Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak je vysoká dotace na 1ha zemědělské půdy?

Od: zelenac* odpovědí: 8 změna:

Kolega vlastní nějaké pozemky , které pronajímá nějakému družstvu ( asi z něj dělají hlupáka) a proto mne požádal , abych mu toto zjistil. Ani nevím jestli se dá na takto obecně položenou otázku nějak jednoznačně odpovědět nebo kde prosím event. najít nějaké vodítko atd. Poradíte? děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

senator*
hodnocení

0x

myslim že v dneštní době už žádná

buss

Kupodivu jsou prachy ze neobdělávání za jistých okolností...

buss
hodnocení

0x

Kolega vlastní nějaké pozemky , které pronajímá nějakému družstvu ( asi z něj dělají hlupáka)
A proč má být hlupák? A co jde? Mně zemědělci hradí daň z nemovitosti a ještě i nějaké penízky dají.
Pokud mu jde co zemědělci dostávají od státu (tedy z našich daní), tak ať se poptá na ministerstvu zemědělství, nebo prohledá jejich web.

zelenac*
hodnocení

Asi má dojem že mu dávají malý nájem , tak hledá prostřednictvíkm mne nějaké info.

stribrnak*

záleží na bonitě půdy

zelenac*
hodnocení

Prosím, ale otázka byla kolik?

hodnocení

0x

Tak říci přesně kolik dostane nelze, neb to je pokaždý jiný. Já mám taky pozemky daný do pronájmu místnímu družstvu, takže dotace dostává družstvo, neb je dotace podmíněna obděláním pozemku a hlavně ODVEZENÍM trávy z pozemku pryč. Je jedno, jestli se to zbalíkuje a odveze ještě zelený, nebo jestli se to usuší a odveze se seno. Kdo to přejede mulčovačem nedostane nic. Ovšem toho papírování a kontrol je takový množství, že se to kvůli nějakýmu záhumenku nevyplatí, to projedeš a protelefonuješ víc než dostaneš.

Teď se už o to nestarám, ale asi před deseti lety když jsem ještě měl tu chuť a čas se kolem toho motat tak bylo kolem 3 000,- na hektar a mělo to výrazně sestupnou tendenci.

zelenac*
hodnocení

Dal jsem dotaz na ministerstvo, tak uvidím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]