Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,potřebuji prosím vás poradit ohledně Tibetské houby? Chtěl bych vás poprosit o přesný návod-postup jak se starat a pečovat o houbu? Já jí dostal od mého pana učitele ) Samodřejmě mi řekl návod jak se domácí kefír z houby připravuje ale nejsem si jistý,jestli vše dělám dobře tak se chci zeptat vás jestli máte samodřejmě doma Tibetskou houbu?
Ano,vím na internetu je spousta rad a tipů jak se o houbu dobře starat!
Popíši vám jak to dělám já: Takže za 1.Jdu si koupit kvalitní mléko-kravské (přímo od kravičky-od zemědělce). Za 2.Tibetskou houbu zaleju mlékem po povrch sklenice a nechám houbu pracovat. Za 3.Přikryji papírovým ubrouskem. Za 4. Nechám odpočívat zhruba 2-3dny ( Podle toho jak je houba veliká) !
Za 5. Hotový,nakyslý kefír vypiji!
Chtěl bych ještě poprosit jak poznám že je domácí kefír již hotový ke konzumaci? Děkuji vám za vaše rady! Nashledanou
Nějak jste přeskočil fázi kdy se kefír zcedí přes plastové sítko, houba se propláchne pod tekoucí vodou (pořádně) a zbaví se slizu a znovu zaleje mlékem. Jinak postup máte v pořádku. Kdy se dá pít? Tehdy, kdy vám již chutná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.