Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zahraniční filmy s ČR

Od: filmy odpovědí: 14 změna:

Zdravím, myslíte že je nějaký zahraniční film nebo seriál (třeba americký nebo nějaká jiná vzdálenější země) kde je zmíněno jakkoli Česko?

Třeba v americkým seriálu Grimm lze v jednom díle vidět Český pas.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, snad např. tento film z bývalého Československa. Zdravím!

csfd.cz/...

sebod*
hodnocení

0x

Minulý týden dávali film Kosmetička a zvíře. Jednu chvíli se tam na stole objeví naše česká Majolka

dejavu*
hodnocení

0x

Možná by vás zaujal tento přehled zahr. filmů točených u nás cs.wikipedia.org/...

martinhajek*
Tak ono je jich ještě mnohonásobně víc. Stejně tak jako zahraničních filmu, kde je Česko zmíněno, nebo které se v Česku přímo odehrávají.

filip17*
hodnocení

0x

tak například v jedné "Bondovce" je zmíněna ČR, dále v Mission Impossible, XXX, ze seriálů třeba Vampire Diaries

hodnocení

0x

Buffy premozitelka upiru - zminka o Praze. Stargate Atlantis - jeden vedec je cech.

filip17*

No jo doktor Zelenka na toho jsem úplně zapoměl :-D

V Buffy je i nějaká mnišská sekta, jejíž členové mluví "česky" :D

doplněno 10.11.14 17:07:

A není to přímo ČR (i když se to tu natáčelo), ale v Eurotripu byli na Slovensku :D

petr02
hodnocení

0x

Ve vynikajícím filmu Before Midnight je narážka na Havla, něco s kouřením mužského pohl. orgánu, tuším.
Pamatuji, že i v jednom díle seriálu Gilmorova děvčata byla nepěkná narážka na pražské taxikáře.

janplinto*
hodnocení

0x

Je jich mnoho. Například jeden díl seriálu MacGyver ( For Love or Money) se odehrává v Československu. TV Nova se ho pro jistotu neodvážila vysílat, protože se natolik rozchází s realitou, že by se zadavatelé reklamy mohli naštvat nad odlivem diváků. Pro pobavení ovšem tato hollywoodská faktografie poslouží dokonale.

dejavu*
hodnocení

0x

Myslím, že v Plesu upírů, v tom původním znění s titulky, též ti transylvánští Rumunové mluvili česky, pokud se dobře pamatuji, velmi nás to obveselilo v kině, jaký v tom mají Američani zmatek. :)

hodnocení

0x
Většina filmů, co mě napadá, zde již byla zmiňena, nicméně v mnoha filmech se říká, že jedou do... A nakonec, když se pořádně zadivate tak zjistíte, že se to natáčelo v ČR, když jsem se na to ptala, tak mi řekli, že je to proto, že je u nás natáčení daleko levnější než v oné destinaci. Teď mě ale nenapadá žádný příklad, počkám na muže a pak dám když tak vědět ;)

filmy
hodnocení

Děkuji všem :)

hodnocení

0x
Pokud někdo z vás zná americký animovaný seriál American dad (od tvůrců Griffinů), tak tam dokonce se jeden díl odehrává v Praze.
Když hlavní postavy chystali přistát, byl tam krásný pohled na panorama kreslené Prahy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]