Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, koupil jsem si červené víno, ale bylo docela trpké moc jsem si při konzumaci nepochutnal, tak jsem ho jenom pro zajímavost přisladil cukrem , v mém případě třtinovým ale asi na tom nesejde jakým cukrem, a najednou jsem si fakt na tom víně pochutnal, od té doby to dělám a zatím nelituju. Co vy na to vinaři i nevinaři.?
Tak moji příbuzní na Moravě asi právě zvrací, ale víno má být takové aby konzumentovi chutnalo. Červená vína jsou trpčí, protože se v prvním kvašení louhuje né mošt ale celý rmut (rozemleté hrozny). Jinak by z toho bylo bílé víno.
Ale myslím, že každý má právo upravit si své víno tak, aby mu chutnalo, takže je na vás, co s vínem provedete. A že se vína doslazují, i když trochu jinak, je běžná úprava.
to kovos: ano, víno by se mělo přisladit už při kvašení, ale nevěřte, že se tak děje vždy, takové "krabicové archivní", to je jen chemie, a "Tesco přívlastkové" také nic moc.
Vinaři kroutí hlavou.Pokud někomu chutná víno,přislazené sacharozou,nic proti chuti,ale pokud se víno přislazuje,tak jen hroznovou šťávou,ale i to až po dokončení kvašení a po odstranění kvasných kalů.Pak už nemůže pokračovat dodatečný kvasný proces.Pokud se přidá hroznová šťáva ještě v průběhu kvašení,zvýší se tím spíše obsah alkoholu,než sladkost produktu.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.