Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaujatost nebo podvod při prodeji měst. bytů?

Od: ivula odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, chtěla jsem koupit byt od města,ale výběrového řízení se zůčastnila manželka jednoho ze zastupitelstva (přeplatili mě), který již několik bytů od města koupil,ale to ještě nebyl v zastupitelstvu. Zajímalo by mě zda to neni zaujetí a zda se to vůbec může. Když je soutěž v nějaké firmě tak se jí také nemůžou zůčastnit zaměstnanci a jejich rodinní příslušníci. Děkuji za odpovědi

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Divíte se? Protože žijeme v tomto "Čechystánu", tak já se ničemu nedivím, v médiích je skoro každý den nějaká podobná kauza, kde je střet zájmů, a to je jen zlomek toho, co se děje na všech úrovních samospráv, od ministerstev až po obecní úřady, nevím, zda se obrátit na "Kraj", aby výběrové řízení prověřilo, jestli by to k něčemu vedlo a jestli to stojí za ty nervy a úsilí, zvažte si to. Možná odpoví, že nebyl porušen Zákon č. 159/2006 Sb., o střetu zájmů eagri.cz/... , než něco podniknete, nakoukněte tam, zda tam je něco, o co byste se mohla opřít v případném sporu

hodnocení

0x

Obávám se, že velkou páku mít nebudete. V zájmu města je prodat byt za nejvyšší cenu, což se stalo, takže pochybuji o tom, že se v tom někdo bude vrtat. Je nám ale asi oběma jasné, že vítěz pravděpodobně věděl, kolik má nabídnout, aby byla nabídka nejvyšší a současně se příliš nevydal z peněz.

buss
hodnocení

0x

Běžná věc (zde nakupuje starosta), a co na to říkají podmínky výběrového řízení? Zde je nikdo nezná. Chcete bojovat, máte nějaké důkazy o švindlu? Jinak zapomeňte, či kandidujte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]