Nejste přihlášen/a.
Někdo tady plakal a právem, že zaplatil 7 000 za výměnu oleje. Nemůžu to najít, tak snad si to najde sám.
Včera jsem nechal měnit olej 5 W 40 v Praze za ceny : 200 Kč za litr oleje, 200 Kč za výměnu . Faktem je, že u známého minulý rok jsem platil jednou tolik. Asi proto, že jsme kamarádi.
jsme v čechách,takže se není čemu divit-a bohužel stále spousta lidí,"zmasírovaných" reklamními kampaněmi automobilek(především tedy domácí) žije v domnění,že návštěvou zn.servisu svému auto maximálně možně prospívají-jenže realita je bohužel leckdy až obrácená-nějakému nezn.servisu jde o klientelu a spokojený zákazník je nejlepší reklamou(což je zn.servisům ne až zas tak "jasné") a naštěstí už živnostníci tohle rčení začínají chápat a akceptovat i v reálu...A konkrétně třeba olej 5W-40 od OMV je stejný jak ve zn.servisu,tak u soukr.mechanika-akorát u soukromníka mne bude litr stát min.o 1/3 méně...
Odjakživa si to dělám sám. Vím, že tam dám ten správný olej a je to práce na pár minut včetně výměny filtru. Závit výpustného šroubu omotávám teflonovou páskou co používají instalatéři. Nemusí se prasácky utahovat jak to dělají negramotné podávky v leckterých servisech.
Možná tomu nebude nikdo věřit, viděl jsem na drahém japonském supersportu utržený výpustný šroub i s kusem dna vany kolem. Je tam teňoučké hlinikové dno, zesílené jen v místě výpustné zátky. Hovado mechanik to golovkou prostě urval.
Také občas jdu s autem do sevisu, nemám zvedák a některé věci dělat doma prostě nejdou, vždy jen do velmi lety ověřeného.
Koupil jsem si ocelové nájezdy od jednoho mladíka, mkterý je na Moravě svařuje a prodává (na inzerát). Najedu na ně (na zahradě) a mám suprový přístup jak k spodnímu krytu motoru (FORD Mondeo), tak k olejovému filtru. Koupil jsem 4 ltry oleje 10W40 za 399,- Kč vyrábějí ho Slušovice) a vložku do filtru za 86,- Kč. Trochu mě pak bolí krční páteř, ale motor šlape jak hodinky )
"Výroba" olejů ve Slušovicích spočívá ve stáčení doveženého, bezejmenného oleje ze zásobníku do lahví, kanystrů a jiných přinesených nádob.
Znám pár lidí kteří pracují ve značkových servisech,bohužel je smutnou realitou že tam nejde o to jak dlouho a co příslušný mechanik na autě dělá,v případě jednoduchých servisních úkonů mají danou taxu a s tím nic nenadělají.Taky se mi už stalo že přijela přítelkyně ze servisu kde si řekli za "dolití" cca o,5l fridexu 850,-
Fakt je, že když jsem viděl jak ten olej teče a jeho zakalenou barvu, tak jsem moc nadšený nebyl. Naproti tomu olej PARAMO Extra, který jsem dával minule byl dražší, ale za to čirý jak stolní olej. Možná, že ten olej ze Slušovic kalí nějaké přísady, protože jinak motor na něj jede velmi dobře a kanystr měl plombovací zátku.
sorry panove ale kdyz je autorizovanej servis takovej vejvar proc do toho nejdete, ja mam mensi servis(neznackovej) a jsem tam jen za lonsky rok pres milion ve vybaveni (update dat pro elektriku je pres 250 000,- rocne) a podobne. tak potom delejte neco za 200. Za elektriku nejdu pod 700 za hodinu a u autorizovaneho servisu si to spocitejte samy, kolik asi stoji v praze postavit servis? Znamej si loni stavel neznackovej servis kousek od prahy stani pro 4 auta a s vybavenim+pozemek+stavba tam zahucel za 12 mega
doplněno 30.10.11 17:33:apropo v jinem prispevku si nekdo stezuje na vady na aute (asi dobrej servis) v dalsim nekdo odpojuje za behu baterku od auta a o cem tohle vsechno je? ze se do aut serou lidi co o tom nic nevi. Je hezky ze si oleje menite samy a pak je pulka lidi nekam vyleje, coz si v servisu nemuzu dovolit. Neni to o tom ze je dobre jezdeni do autorizovaneho servisu ale premyslejte nad tim ze vy asi za 20 korun na hodinu delat nebudete takto nechtejte po servisech. Kdyz neberu investice do noveho vybaveni tak me v nakladech stoji hodina prace mechanika na aute min 180 korun na hodinu a kde je nejakej zisk
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.