Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

SMS ze skrytého čísla

Od: mija* odpovědí: 9 změna:

Přišla mi sms z čísla 773 103088 toho to znění "Prozvonte mne prosím na můj tel.Děkují Matyasová ".Tu osobu jsem samozřejmě neprozvonila,ale zajimalo by mne co to znamená,proč to dělají a jestli se z něčím už někdo z vás setkal.Díky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ohneta*
hodnocení

0x

Těžko říct co to znamená, neprozváněl bych.

hodnocení

0x
A co je na tom čísle skrytého? Kór když se majitelka i podepsala. Buď to smažu a ignoruju, nebo když budu zrovna v dobrém rozmaru tak pošlu esemesku "sorry to je asi omyl, neznám vás zkuste jiné číslo" a tím to pro mě hasne.

přesně tak. Taky mi chodily z jednoho čísla, napsala jsem sms-ku máte špatné číslo, nepište a nevolejte mi a přestalo to

mija*
hodnocení

Tak já jsem to teda popletla,sms napsala ze skrytého čísla a ve zprávě uvedla to číslo na které ji mám prozvonit. A to mi bylo divné proč ji mám prozvánět když mé číslo zná.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Tak si myslím, že nejrozumnější reakce na podobnou výzvu, by byla, na nic neodpovídat, číslo poznamenat do tel. seznamu s poznámkou: NEBRAT DAREBÁK! Kolikrát budete prozvánět, nebo posílat SMS na nějaké číslo, které nijak neodpovídá. A hlavně v dnešní době, kdy se kdejaký darebák, snaží, různými způsoby něco z někoho vytáhnout.

naftaliin
hodnocení

0x

A nepsala si někdy v poslední době na nějaký inzerát, brigádu..?

honzacz*
hodnocení

0x
SMS se dá poslat se skrytým číslem?

Z nějaké internetové SMS brány by to asi bylo možné. Eventuelně existují služby nabízející SMS API a u zpráv přes toto API taky nevidíte číslo. Místo čísla je tam text. Používají to například internetoví prodejci nebo dopravní společnosti pro zasílání informativních zpráv zákazníkům.

honzacz*

Tak jasně, přes net, nebo API jo, tam to chápu, ale myslím, že skrýt číslo lze jen při hovoru, u SMS zaslané mezi dvěma mobily se číslo, myslím, skrýt nijak nedá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]