Chci namontovat rádio do autoveterána. Podařilo se mi sehnat dobové autorádio, ale je stereo (nelze přepnout na mono) a v panelu kam se montuje je pouze jeden originál reproduktor. Z důvodu hystorické autentičnosti nechci do auta montovat další reproduktory. Jakým způsobem mám sloučit stereokanály do jednoho? Prosím o schéma zapojení? nebo existuje nějaké zařízení? Dík
Poradím ti tohle: nejdi vazební kondenzátor na vstupu koncovýho zesilovače, nahraď ho dvěma kondenzátory poloviční kapacity (než měl původní) v sérii. Tím získáš jakoby střed původního kondenzátoru. Totéž udělej i u druhýho kanálu a natvrdo spoj získané středy vazebních kondenzátorů. Nezkoušel jsem to, ale je to jednoduchý a myslím, že to musí bez problémů fungovat. Možná by šlo i jen spojit výstupy na reproduktory do sebe (pokud je výstup oddělenej vaz. kondenzátorem)...
Musím se opravit: ty náhradní kondenzátory v sérii musí být každý ne o poloviční, ale o dvojnásobný kapacitě než měl původní, aby zůstala zachována původní kapacita
Vse co ma vic dratu jak plus a minus je pro me spanelskou vesnici, ale dovolim si jednu moji zkusenost. V praci mam stary dobry tamansky sustitko, ktery hraje desne. Dostal jsem darem jeden starej obrovskej dvojpasmovej reproduktor, tak sem normalne chytnul dva a dva dratky co sli k origo reprakum sustitka, spojil je a napojil dva k jednomu kontaktu velkyho repro a dva k druhymu. Hraje to uz asi pet let bez problemu. Mozna je to proti vsem el. pravidlum, ale funguje mi to.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.