Přislazování vína

Od: Datum: 22.10.14 22:01 odpovědí: 9 změna: 23.10.14 20:55

Dobrý den, koupil jsem si červené víno, ale bylo docela trpké moc jsem si při konzumaci nepochutnal, tak jsem ho jenom pro zajímavost přisladil cukrem , v mém případě třtinovým ale asi na tom nesejde jakým cukrem, a najednou jsem si fakt na tom víně pochutnal, od té doby to dělám a zatím nelituju. Co vy na to vinaři i nevinaři.?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 22.10.14 22:06
avatar

Asi takhle :

Datum: 22.10.14 22:13

To je tedy humus. Pokud se víno přislazuje, děje se tak ještě během kvašení. Mimochodem - zrovna teď je aktuální kauza, že naši vinaři čekají na vyjádření EU, zda mohou letos přisladit kvůli nízkému obsahu cukru...

Datum: 22.10.14 22:13
avatar

Tak moji příbuzní na Moravě asi právě zvrací, ale víno má být takové aby konzumentovi chutnalo. Červená vína jsou trpčí, protože se v prvním kvašení louhuje né mošt ale celý rmut (rozemleté hrozny). Jinak by z toho bylo bílé víno.

Ale myslím, že každý má právo upravit si své víno tak, aby mu chutnalo, takže je na vás, co s vínem provedete. A že se vína doslazují, i když trochu jinak, je běžná úprava.

doplněno 22.10.14 22:19:

to kovos: ano, víno by se mělo přisladit už při kvašení, ale nevěřte, že se tak děje vždy, takové "krabicové archivní", to je jen chemie, a "Tesco přívlastkové" také nic moc. *smich*

Datum: 22.10.14 22:32

Já jsem momentálně spíš pivař, ale pokud piju víno, tak to naštěstí není krabicák ani Tesco value *smich*

Datum: 22.10.14 23:36

Zrovna to Tesco někdy v roce 2010 vyšlo v testech daleko lépe, než kdejaká "znáčková vína"

Datum: 22.10.14 22:17
avatar

jsou tři druhy vína - dobré, špatné a pro Pražáky *smich* , no to jen tak na okraj, jinak když vám to chutná tak proč ne, nebo si kupujte rovnou sladší odrůdy

Datum: 22.10.14 22:53

Víno musí být přírodně sladké. Třeba víno Kagor. Jinak s přídavkem řepného cukru to bolehlav dobrý pro lidi naprosto neznalé věci. Pokud ti koupené nechutná kvůli kyselosti, tak jedině si připravit svařák.

Datum: 22.10.14 22:57
avatar
Vyrobil jste si vlastně dezertní víno, většinou se ještě s cukrem přidává i koření. Já je mám rád, Dubonnet je mnamka. Když vám to chutná tak neřešte. Není vhodné pít to ve velkém, ale sklenička na pochutnani, proč ne?
Datum: 23.10.14 20:55
avatar

Vinaři kroutí hlavou.Pokud někomu chutná víno,přislazené sacharozou,nic proti chuti,ale pokud se víno přislazuje,tak jen hroznovou šťávou,ale i to až po dokončení kvašení a po odstranění kvasných kalů.Pak už nemůže pokračovat dodatečný kvasný proces.Pokud se přidá hroznová šťáva ještě v průběhu kvašení,zvýší se tím spíše obsah alkoholu,než sladkost produktu.

JABRAKA

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.