Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kniha fantasy

Od: mainsy* odpovědí: 18 změna:

Dobrý den

ráda čtu fantasy a vždy když si nějakou vypůjčím stojí za starého draka :D . Nečetl/la jste nějakou dobrou a zajímavou?

PS: je mi 13 a Serafínu a všechny díly hobita a pána prstenů mám přečtené.

Díky za odpověď :)

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mori*
hodnocení

0x

Zkus sérii o Zeměploše od Terryho Pratchetta. discworld.cz/...

mainsy*
hodnocení

Děkuji vám moc za radu určitě přečtu :)

Zeměplocha je naprosto výjimečná, vtipná, chytrá a všeobecně úžasná. Vřele doporučuji.

martinaa*
hodnocení

0x

Ahoj, nevím, jestli to bude přesně to, co si představuješ, mám ráda fantasy kříženou se scifi nebo i lehce hororové, ale jako nejlepší ze své knihovničky vidím knihy:

série Labyrint (film v kinech je proti knížce hrozný)

tetralogie (zatím) Odkaz dračích jezdců (Eragon atd.)

série Hra o trůny

Hunger Games

Sirotčinec paní Peregrinové pro podivné děti (1.), Podivné město (2.)

Metro 2033

doplněno 24.10.14 15:22:

Anzi, Nadaný žák je skvělý film*palec*

mainsy*
hodnocení

Většinu mám teda už přečtenou ale třeba hry o trůn ne tak dík za radu :)

anonym123*

Jo, Hra o Trůny (píseň ledu a ohně) je dobrá

hodnocení

0x

Ahoj, doporučuji knihu s názvem Nadaný žák od Stephena Kinga ( databazeknih.cz/...

Cituji: "Todd Bowden zjistí, že v jeho sousedství žije jakýsi Arthur Denker, hledaný nacistický zločinec Kurt Dussander. Chlapec muže pozná a nabídne mu dohodu: za mlčení o jeho pravé totožnosti mu bude podrobně vyprávět, co se ve skutečnosti dělo v koncentračních táborech za II. světové války. Starý muž souhlasí a Todd jej začne pravidelně navštěvovat. Množství informací o hrůzách páchaných na lidech však pomalu začne měnit chlapcovu osobnost..."

Já jsem to četla jako audio knihu a viděla jsem i film. Hodně mě zaujala, tak jsem si říkala, že by se mohla líbit i tobě.

mainsy*
hodnocení

Děkuji moc za radu :)

hodnocení

0x

Nejlepší fantasy knížka je stejně Nekonečný příběh!

mainsy*
hodnocení

Neverending stooooryyyyyy... ! :D

tematapeak*
hodnocení

0x

Tak jsem se ptal ženy,ona tohle čte a říkala,že nejlepší fantasy po Tolkienovi četla od Tada Williamse.Je to prý sedmidílná sága,první kniha -Trůn z dračích kostí,další dvě- Kámen Rozluky a následující čtyři knihy- Věž zeleného anděla.

Jestli se chytíš drápkem toho Terri Pratcheta tak máš rok co dělat ale v životě jsem se do ničeho tak nezažral a tolik se nezachechtal jako u série zeměplochy. Doporučuju číst popořadě aspoň první tři tak jak vyšly za sebou. Další už na sebe dějově navazují jen volně takže nevadí když některou neseženeš a přeskočíš. Další řada knížek která mě fakt chytla byla ta holka s ledním medvědem ( za boha si nevzpomenu na jméno ). Nedávno běžel v bedně první díl jako film ale knížky jsou lepší. Snad mě někdo doplní jak se to jmenuje.
mainsy*
hodnocení

Vím co myslíte... není to zlatý kompas?

Jo to bude ono. Hlavně poslední knížka je tak fantasy, že sí dost dobře neumím představit, jak to chtějí zfilmovat ale nechám se překvapit.

ria*
hodnocení

0x

King moc fantasy není :), spíše hororový, přečetla jsem toho od něj spousty, krom "To" to je už moc děsivý :), pak mě baví srovnávat film s jeho knihou..

Výborná kniha je Atlas mraků - film je proti tomu odvárek..

Nebo Stopařův průvodce po Galaxii. :)

mainsy*
hodnocení

stopařův průvodce jsem už četla :)

hodnocení

0x

já mám moc ráda Davida Eddingse a jeho sérii Elenium :) dobrodružství a přitom humor

databazeknih.cz/...

hodnocení

0x

cs.wikipedia.org/...

Sága trhlinové války, Sága Imperium, Hadí sága

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]