Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dovolená místo nemocenské?

Od: dao odpovědí: 3 změna:

Zdravim, mam asi velký problem, jsem bíla. Po záchvatu migrény, padu s výpadkem paměti-lehký otřes mozku. Nejsem v pořádku, nemužu pracovat. Čerpám 14dní dovolenou, kterou si šetřím pro případ nemoci. Ve společné domácnosti semnou žije dcera 16let-studuje, syn 20let-pracuje.tudíž nemám nárok na žádné davky, z případné pracovní neschopnosti těžko vyžijem. Jak to dělají jiní? Jak situaci řešit? Poradíte?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

0x

Lehký otřes mozku za 14 dní dovolené určitě vyléčíte, tak kde vidíte problém?

doplněno 10.11.14 12:23:

Studující dcera už může mít při studiu brigádu.

myse*
hodnocení

0x

nemyslím, že máte tak velký problém... nebojte se toho...

Otřes mozku - je věc na chvíli, max. na týden...

syn pracuje = vydělává (chvíli může domácnoust táhnout on)

dcera studuje, ale v nejhorším může sehnat brigádu a vypomoci...

Nebojte se, není to nic vážného, co by vás upoutalo na lůžko na dlouhou dobu. Buďte v klidu...

alby25*
hodnocení

0x

Dobrý den,

ponechat si část dovolené na případné zdravotní potíže dělá většina z nás, protože nemocenská se vždy projeví na našem příjmu. Jenže takto se dá "vyléčit" nachlazení nebo nastupující chřipka, pokud ji podchytíme v počátku a jsme schopni být do týdne opět fit. Ve Vašem případě bych to takto nedělala, jak sama vidíte 14dní nestačí na to, abyste byla v pořádku. Já bych rozhodně šla na nemocenskou, moje zdraví je pro mě prioritní. Máte syna, který je už finančně samostatný a dceři bych vysvětlila, že se musíme na chvíli uskrovnit, protože nemocenská není to co plat. Kdybyste byla v opravdové nouzi, asi byste dosáhla na sociální dávky - ty jsou i pro bílé.

Přeji Vám ať jste brzy fit a nemusíte řešit tyto "existenční" problémy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]