Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lednice líčení

Od: veri* odpovědí: 6 změna:

ahoj, mám do zítřka napsat líčení na téma lednice zámek nevím jak začít ani jak to udělat abych z toho měla 1.

děkuju moc za nějakou rychlou odpověd

Veronika

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

danch*
hodnocení

0x

Zámek Lednice najdeme na jižní Moravě, cca 12 kilometrů od Mikulova. Zámek se rozkládá na pravém břehu řeky Dyje. První zmínky o zámku jsou již roku 1222, kdy byl dnešní zámek tvrzí, která vtehdejších neklidných dobách chránila přechod přes řeku...

A tak dále..., zmiňte se o majitelích, o kouzelné, pohádkové atmosféře zámeckých zahrad, o zámeckém rybníku, o romantických stavbách, které v zámeckém areálu vznikali v 18. a 19. století. Pro informaci : zamek-lednice.cz/... , ale jen neopisujte :).

dzordz*

No nevím, pochopil bych to spíše jako umělecký popis objektu, ne referát o stavbě a historii. To možná pár větama, ale jinak spíš sesbírat obrázky a za užití květnatých výrazů popisovat, co vidím.

rapman

Dzordzi promin, ale tady to mas zase, se divis?

... romantických stavbách, které v zámeckém areálu vznikali v 18. a 19...

Vznikaly stavby, ne vznikali stavby. Myslim, ze tazatelka chtela dostat jednicku, sam vidis, ze takhle to nepujde.

Tazatelce se samozrejme omlouvam za "mimo tema".

weronika9*
hodnocení

0x

Nejlepší je samozřejmě nechávat všechny úkoly na neděli sedmou hodinu večerní... Líčení je prakticky popis místa, co ve vás to místo vyvolává, jak se cítíte, když tam jste, jak na něj vzpomínáte, proč je pro vás důležité... není to jen popis o tom, že v tenhle rok tam bylo postaveno to a tohle...

petula00*
hodnocení

0x

Letos byla dokončena rekonstrukce fasády zámku.Je to opravdu mistrovské dílo.Nádhera.Sledoval jsem postup rekonstrukce během let při svých návštěvách Lednice.

hodnocení

0x

Chtěla jsem napsat to, co už napsala rychlejší Veronika. V neděli v 17,58 si vzpomenout na dosti náročný úkol a do večera jej vypracovat na jedničku, to je velká nedbalost, nezodpovědnost až lajdáctví. Za nás počítače nebyly a koho se ptát? Běhali jsme po knihovnách, sháněli materiály. Dneska stačí kliknout na Poradnu.

Podle mě je líčení nejspíš popis. Kde to leží, jak to tam vypadá. Vylíčím, co tam je, jak to vypadá, jak je to uspořádané. Kromě zámku i v Čechách neobvyklý minaret, krásně udržované zahrady, skleníky se středomořskými rostlinami. K tomu třeba i své pocity, co jsi tam viděla, co se ti líbilo, jak to na Tebe zapůsobilo. Ale to znamená, že tam člověk musel být, navštívit to místo. Pokud jsi tam byla, je to dobré. Pokud ne, nemůžeš dost dobře líčit něco, co jsi neviděla. Pak by stálo za to, dohodnout se s učitelkou na popisu, líčení jiného objektu, který jsi navštívila a máš ho ve své paměti.

Mohu třeba vylíčit, jak to vypadá na hradě Český Šternberk, kde jsem byla letos v létě, ale nemohu vylíčit Macochu, kde jsem nikdy nebyla. Asi tak. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]