Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zrovna jím dva týdny prošlý jogurt

Od: junkers* odpovědí: 10 změna:

Zdravím,

honila mě "mlsná" a v lednici jsem objevil Tesco meruňkový jogurt s datem expirace 25.10. 2014. Po otevření mi připadal chuťově i pachově v normě, tak ho teď testuju v trávicím ústrojí. Zatím dobrý.

Máte někdo zkušenosti s konzumací prošlých, nicméně zjevně nezávadných potravin?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzacz*
hodnocení

0x

Na jogurtu je datum MINIMÁLNÍ trvanlivosti, pokud je jogurt v lednici, vydrží podstatně déle. Chemie a éčka to jistí. :)

hodnocení

0x

Kdyby nebyl k jídlu, nejedl byste ho. V ledničce vydrží déle, datum je minimální doba upotřebení... Zůstanete i nadále živ! *smich*

hodnocení

0x

to jsem už jedl starší kousky vč tvarohů. Dokud není plesnivý nebo hořký je k jídlu ;)

jonny*
hodnocení

0x

jestli se neptetu tak datum trvanlivosti je jen orientační do kdy má vyrobek vydržet :) což neznamená že by mel byt den po tom na vyhozeni a myslím si že i kdyby byl tak nic zas tak hrozneho by z toho být nemělo :)

Dobrou chut :))

Plete. No i když částečně pravdu máte.

Datum minimální trvanlivosti značí do kdy výrobce ručí, že bude mít výrobek své specifické vlastnosti a bude zdravotně nezávadný. Samozřejmě při správném skladování. Což je samozřejmě míň než skutečně vydrží. Po tomto datu je odpovědnost za zdravotní nezávadnost na prodejci.

junkers*
hodnocení

Paráda, tak to zítra "dorazím" i ten druhej. Měl tam ještě jahodovýho kolegu. *ua*

buss
hodnocení

0x

Pokud se nehýbou červi, ale i ti jsou zdravíí. Nad tím bych nepřemýšlel, čuchnu a vím

hodnocení

0x

Prošlé věci raději nejím ... ale víš jak - večer chutná, ráno pomáhá ;)

petr02
hodnocení

0x

U těhle ochucených bych teda dva týdny po expiraci docela váhal, jsou v tom přidaný cukry, možná éčka, atd. Tam už mohou být nějaké nežádoucí zárodky i když to zatím třeba nelze senzoricky poznat. Ono vám to samozřejmě hned nic neudělá, ale plísně a podobné sajrajty se hromadí v těle a jednou to může způsobit nějaké závážné onemocnění (upozorňuji, že může ale nemusí, pro ty co se na mě vrhnou, že jejich babičky a dědečkové odkrojili kus plesnivé části a zbytek dojedli a dožili se skoro stovky).
U obyčejného bílého jogurtu, kde nejsou žádné přidané cukry ani éčka, bych se bál méně.

bambula*
hodnocení

0x

Meruňky to vidělo pouze při cestě okolo meruněk, většina je chemická náhražka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]