Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak ovlivnit co se mi bude zdát?

Od: raplik* odpovědí: 6 změna:

Ahoj, dá se nějak ovlivnit co se mi bude večer zdát? a abych ten sen mohl nějak ovládat a třeba si řict ve snu nějakou věc a ona se splní nebo objeví? jde to nějak? jestli ano tak jak? já sám když se chci probudit z nějakého snu např. že nejdou zavřít dveře atd.. tak ve snu otevřu oči co nejvíc to jde a pomalinku vidím do stropu jak ležím a probudím se :-D máte taky nějakou takovou metodu aby jste se probudily nebo ovládali sen? Děkuji :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

faithoncemore*
hodnocení

0x

To je téma, panečku. Snažíme se na to s dcerou přijít, jak to ovlivnit. Jediné výsledky našeho výzkumu jsou zatím ty, že v jedné místnosti se zdají spíše optimističtější sny a v druhé místnosti zas spíše ponuré.

Jako dítě jsem byla na táboře, kde se mi tuze nelíbilo a v noci jsem měla sen, že vidím lustr, který jsem měla v pokojíčku, tak jsem si říkala super, vidím lustr, to jsem doma a ten tábor byl jen sen, ..a v tom jsem se probudila a byla jsem na tom táboře.

Jiank před usnutím míbám takovou tu hladinku (říkaj tomu alfa), ta chvilku trvá, no a vní já si libovolně listuju v mém soukromém katalogu snů - je to seznam snů. které se mi zdály včera, před týdnem, před deseti lety, opravdu. V té databázi mám tak cca 200 snů, odhaduji, to jsou tedy sny, na které jsem v tom přechodném stavu se plně upamatovat, jakoby se mi zdály včera. Ale bohužel neumím zařídit, abych do těch snů vklouzla, jen si je mohu připomínat jako film . jakmile usnu, zdá se mi nějaká nová hovadina.

dejavu*
hodnocení

0x

Dobrý den, můžete to vyzkoušet pomocí metody tzv. lucidního snění. Cílem lucidního snění je uvědomit si během snu, že je to sen, nebo lépe řečeno, vytáhnout tuto znalost do vědomé části mysli. Jakmile se vám toto podaří, otevírají se najednou nekonečné možnosti. Je to ale poměrně dlouhodobý proces a ne všichni odborníci na něj pohlížejí vlídným okem. Někteří tvrdí, že mozek si během spánku musí odpočinout, proto není dobré toto provozovat a rušit ho. Mně se pomocí této metody podařilo zrušit nepříjemné sny o pronásledování, které mne kdysi obtěžovaly v mládí. Jednou jsem se dokázala ve snu otočit a čelit té hrozbě a od té doby tyto sny přestaly.

Klíčem, jak na to, je zajímat se o své sny, psát si je těsně po probuzení, ale především proces usínání a uvědomování si toho přechodu. Potřebujete opravdu dlouhodobou praxi, jak tento stav navodit. Něco málo o metodách se dozvíte zde, pokud vás to zaujme, obstarejte si spíš podrobnější knihu, např. tuto Lucidní snění od /...

culdabulda1*
hodnocení

0x

to by bylo fajn, kdyby to šlo - mám několik oblíbených snů z mládí, ale ne a ne je vyvolat. ! Teď se mi zase zdají jiné sny a jsou i zajímavější, (možná je to tím, že mám při usínání puštěný nějaký film) - a už mám taky několik oblíbených, tj. takových, které se mi zdají opakovaně a líbí se mi v nich.

hodnocení

0x

no, já bych možná připomněla, že nepříjemné sny se zdávají po těžkém jídle, koukání na horor, přemýšlení nad problémy - tak bych radila se toho vyvarovat... a pak ve fázi usínání se snažit myslet na příjemné věci - já si např. představuji jak lítám nad krásnou krajinou, nebo plavu v teplém moři, popř. si vybavím hezký minulý sen a snažím se na něj navázat...

baier*
hodnocení

0x

Zdravím ,

určitě se ovládat sny dají ale chce to trochu cviku. Sám osobně jsem to zkoušel podle známé knihy Moc podvědomí od Josepha Murphyho. Jde o to, že poté co ulehnete do postele a začnete pomalu usínat , začnete si říkat a opakovat větu např. přeju si aby se mi dnes zdál sen z dětství , o lásce a podobně . Je potřeba se na to soustředit e nenechat se vyrušovat okolím (světlo a zvuky). Systém je obdobný jako když si před spaním několikrát řeknete ,že se ráno chcete probudit v 6 hodin k čemuž pak skutečně dojde.

Chce to však trénink a trpělivost.

Přeju hezký den :)

Petr ( pb.consulting@mail.com )

raplik*
hodnocení

Děkuji za odpovědi :) miluji ten pocit když se mi zdá něco pěknýho a myslím si že je to pravda :) ale někdy je to horší když ten sen je zlej a myslím si že je to pravda... to se vždycky probudím a jsem z toho na prášky a pořád na to myslím :/ takže říkate že stačí ve snu myslet a říct si že tohle je jen sen a můžu si dělat cokoliv? :-D děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]