvedne a jde domů, tak to je tak výborný pocit! Navíc, když už vidím, jak většina už začíná být opilá a přestává to mít úroveň. Nemluvě o ránu druhý den.
Znám Vás jen z Vaších příspěvků tady,tak jen pár postřehů.To,co píšete tagy by asi bylo pochopitelné kdyby Vám bylo tak šedesát,to se určitá únava dostaví...Ale to Vám určitě není.Podle mě to máte v hlavě srovnané dobře.To,že nechcete pít lze jen chválit.Sice jsem názoru,že jedna dvě sklenky s kamarády uškodit nemůže ale když nechcete,tím lépe.Myslím ten alkohol..Horší je to s tím postojem ke kamarádům.Já si podle doby,kterou tu na Poradně trávíte myslím,že budete typická počítačová generace...Ale život není jen PC...Kašlete na něj,jen co je nezbytně nutné.Vyražte do přírody,najděte si koníčka,nové známé,cestujte...Uvidíte,že se to zlepší.Tak se za můj názor nezlobte,napsal jsem jen co si myslím...A hodně zdaru!
Jen dodám, že práce je u pc, pracovní doba víceméně volná, dva tři nejvýznačnější koníčky taky u pc. Když se dá, tak jsem venku dost, od jara do podzimu na kole v podstatě denně. Nejsem tu nonstop a zdaleka nečtu všechno, spíš je to jen vhodná stránka na pětiminutovou pauzu a rozptýlení.
Nevím, kde se vzala anketa, ale můj výtvor to fakt není. Asi "samo".
To já zase když se napiju tak nevim kdy přestat.Pak si říkam:těch peněz někdy i ostuda a někdy kocovina.A ty smradlavý hadry z hospody.Už nebudu chlastat!A při první příležitosti v tom zase lítám.
Myslim že je to daný tim že se na svět moc dobře nedívam a čim víc sem mimo realitu tak tím sem spokojenější.
tohle všechno mě opustilo od té doby, co jsem začal mít zodpovědnost za sebe, podřízené v práci a chuť věnovat se užitečnějším věcem. navíc už mě přestaly bavit kocoviny, které se s vyšším věkem prodlužovaly. dám si pivko doma, klidně i panáčka s polotchánem, ale hospody už ne. vyhýbám se i akcičkám na které mě pořád někdo zve. stane se, že tak dvakrát za rok se nechám přemluvit a to pak stojí za to.
Ono hodně záleží na tom, s kým člověk popíjí a v jakém prostředí. Pokud se do toho člověk nutí, pak je to špatně a alkohol také působí většinou nepříznivě na člověka. Takže to chce, nenechat se nutit a do žádných takovýchto akcí se raději nepouštět. Aby člověku nebylo mizerně následně nejen z alkoholu, ale i psychicky. Škoda takto stráveného času. Naopak, když se to povede, sednou lidi, prostředí i popíjení, člověk pak nemá takové výčitky svědomí a nelituje toho, že si užil hezký večer.
Tak to shrnu: vybrali jste jakýsi pajzl s příšernou obsluhou, mě donést obsluha pití, které jsem předtím několikrát důrazně odmítla, tak udělám scénu, na jakou by slečna dlouho nezapomněla.
Ten, co Vás nutil pít, byl prostě otravný ožrala, jak už to bývá, v té opilosti se nemá cenu o cokoli přít a vůbec cokoli říkat, tito lidé Vás stejně nevnímají. Vaše odmítnutí měla respektovat obsluha.
Také jsem "poztrácela" některé přátele, pro kter je nejdůležitější se pokaždé sejít v hospodě a jedinou starostí je se každý víkend skvěle "vožrat", a pak o tom halasně mluvit. V 18 se to snese, ale dnes jsme opravdu každý jinde, jak píšete, a prostě se nescházíme. Není proč... a já nemám chuť to nějak lámat přes koleno.
Mám jako kamarády pouze ty, co respektují můj názor a pochopí, co znamená slovo NE. Zbytek ať si holt pije a povídá s někým jiným
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.