Nejste přihlášen/a.
Zdravím, zajímal by mě Váš názor na státní smutek, nezdá se Vám že už se to přehání? Média z toho dělají neskutečné divadlo a ne jen media...
Co mě tedy dostalo je např. vysílání televize viz. http://kultura.idnes.cz/statni-smutek-v-televizi-zmizi-humor-borec-na-konec-i-cele-vysilani-1pf-/televize.aspx?c=A111220_145011_televize_tt
kde např. HBO Comedy uplně zrušilo svuj program a to až dokonce smutku, ostatní televize jako Prima a Nova také chystají změny.
A ne jen TV chystá změnu, ale jsou tu i další perličky jako přejmenování ulic ve více městech po Havlovi: http://www.novinky.cz/domaci/254143-praha-a-dalsi-mesta-zvazuji-prejmenovat-po-havlovi-nekterou-ulici-ci-namesti.html
nebo dokonce Přejmenování Letiště v Praze novinky.cz/...
jaký je Váš názor?
Je to opravdu naprosto šííílenééé,udělali z něho jakéhosi mučedníka,od té neděle co zemřel všude jen Havel a Havel,nedá se to ani komentovat,jsem toho plná,i když se snažím vehementně tomu vyhýbat,nedá se to,on je zkrátka všude,a co se týče státního smutku,ten měl být jeden den,řekněme v den jeho pohřbu,ale ne 3dny,a navíc,máme všichni plnou hlavu Vánočních příprav,atpod.,a ne,aby nám kazili náladu tímhleA vůbec,na celou naší slavnou demokracii mám tisíce výhrad,to jsme to fáákt dopracovali,máme miliardy dluhů,lidé jsou bez práce,bez zajištění,mračí se na sebe,nenavštěvují se jako dříve,všechno co bylo pro nás vzácné,a bylo duchem našeho státu,to jsme rozprodali,jsme zaprodanci,kteří pro změnu lezou do z...Amíkům,a vůbec,mohla bych tady na toto téma psát román,a myslím,že nejenom já
A kdo za to muze, ze se mracite, jste zadluzena a bez prace, nenavstevujete sve zname a navic lezete nekomu do z...? Vy evidentne ne, ze. Jako vzdy za to muzou urcite "ti druzi".
Kdo chce ať vzdává úctu kdo nechce nemusí.To je snad jasný.A jestli je přehavlováno je věc názoru .Za mě asi takhle-přijdu domů pustím televizi,Havel.Zapnu radio,Havel,kouknu na net Havel,otevřu noviny Havel.Někdo zvoní-bojím se otevřít dveře!
Toto se říkalo o Leninovi. To váš život je tak chudý, že nemůžete žít bez rádia a televize? Když vám to tak vadí?
já si myslím,se se dá usoudit dle toho,kolik lidí se vůbec sešlo to znamená ,,že byl oblíbený dá se říct na celém světě a vy taky píšete přehavlováno?!Styďte se.
Snad by chtěl skromný pohřeb ,ale byl velice oblíbený a jinak to nešlo ...
Vy asi přijímáte jiné vysílání televize a rozhlasu než já. Kolem 16 hodiny jsem projel televizní stanice. Na veřejnoprávních vysílali pořad pro děti (ČT1), soutěž (ČT2), ekonomické zpravodajství (ČT24). Soukromé stanice dávaly krimiseriály, telenovelu, kanadsko-americký film, válečné drama atd. Na sportovních kanálech bylo možno sledovat volejbal, atletiku a lyžování. V rozhlase to bylo podobné. O pohřbu exprezidenta se zmiňovala pouze zpravodajské relace. A pokud se mi program na českých TV stanicích nelíbí, mohu se dívat na stanice slovenské, mám řadu CD a DVD, v knihovně mám spoustu knih, řadu z nich jsem ještě ani nečetl. Zítra půjdu na vánoční trhy a vyslechnu si tam koncert jazzového orchestru. Nikdo mě nenutí, abych byl smutný (i když přenos z poslední cesty V.H. mě zasáhl), opatření nepovažuji za přehnané.
Já souhlasím se státním smutkem 3 dny. Přeci jen byl to první polistopadový prezident. I reakce médií se mi zdají adekvátní a přiměřené. Zítra je poslední den. 24. si na něj už nikdo nevzpomene. Ze smutku skočíme rovnou do nějkrásnějšího období roku do Vánoc. Komu se ten smutek nelíbí, tak to ještě ten den bude muset vydržet.
Solenzo, a co ja na tom teda jenom podle mne nejdůležitější, že to přece to, že mne nikdo nemůže donutit, abych si do svého soukromí nechala zasahovat médii. Já jsem měla pana Havla ráda a vážila jsem si ho. Vůbec nesleduji ten kolotoč, o kterém tady lidé píší. Bylo mi smutno, když jsem se dozvěděla o jeho úmrtí. Ale to byl můj vnitřní pocit, soukromý. Pohybuji se mezi lidmi neustále a nevšimla jsem si, že by jeho smrt měla nějaký vliv na normální koloběh života. Ve všech obchoďákách jsou stále lidé kteří nakupují na svátky, nikdo nikde s černou vlajkou nestojí, nikdo nevybírá na smuteční věnce. Prostě zemřel známý člověk a každý to vnímá po svém. V televizi dneska a včera a i jindy, běží normální pořady, kromě té neděle, ale to je snad pochopitelné. Alespoň já to tak chápu. A navíc, moje sousedka o jeho úmrtí ani nevěděla, protože se s vnučkou dívala myslím na Primu, nebo já nevím na který program. Ale vím, že na mne v šest hodin večer koukala jako vrána, když jsem jí řekla, že zemřel pan Havel. Nevěděla nic! Takže když se mi něco nelíbí, tak přepnu program a nenechám se vytáčet něčím, co mi nesedí.
doplněno 22.12.11 22:41:Solenzo, souhlasím s Vámi, já byla jenom přerušena podivnými okolnostmi a tak jsem nedopsala co jsem měla mysli. Já jenom, aby nedošlo k omylu. Prostě bychom to měli chápat podle vlastního mínění. Mám rád, nemám rád. Tohle je věcí veřejnou a už dávno jsou pryč doby, kdybychom se museli podřizovat nějakému politickému, či jinému velení ze strachu, že bychom mohli být vystaveni šikaně. Takže kdo chce, může smutnit nad ztrátou pana Havla, a kdo nechce, ať nesmutní. Jemu samotnému, už je to nekonečně jedno. Je tam, kam půjdeme také, nikdo z nás nemá jinou cestu.
Zítra pro mě bude druhý nejkrásnější den v tomto roce ,ten první byl v neděli ...už se těším až budou zvonit ...pole louky lán ,pole louky lán ,nejskromnějšímu a nejmílejšímu ,tomu co se léčil v cizině ,jezdil v mercedesech ,bydlel v Portugalsku a nadával na králikárny co postavili komunisty a oni za ně dnes vybírají kapitalistické nájemné .
Státní smutek, ano jistě byl to přece velmi známý člověk, politik a ex prezident ale myslím, že jeden den by stačil. V žádné případě to není jeho vina, že nás média masírují od rána do večera, že praštěný úředníček vyplodil dokument podle kterého mají i ředitelky MŠ zvážit zda je vánoční besídka vhodná a td. Pan Havel ač k němu nechovám velké sympatie byl příliž skromný člověk aby stál o takový humbuk a o to aby se po něm cokoli pojmenovalo nebo se mu vystavěl pomník v nadživotní velikosti. To, že z jeho smrti udělali frašku není jeho vina.
státní smutek už mám osobně několik let, zejména z toho, co se s touto malou zemičkou porobilo, a jak ji mocipáni a jiní kumpáni vydrancovali ke svému prospěchu. Bývalý prezident Havel nemá ani po smrti klidu, to tahání po Praze a kdoví kde ještě mi malinko připomělo doby Sovětského svazu, kdy se státníci vystavovali po smrti všem na odiv. Myslím, že je to zbytečné. člověk se přeci může rozloučit třeba jen v myšlenkách, a nemusí se chodit dívat na vystavenou rakev, nebo se zúčastnit 10 tisícového průvodu. Co se tím zlepší, co si tím dokážu, že jsem lepší člověk, když si někde popláču. Novináři a média truchlí, ale koutkem oka pomrkávají, jak se jim zvedne náklad nebo sledovanost. Můj názor.
některé odpovědi od vás jsou až trapné,nejmenuju,podívejte se na sebe co nosíte?kalhoty z krymplenu?nebo paš ze západu?,džíny,dal nám tenn člověk svovodu a jinej takovej tady už nikdy nebude!je mi z některých co tu přispívají bna blití,jen děkuji Suzymon,dík,napsala jsi to dobře,uvědomteb si,žé to byl velkej muž skrásnýjmm srdíčkem,nidky takovej pohřeb u nás nebude!Milan
Trapné je měřit svobodu v hmotných záležitostech, tento člověk nám svobodu nedal, přisuzuje se mu až přehnaně moc zásluh Kdyby si od začátku vzal trochu příkladu od svých chlebodárců, mohli jsme být podstatně dál. V začátcích to bylo v jeho moci...
miramira - je zarážející jak dokaží média masírovat takové jedince jako stribrna a díky takovým se nikam nehnem - ovce jsou ovce
To víte... Už mi přišly dvě zprávy plné vulgarit a urážek jen proto, že nevelebím Havla do nebes a té šaškárny se odmítám zúčastnit. Do doby, než se založila politická diskuze, jsme si psali pěkné věci a byla pohoda. Škoda, jak člověk dokáže obrátit o 360 stupňů kvůli mediální masáži a nesnášení jiného politického smýšlení...
A propo - dle médií 90% lidé mělo Havla rádo, 10% nikoli. Zkoukla jsem mnoho internetových diskuzí, kde to bylo půl napůl. Takže - kde a kdy probíhala tato anketa? To se nikdo nedoví, tudíž o její pravosti můžeme vést sáhodlouhé debaty. Nepamatuji si, kdo to řekl, ale věta "neuznávám žádnou anketu, kterou sám předem nezfalšuji" (nebo velmi podobně).
Jestli to bylo na mě, proto že jsem založil toto téma, tak se omlouvám, ale šlo mě spíš o to poznat opravdový názor člověka, a ne jak vy píšete "nepodložené" ankety z médií.
Kdepak, na Vás to nebylo
Můj názor je ten, že státní smutek, minuta ticha - ano. Přirovnávání k Masarykovy, rušení školních besídek a vytváření kultu - ne.
Mějte krásné Vánoce, Muffi
Státní smutek myšleno 1 den, nikoli obří monstrózní kampaň celý týden. Spíše než důstojné rozloučení to připomíná trapnou taškařici, Havel sám musí v hrobě rotovat...
A zcela souhlasím s článek na Blistech
S tím souhlasím. To co se děje už není úcta k Havlovi, ale hysterie podporována médii.
Nicméně Vám děkuji a také přeji krásné Vánoce
Muffi?
Píšete nepodložené ankety. Bohužel máte asi pravdu. Včera nebo předevčírem, přišla jedna z TV, už nevím jaká s průzkumem agentury SCaC, jakou podporu má VH ve společnosti. Z to vyplynulo že ho podporuje 80% lidí. od té doby usilovně přemýšlím, v jaké společnosti to žiju. Kdyby tomu tak opravdu bylo, musel bych, ze statistických důvodů mít kolem sebe, mezi mými přáteli, spolupracovníky, minimálně 4/5 lidí podporujicích VH. Já ale neznám nikoho. Tak jak to je? Buď si zase navzájem lžeme do očí, což by o mnohém svědčilo. Nebo se za svůj názor stydíme, proč? Nebo tu někdo falšuje průzkumy. Takže tolik, tedy stručně na tvou otázku. Rozeber si to jak chceš. Je to názor jednoho jediného člověka. Můj, podložený životními zkušenostmi. Nestojí za mnou žádná nátlaková ani politická skupina.
No já právě kolem sebe také nikoho takového nemám, to je jak anketa s tím letištěm, jestli lidé souhlasí s přejmenováním po VH. V anktetě bylo pro 73% lidí, ale když se podíváte do diskuze, tak většina je jasně proti, tak jak je tohle možné... A to je tak u všeho... Nicméně, dnes už jsou Vánoce, a šílenství kolem Havla utichlo, tak si pojďme užít svátky Přejí Vám všem krásné vánoce
Myslím, že osoba VH je preceňovaná. Ak by sa aj na scéne neobjavil, dejiny by sa nezastavili a udalosti, ktoré sa odohrali v minulosti by sa uskutočnili aj bez neho. V mojich očiach je a bude snílek, ktorý svojimi nerozvážnymi činmi narobil viac chaosu, ako osohu.
Tzv. humanista, ktorému napr. nevadilo, že USA bombardovali vo svete civilné objekty. Že nasilu v krajinách s odlišnou kultúrou a usporiadaním, presadzovali tzv formu svojej demokracie. Tu a aj pri iných situáciách, sa choval len ako nastrčená figúrka, schvalujúca všetko, čo prichádzalo z tejto strany.
Ale teraz, to masírovanie médiami, s tým by tento človek určite nesúhlasil.
Nejdřív reakce na jeden z názorů.
On nám nedal svobodu. On nebyl na národní třídě 17.11.1989. Na Národní byli študáci, a študáci svým pochodem to spustili. I když, spíš to spustila STB s tím svým zákrokem, a mrtvým studentem-jinak agentem STB. Nebýt toho tvrdého zákroku policie, a studenta provokatéra, obé měla v režii STB, tak by se asi žádná změna systému nekonala. Ani na jednom se určitě nepodílel V.Havel. Přestože ho nemám rád, k tomu by se určitě nesnížil. Na to byl příliš hrdý.
A k dotazu: Mohu jen napsat, co už jsem napsal jinde:
Vždycky jsem tvrdil, že většinu problémů lidem nezpůsoboval režim, ale aktivní blbci mezi námi. Dnes je to snad už jasné. Zase už stavíme modly, přejmenováváme letiště a bůhvíco ještě přijde. Viděli jste 20.12. na Primě na rozhovor B. Tachecí s A. Vondrou? Všimli jste si co odpověděl na otázku, co by asi V.Havel řekl na to, co se dnes kolem jeho pohřbu děje?
cituji: "Možná by z toho měl legraci. Měl smysl pro humor, byl autorem absurdního divadla... ". Konec citace.
Nikdo by to nedokázal říci přiléhavěji, než tehdy Vondra.
Den na to měla B. Tachecí jiného hosta, p Špačka. Ten to v podstatě nepřímo potvrdil, svým tvrzením, že nejvíc by se mu asi líbilo páteční setkání undergroundových skupin, už si nepamatuji v kterém říkal divadle.
Každý režim tvoří a zadrbou lidé, někteří to nechápou, nechtějí pochopit že za to mohou oni sami, co si zvolili,co jim dovolili.
Lidé jsou svobodní a rovní v důstojnosti i v právech.. Občané mají právo podílet se na správě veřejných věcí přímo nebo svobodnou volbou svých zástupců. Občané mají právo postavit se na odpor proti každému, kdo by odstraňoval
demokratický řád lidských práv a základních svobod, založený Listinou, jestliže činnost ústavních orgánů a účinné použití zákonných prostředků jsou znemožněny.
tak jsem byl vnitřní poštou označen za k . . . . a. Jak je vidět, máme to zpátky. To už tu bylo, před listopadem. Cizí názory už zase vadí. Zase budeme potírat jiné názory, budeme si jen nadávat, nebo budu veřejně pranýřován, nebo pověšen? jak to bude? Nebo zatím, pro výstrahu jen označen za to... No jak se to řekne slušně.
Pamatuju když nám nadiktovali státní smutek při úmrtí Brežněva, Andropova a Černěnka. Nikdy mě nenapadlo, že po tolika létech si prožiju "dežaví"a to bude zrovna po smrti VH. Oni ti naši politici a novináři mají dobrou školu, zalezlo jim to pod kůži a jinak to neumí.
Pro připomenutí.
Oni ti politici to mají všechno zalezlé pod kůží ze starých dob, proto po jsme po 21 letech tam kde jsme
Státní smutek a vypravení megapohřbu s celou svou šaškárnou pobouřilo mnoho lidí a konečně se lidi začínají probouzet a uvědomovat si v jakéže to době žijeme. Tato shov byla dělána hlavně pro západní svět, ukázali jsme všem Havlovým přátelům jak moc jsme si ho vážili. Kdo tuto šaškárnu platil a na kolik přišla, toť je otázka. Státní smutek při velké katastrofě, při které příjde mnoho lidí o život, to beru.
Klasika: V.H. při pohledu zvenku je něco jiného než V.H. při pohledu z vlastní země. Všechny velké osobnosti jsme vyhnali nebo neuznali za života (Komenský, Smetana...) Velký pohřeb pro cizince asi být musel, je ve světě znám, na média bylo nutno se nekoukat nebo minimálně a něco si od V. H. přečíst. Byl to především dobrý dramatik, spisovatel. V pravý čas jsem si přečetla "Moc bezmocných" - perfektní. Na kousku "poslední cesty z Hradu" jsem byla a bylo to zcela OK, jak by možná snad uznal : Hradní stráž ve špalíru vzdávající čest, rakev v proskleném pick-upu pod vlajkou obklopená bleděmodrými modře svítícími motocykly...žádná černá pompa "k pláči", no asi jste viděli v TV. Zas tak moc peněz to nestálo, ty stráže by se jinak někde placatily za plat...bohoslužba se ve Vítu koná i tak. . Příznivci Havlovci se mohli rozloučit, tak jim to nezáviďme/te .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.