Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Práce na jatkách

Od: odpovedi* odpovědí: 5 změna:

Pracovali jste někdy někdo na jatkách? At' jako řezník či pomocná síla? Je to jediné volné místo u nás široko v okolí.Nedokáži si to nějak přestavit,ale už vůbec si nedokáži přestavit být bez práce.Dělá se tam od tří od rána do 12ti.No a vstávat,tak brzo to si taky nedokáži představit.Podělte se se svými zkušenostmi s touto prací.Děkuji Vám za odpovědi.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

známý dělá na jatkách, je to o zvyku na co akorát nadává, že je mu furt zima

doplněno 15.01.13 15:52:

však jak můžete tak to zkuste buď se bude líbit nebo né, alespoň budete mít další zkušenost*smich*

olaf71*
hodnocení

0x

já tam chodil na praxi. je to o zvyku. zima a zvláštní smrad. dnes to bude snad trochu kulturnější prostředí než v osmdesátých letech.

hodnocení

0x

Na jatkách jsem pracovala, ale jinak, než je Vám nabízeno. Zvláídla jsem konkurs na obchodní zástupkyni a abych se seznámila se sortimentem i výrobou, musela jsem tam odjet, 200 km od domova, na měsíc. Ubytovali mě a dělala jsem v expedici - vykrývání objednávek. To bylo prima, výrobky už byly hotové, jen se srdce smálo.

Prošla jsem si celou výrobou. I těmi jatky. Viděla jsem, jak se dělají špekáčky, jitrnice, či jak se chystá maso na uzení /nástřiky/. Byli jsme i na jatkách a na bourárně. Mohu říct, že se mi tam nelíbilo. Ta zvířata to už dopředu tuší, cítí, co je čeká, jsou z toho velice neklidná, vykulená, snaží se utéci. I když doma bez problémů umím zabít králíka, slepici, či rybu, tady mi bylo hrozně těžko a smutno. A to jsem byla jenom "na čumendě", dělat jsem to nemusela.

Třeba to jako chlap budete brát trochu jinak. Vím, že jíst se musí, ale zbavovat živé tvory života není moc pěkná práce.

Co se týče té pracovní doby - musí být zavčasu poraženo, aby se mohlo vyrábět a expedovat. O to dříve jste ale doma. Dá se na to zvyknout. Známý rozváží chleba a pečivo a jezdí už ode 2 hodin v noci, aby to všechno objel.

Lepší práce na jatkách, než žádná. Pokud na to máte žaludek a nebude Vám to vadit, zkuste to. Ale je fakt, že každý to taky dělat nemůže. Tak hodně štěstí. *placni* Jaga.

ladaadal*
hodnocení

0x

Na vstávání si zvykneš, zase máš pak celé odpoledne volné. A práce? Záleží na nátuře a taky co tam budeš dělat. Pomáhat při bourání, nebo až při zpracování? Dělal jsem tam rok a docela mě to i bavilo. Taky se člověk dobře a kvalitně najedl.:D

Mno syn dělá nyní po vyučení v maso Planá,sry Kostelecké uzeniny a je docela spokojen.Zato býv.kolega dělá z nedostatku práce ve stavebnictví ve výroně masných prodiktů a není spokojen.4eká na jaro,že od tama uteče!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]