Nejste přihlášen/a.
Ahoj mám problém můj otec se rozešel s mojí vlastní matkou,zůstal jsem s tátou a ten si našel jinou přitelkyni teď snima bydlím a moje nevlastni matka mě osahává po pohlavním...nevím proč to dělá říkám jí ať toho nechá a ona se jen zasměje odejdu někam jinam a pořád třeba mi sahá na zadek... stydím se to někomu říct co stím? :/
Omlouvám se vám za tu chybu, nevím jak jsem došel na to, že jste holka, promiňte.
Vzhledem k tomu že je vám 15, může se jednat o trestný čin. Cítíte se na to, aby jste dokázal posoudit intenzitu, závažnost toho co dělá? Tady zůstává moje rada stejná - promluvit si o tom s někým dospělým, ale nejlépe ústně, internetové poradenství vám nemůže poskytnout takovou službu, jako rozhovor.
Ještě dodám svoji domněnku, aniž bych jednání vaší nevlastní matky omlouval - je možné, že se jí líbíte jako muž a neuvědomuje si, že se dopuští něčeho velmi špatného, ale znovu říkám, v žádném případě ji neomlouvám.
Ahoj je potřeba aby si ještě doplnil jednu podstatnou věc. Kolik je let vlastnímu otci,nevlastní matce a tobě?
Policií bych do toho netahal,to bych bral jako úplně poslední řešení. A to na tebe maká i v přítomnosti otce a nebo jenom když jste sami?
To kolik je nevlastní matce je nepodstatné. Co by změnilo, jestli jí bude 25 nebo 48? Jako že když jí bude 25 tak by se mu to mělo líbit. Nemá si to co dovolovat a je jedno, kolik jí je. Jestli na kluka sahá v přítomnosti otce či ne je také jedno. Vlastně ne, pokud v přítomnosti otce a ten nic neudělá, tak nemá cenu to s ním rozebírat a rovnou to říci minimálně ve škole třídní učitelce. Ta to ale stejně dá dál. Jak jako netahat do toho policii. Jde o pohlavní zneužívání a tomu klukovi se to nelíbí. A jestli jí řkne, že se mu to nelíbí ať to nedělá a ona nepřestane, tak co má proboha chudák dělat. Za otcem a jinak na policii.
Být to cizí ženská řeknu ti jdi do toho,není nad zkušenost.Ale takto?!Nejprve bych řekl maceše ať toho nechá,že je mi to nepříjemný.Pokud by to nepomohlo tak bych si promluvil s otcem.Ale pozor tatík to může vidět jinak a osočit tebe,že provokuješ atd.Je to ošemetná věc.Pakliže nepomůže nic ,na férovku bych poprosil svojí vlastní matku ať jde s semnou na policii podat tr.oznámení!
to:JARAHOSEK. Tak věk snad je podstatný ne? Je rozdíl jestli jí je 25 nebo 50.
doplněno 16.12.11 18:57:Chci se zeptat,rozumí si vaše nevlastní matka s otcem? Jak se k sobě navzájem chovají?
Ale s prominutím jděte do háje? V čem je prosím vás rozdíl. V čem. To by mě tedy opravdu zajímalo. Nemá si to co dovolit ať 25 nebo 50. Věk opravdu nehraje roli. A polkud si to opravdu myslíte, měl byste se asi jít léčit. Kdyby jí bylo 25 a tomu klukovo 23 tak bych pochopil, že by se mu to mohlo líbit, ale jemu se to nelíbí a tak je nepodstatné, kolik je nevlastní matce. Proboha řekněte někdo že mám pravdu
to:JAROHOSEK: nemáš
Když sem položil tu otázku,tak sem ještě nevěl kolik mu je let. V každém případě,mě když bylo 15 tak by se mně líbilo kdyby mě osahávala pětadvacítka. Ale hnusilo by se mi,kdyby mě osahávala padesátka.
Samozrejme, ze ma pravdu Pokud se dopousti zneuzivani, je uplne fuk, jestli ma 20 nebo 100 let. A pokud napises, ze by ses to to v 15 libilo, kdyby to byla petadvacitka, bud si tezce honis triko a docela tim pletes hlavu tazateli, nebo jsi proste uchyl. Sorry, ale takova hlaska rozhodne neni normalni.
Jasně že máš pravdu. Věk nic neřeší. Řekl bych jí natvrdo že si to nepřeju a pokud nepřestane, řeknu to tátovi, popřípadě podám trestní oznámení. Hlavně si s ní nic nezačínej, nebo to bude vše na tebe.
V čem je to podstatné? Lze to konkretizovat dle jakého zákona, jaký to má vliv, na co? Bylo by, kdyby měla 16, 20 ale toto je naprosto dospělá osoba ani ne ve věku blízko mladistvému. Když něco tvrdíte, řekněte PROČ. A co vůůbec v jejím jednání spatřujete?
Strávil jsem nad odpověděmi cca. 30 minut a některé odpovědi mi opravdu povznesli náladičku a některé zas ne ,ale stejně vám všem děkuji,asi jí nejdřív vysvětlím důrázně (ale před tím se něčeho napiju) a jestli nepomůže jdu za tátou ale tady je právě to jestli mi uvěří... ale nějak to pořeším a omlouvám se jestli sem vyvolal nějaké komplikace mezi vámi
písni pravdu,je tě to nepříjemný nebo si nevíš rady?co v ten moment dělat,rozdej si to sní a bude to možná tvoje životní zkušenost,tátovi bych řekl,at se na ní vyprdne,že není pro něho,čau
to:stříbrná: to je slovo chlapa...nebo ženy?
Na rozluštění odpovědi je potřeba znát všechny informace:
1.už si někdy měl sex?
2,máš rád sex(onanií)
3.Je ti to nepříjemné když tě osahává nebo ti to nevadí ale vcituješ se do pocitu že je tvoje matka,která spí s tvým otcem a proto ti to připadne nechutné?
4.Jsi heterosexuál?
Trošku tvrdé otázky že? Ale je důležité na ně odpovědět pokud chceš pomoct
Četl jste ten jeho dotaz? Asi ne, jinak byste tohle nepsali, neví jak si s tím má poradit, říkal jí, že je mu to nepříjemné a stydí se za to. Vypadá to do hajzlu snad tak, že by přemýšlel, jestli se mu to má líbit? Je to naprosto zřejmé a jsem rád, že mezi poradci jsou i soudní lidé, kteří se nebojí poradit třeba i trestní oznámení, viz. Ringo
to:Jarohosek: Já situaci nezlehčuji. To v žádném případě!
Z pár vět tazatele se nedají dělat ucelené závěry. Tato poradna je o tom aby se zde diskutovalo.
Proto diskutuji a snažím se tazateli pomoci.
Vsadím se, že když se snažíš dopátrat nepodstatných podrobností, tak máš ruku v poklopci a děláš si fajn.
To se mi fakt nezdá. Je jedno jestli jde o kluka nebo holku. Harašení je vždy nebezpečné. Co kdyby se to stalo vašemu dítěti. Taky byste mu radil ... běž do ní?
To je jak v kostele u zpovědi... Něco jako
Sváděl jsi jiné ke hříchu?
Myslíš na věci neslušné a oplzlé?
Čítávals jsi rád o neslušnostech?
Poslouchal jsi rád o nich?
Zpíval jsi neslušné písně?
Míval jsi nečisté žádosti?
Býval jsi dosti stydlivým při oblékání či svlékání, sám před sebou nebo před jinými, v posteli nebo při koupání?
Snad jsi se neslušně dotýkal sám sebe nebo jiných neb se dotýkati nechal od jiných?
Býval jsi rád ve společnosti dívek zlých a lidí nemravných?
Nemaříš někdy čas zahálkou, neřestnými žádostmi?
Nežádal jsi nikdy ženu bližního svého?
Já nechápu vaše otázky, abyste mohl odpovědět.
1) mohl už mít klidně sex
2) Může mít rád sex (onanii)
3)Napsal:" Mám problém! Když táta není doma, tak jsem venku, řekl jí, at to nedělá" Kdyby mu to dělala dobře, tak nebude na poradnu psát, že má problém.
4) co má sexualní orientace společného s osaháváním nevlastní matky?
Prostě má problém a neví co dělat, příjemné mu to asi není.
Podání trestního oznámení bych rozhodně nedoporučoval. Pohrozit jím, to ano, mohlo by to zabrat, ale trestní řízení by pravděpodobně dopadlo tak, že macecha vše popře, řekne, že kluk ji nemá rád, chce ji vystrnadit z bytu a proto si vše vymyslel. Nebudou svědci, nebudou důkazy a vše skončí patem. V horším případě by ještě mohla podat trestní oznámení pro křivé obvinění.
Tak ale poraďte co má tedy dělat? Že nedoporučujete podat tretní oznámení je fajn názor, ale neřeší to tu situaci toho kluka. A nehledě na to, že kluci od pomáhat a chránit by měli přijít na to, že se to opravdu dělo nebo nedělo. Ale trochu s váma souhlasím, že u nás si člověk nemůže být jist jak vše dopadne. Ale přesto, poraďte mu tedy co má dělat...
Tak především je v těchto případech dobré zajistit si důkazy, jinak je to jen tvrzení proti tvrzení a hádejte, komu spíš uvěří... pokud má chlapec třeba mobil a může to zaznamenat, určitě se to může hodit.
A proč jsi zůstal bydlet s tátou, přece normálně jdou děti s matkou. Když se jedná o rozvod. Divím se. Určitě k tomu je nějaký závažný důvod. Mně so to nezdá, ten Tvůj příběh.
Já třeba také zůstal s tátou. Možná to není tak obvyklé ale určitě ne nemožné. A má macecha mě teda neosahávala(i když mě už bylo sedmnáct a možná bych se i nechal )
Já ale neřekla, že by to bylo nemožné, pouze neobvyklé. A určitě k tomu je důvod. Většinou děti chtějí zůstat s matkou. Je to přirozené. Otec se jim nemůže tak věnovat. Jsou ovšem vyjímky a to jsem měla namysli. Nic víc, nic míň. Prostě nevěřím, že by přítelkyně otce chtěla osahávat jeho syna, musela by být totálně blbá. Asi ho jen z legrace plácla po zadku, právě proto, aby se mu nějak přiblížila kamarádským způsobem. A vůbec, bůhví jak to je. Já bych tady také mohla napsat, že mne manžel mé kamarádky osahává v kuchyni, zatímco ona čeká v obýváku, až doneseme chlebíčky. A co kdyby to bylo moje tajné přání, které není splněno. A všichni mi tady budou psát, jak bych se měla zachovat, jak bych to měla kamarádce říci, jak bych ho měla odpálkovat a já bych pak děkovala za dobře míněné rady a všechno by to bylo vlastně o ničem...
Beru to tak, že zabacek, napsal pravdu. Určitě bych si to nenechal líbit. Kolik je nevlastní matce mně nezajímá a mohlo by jí být i klidně 18 let, ale když něco nesnáším, tak se bráním. Otec možná přítelkyni miluje a obrátilo by se to proti mně. Nejdříve bych to řekl nevlastní matce, že si to nepřeju a jestli se to bude opakovat, půjdu na socialku, řekl bych to i dost tvrdě. Kdyby to nepomohlo,
vzal bych si věci a odjel k babičce, matkou, nebo bych poprosil rodiče kamaráda, jestli bych tam nemohl 1 až 2 dny být, dokud by si táta pro mě nepřišel a řešil bych to klidně s ním i před rodiči kamarádů. Netroufl by si mi nevěřit, když bych to takhle řešil.
Jinak nepromenáduj se před ní v boxerkách, v koupelně otoč klíčem. Do pokojíčku ji nepouštěj. Ale, abych byl venku, když táta není doma, tak to bych nesnesl. Nejsem pro mlácení ženských, ale v tomto případě, bych jí i jednu asi vrazil a sebral se a odešel. Dokud jsi jinak s matkou vycházel, tak táta nebude mít důvod ti nevěřit. Ale nenech se osahávat, jinak si bude myslet, že ti to dělá dobře.
Dodal bych ještě tohle. Proč zůstal s otcem a né s matkou? Důvodů může být hodně, například má rád oba rodiče, má ještě sourozence, kteří žijí s matkou a tak zůstal s otcem, bylo mu ho líto. Tak bych asi jednal i já. Maminku a sourozence může navštěvovat kdy chce. Maminku by to asi bolelo, ale vysvětlil bych jí to. Jednoduše, nechtěl nechat tátu být samotného.
Ale mohlo tam být i něco jinýho.
Jak je vidět, otec není sám! Má přítelkyni. A ještě tedy takovou, která osahává jeho syna, kdybychom tomu teda měli věřit... A on se raději svěří cizím lidem v poradně, než svému tatínkovi. Proč, když k sobě mají tak blízko.
doplněno 17.12.11 17:52:A co je nejdůležitější, nikdo z nás tohle nevyřeší, i kdyby to pravda byla.
I já si dovolím nesouhlasit. A to z toho prostého důvodu, že jestli je tomu skutečně tak, jak tazatel píše, tak by mne opravdu zajímalo, jakým způsobem jste třeba Vy se svými názory pomohla jeho situaci vyřešit. Jestliže jste soudná, tak víte, že Vy to na tom papíře, jak říkáte, nic nevyřešíte. To by jste musela také slyšet mluvit tu paní a vědět opravdovou podstatu příběhu, a tu Vy neznáte. Jak můžete mluvit o zeužívání dětí zrovna v tomto případě, to tedy nechápu.
Pokud tazatel napsal, ze mu pritelkyne otce saha na zadek a do rozkroku a smeje se u toho, je to jasne zneuzivani. Verze one pani je pak srdecne fuk. Jak chcete toto obhajit z druhe strany?
Jiste, nevime, zda si to tazatel vymyslel, nebo ne, ale vsechny dotazy zde snad bereme jako pravdive, jinak nema ani smysl odpovidat...ne?
Vy pravou podstatu tez neznate, a napsala jste svoji radu a svuj nazor. To same udelala i Krkovicka - i kdyby to k vyreseni nemelo vest ani velkym obloukem.
Jestli myslíte pohlavní zneužívání ve smyslu trestního zákona, tak to jste vedle. Klukovi je 15 let a ke styku a ani k jeho pokusu nedošlo.
Ne, nemyslim pohlavni zneuzivani. Osahavani snad bude mit take svoji kolonku, nejake obtezovani, ci tak Neverim, ze by tyto prohresky unikaly beztrestne.
Nový trestní zákoník č.40/2009 Sb. ve své zvláštní části nově obsahuje hlavu III, která zahrnuje trestné činy proti lidské důstojnosti v sexuální oblasti. Prvním trestným činem v této hlavě obsaženým je znásilnění (§ 185). Zákon trestný čin znásilnění definuje jako donucení k pohlavnímu styku pod pohrůžkou násilí nebo jiné těžké újmy. Pod pojem pohlavního styku ve smyslu prvního odstavce tohoto ustanovení spadá jednání, které nesměřuje k vykonání soulože či obdobného pohlavního styku, ale k donucení oběti, aby strpěla jiné pachatelovy sexuální projevy (např. osahávání na pohlavních orgánech). Za toto jednání hrozí pachateli trest odnětí svobody šest měsíců až pět let. Pokud ke znásilnění dojde ... zbytek jiz neni dulezity.
Rozlišují se tři základní formy týrání dítěte, a to ... Sexuální týrání představuje nevhodné vystavení dítěte sexuálnímu kontaktu, aktivitě nebo chování, přičemž zahrnuje jakékoli sexuální dotýkání, osahávání, soulož nebo vykořisťování kýmkoliv, kdo má dítě v péči nebo kdo takto dítě využívá. Takovouto osobou může být rodič, příbuzný, přítel, profesionální či dobrovolný pracovník nebo cizí osoby.
Jenže já to chápu tak, že jeho rodiče se rozvedli a on zůstal s tátou, který si potom našel přítelkyni. Že bude jeho přítelkyně osahávat jeho syna, táta nemohl předem vědět.
A že se nechce svěřit otci, může být důvodů víc. Stydí se, nebo si myslí, že by mu táta nevěřil, protože ona to zatluče. Může se taky bát ,aby ho táta potom nevyhodil z domů.
Je dost případů, kdy nevlastní fotr zneužívá holku, ale když to řekla mamince, tak ona nevěřila a ještě ji zřezala a podezřívala, že sama provokovala. Nevíme nikdo, jak to u tazatele je, ale berme to tak, že píše pravdu.
..."rozešel s mojí vlastní matkou,zůstal jsem s tátou a ten si našel jinou přitelkyni teď s nima bydlím"
Hovori za vse. Jasne receno, ze si pritelkyni nasel.
Kazdopadne bych si jeji osahavni natocila, a s chuti ji sla udat na policii. Nesnasim ani otcimy, co zneuzivaji nevlastni dcery, ani kdyz je to obracene. Zenska by si mela jit na par let sednout a pak se jeste dlouho lecit...
Kdyz si predstavim, ze by se to stalo treba nekomu z me rodiny... ja bych ji snad musela zabit...
Pokud se nejedná jen o přátelské poplácání, ale podle vašich slov asi ne, určitě by jste si o tom měla s někým promluvit. To že se stydíte je pochopitelné, ale existují možnosti, kde můžete být zcela anonymní a tu věc si rozpovídat a ujasnit po telefonu.
Jestli vás to trápí, napište si do vyhledavače třeba na Seznamu slova Linka důvěry a pak si vyhledejte linku která vám bude vyhovovat nejvíc. Není nic, co by jste s pracovníky tam nemohla řešit. Znovu zdůrazňuji jejich profesionalitu a hlavně vaši anonymitu.
Možná se v případě vaší nevlastní matky jedná o docela nevinné "blbnutí", ale pokud vám to vadí, raději si o tom promluvte.
Také by jste mohla vyzkoušet poprosit ji důrazně aby to nedělala, ale neznám váš věk, vaše vzájemné vztahy...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.