Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vycestovaní dlouhodobě do zahraničí

Od: domek1 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, za několik dní vyrazím pracovat do Německa...sehnal jsem si tam práci v gastronomii..Vůbec se mi tam nechce., ale donutily mě k tomu okolnosti, peníze.. stavím si svépomocí domek, již několik let, mám skoro hrubou stavbu hotovou...a finance nikdy nestačí...

Jestli ho chci někdy dodělat, musím pracovat...nebaví mě pracovat pro druhé...nejsem líný..pomáhám všem kolem sebe jak to jen jde a jak jen mohu...zadarmo samozřejmě...stačí mi úsměv vděku..

rodinu nemám, i když bych ji už měl mít...ale průběžně pracují v zahraničí...netroufám se vázat...

většinou pracuji v kolektivu cizinců...aspoň ten internet je...

Jak mám hlavu ošálit..abych se na ten skok do neznáma snad i těšil...začínám mít totiž, že mi ujíždí vlak života, který prožívám stále jen prací...děkuji za radu

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

rodinu nemám, i když bych ji už měl mít...ale průběžně pracují v zahraničí...netroufám se vázat...

A proc si nezalozit rodinu a nejezdit pak do zahranici pracovat i s ni? Hned to v cizine bude jine, veselejsi. Vim o cem mluvim. Uz sme takhle s pritelkyni a nyni uz i s malym Axusikem procestovali kus sveta.

nicknevim*
hodnocení

0x

Vlak by vám ujížděl kdyby jste seděl doma a nic nedělal. Ale vy děláte a máte život ve svých rukou. Co se má stát to se stane a co víte..třeba si ženu najdete v zahraničí a založíte rodinu tam. Myslím že nemá cenu moc přemítat co bylo co by mohlo být atd atd. Umění života je těšit se z přítomnosti a měnit ji podle svého a nenechat se ovlivnit minulostí a budoucností ani s jedním totiž není možné nic udělat jen s přítomností, tak je potřeba se z ní těšit pořád ať je jakákoliv :)

jurij*
hodnocení

0x

no já jestli bych jel do zahraničí tak bych tam zůstal:)

expat
To si myslis. Za par let by ti chybela rodina, stari kamaradi, se kterymi by jsi obcas zavzpominal na stare casy a dobu vyrustani, zname kulturni prostredi, lide se stejnymi zvyky, nazory a humorem, moznost presne se vyjadrit v jazyce, znalost, jak veci funguji (urady, jednani, prodej/nakup domu, pozemku, aut, ...) atd. Navic kdyby jsi z nejruznejsich duvodu nemohl v zahranici najit dobrou praci (nedostatecna znalost jazyka, nevyrizeny imigracni proces v pripade, kdy by jsi zil mimo Ecropu, velka tamejsi nezamestnanost atd.), tak by se ti styskalo jeste vice.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]