Ahoj. Mí příbuzní na Slovači mají doma dva a od drahé sestřenky-sesternice jsem to slýchával vždy tvrdě, ale tak zvláštně slovensky měkce. Malému říkali Tiborko a taky měkce. Tak si to přeber.
Ahoj. Tak jsme se tu vzácně shodli na tom, že se těm klukům jejich jméno říká TVRDĚ. Tuhle jsem viděl slovenský pořad , Aj můdry schybí a vystupoval tam v něm Martin Dejdar a oslovili ho tam ,,Martyn,, .
Žiji na Slovensku už 40 let. Mám docela slušný hudební sluch. A dovolím si tvrdit, že velká většina Slováků nerozlišuje výslovnost i a y za tvrdou souhláskou, nebo mezi dvěma tvrdými souhláskami. Vždy mi to zní spíše tvrdě. Pro i nebo y, je to jedno. To Češi dokáží říci, nebo je to slyšet, že řekli měkké nebo tvrdé ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.