Nejste přihlášen/a.
Pěkný večer, letošní Vánoce bohužel nemůžu koupit tchánovi i tchyňce dárky zvlášť, napadne někoho nějaký tip, co jim dát jako dárek společný?
Bude trapné dát láhev kvalitního vína ve vánočním balení?
Děkuji
Jako tchýně přijmu určitě kytičku a posezení u kávy. Určitě znám situaci ve své rodině.
doplněno 10.12.11 20:14:
Proč za každou cenu, něco kupovat, když na to není? Láhev vína, nebo cokoliv, co vás napadne, jen proto, že je to ve vaší cenové relaci, nemá cenu. Příklad, tchýně, tchán, co když víno, které chcete koupit, vůbec nepijí? Budou hledat někoho jiného, komu víno dát, aby se vína zbavili. Nechcete raději koupit kytičku a popřát rodičům / tchýni a tchán/ příjemné svátky, popovídat si a posedět u kávy. Když budete trochu lépe se dívat kolem sebe u rodičů, tak zjistíte, že dárek, který jste jim dali před rokem, jen proto, aby něco dostali, je stále zabalený v krabičce a uložený někde pod skříní. Příjemné, milé slovo je lepší, než Danajský dar.
A nebude divna kyticka k Vanocum? Verim, ze uprimne slovo a plysak potesi vic, nez ty danajske dary... Pred tremi roky jsem dala tatovi sklenene sachy na krasne brousene sklenene sachovnici. Je akrivni sachista, byvaly vedouci sachoveho klubu.
V zivote s nimi nehral, ani z legrace, a tenkrat me to dost mrzelo. Zenska je rada za kazdou kosmetiku, obleceni, parfem... akorat nevim, co tem chlapum:D
Tchan sporty nepestuje ( neni cas), nekouri, do divadel a tak nechodi... mozna poukazka na virivku? Tam obcas zajdou...
doplněno 10.12.11 20:25:aktivni sachista
Já jsem koupila tchánům dcery, které mám velice ráda, tři kuchyňské kachlíčky a dala je zarámovat vedle sebe do zvláštního rámu. Byla tam nějaká cibule, česnek a kukuřice s bodlákem. Dopadlo to nad očekávání pěkně. Přesně do jejich kuchyně.
OLAFE:Třeba to teď po zásnubách bude lepší. Ono je těžké, vybrat si najednou bájčnou ženskou, báječnou tchyni a báječného tchána. Většinou se nejmíň jeden z nich nepovede podle našich představ. Ale to se dá přežít. Pokud se nepovedou ale všichni tři, je to katastrofa!
Jaga.
Jinak - dala bych dárek na nějakou kulturní akci. Podle toho, co mají rádi. Třeba lístky na koncert Moravanky, nebo Evy a Vaška. Já osobně bych brala Spirituál kvintet, ti mají nádherné koncerty, člověka při nich úplně mrazí, nebo návštěvu nějakého představení Járy Cimrmana. Ale každý má jiný vkus.
Ve městě kus od nás je obří kino a tam prodávají takové zvláštní lístky. Mají platnost půl roku a divák si sám pak může vybrat, na jaký film půjde. I to by bylo pro ně zajímavé, ne?.
Pěkný večer, dotaz jako pohádka. Nebude to trapné, taková archivní lahvinka, teda pokud mají nějaký vztah k vínům, jinak je to nevhodné, až trapné. Bohužel nevíme, co mají rádi, já bych doporučované trekové hole použil jako tyčky k rajčatům, ale takový pěkný Cykas revoluta, mmmmmm, to by bylo něco! Nebo Echinokaktus grusonii var.alba, nebo var brevispinus, mmmmm!
Nemůžeš? Z finančních důvodů? I za pár korun se dá pořídit symbolický osobní dárek. Někoho potěší plyšák, někoho obrázek nebo nějaká keramická blbost na zeď, vkusně zarámovaná fotografie, vázička. Prostě maličkost, ze které bude vidět, že jsi ji pečlivě vybrala právě pro obdarovaného.
Ano, letos mi jaksi nevychazi finance. S tchynkou problem neni, ale s tchanem... on si na nejake blbosti moc nepotrpi a vubec nic me nenapada
Tak zkus podpořit nějakou jeho špatnou vlastnost. Je kuřák? Přemýšlej, co má rád, co nemá rád, nějaká blbost, která ho popíchne - v dobrém. Jestli je taky ze Znojma, tak by víno asi nebylo to pravé ořechové.
Kdepak, Hana Ale jsou zvykli na jinaci vina... maji tak trosku bohatsi zname a vozi jim treba sampanske primo z udoli Champagne a tak
S tim se moc rovnat nemuzu.
Kurak neni, je pracant, porad neco dela, ale sad sroubu, vrtaku a takovych ma nekolik...
Martino, do dílny se pokaždé něco hodí a žádný kutil nemá všechno. Mě manžel školil ohledně řezných a brusných kotoučů, uváděl přesně tloušťku, průměr. Dokonce jsem si potají nesla do prodejny vzorky. Doma jsem pak zjistila, že jsem to stejně vybrala BLBĚ!Ale co, pod stromečkem se na mě čertit nebude,
a pak si je třeba může zajít vyměnit.
Jaga.
A co třeba lístky do divadla? Já je jako dárky dávám s úspechem docela často. Vyberu nějaké dlouho dobředu vyprodané představení, které chtějí vidět a zajistím lístky na dobrá místa. Pokud mají rádi kulturu, mohlo by se jim to líbit.
Napad skvely Ovsem nepouzitelny, na to tchan neni... mela jsem to spis pojmenovat Jaky darek pro tchana, ktereho nebavi skoro nic...:D
Když je pracant, pořád něco dělá i v zimě? Zeptat se maminky / tchýně / nosí venku šálu? Jakou? Nosí venku rukavice? Jaké? Poslouchá v dílně / jestli jí má / rádio? Zeptejte se přímo mamky, zda není nějaká maličkost, která by udělala radost taťkovi. Jestli někdo ví, co taťku potěší, tak je to určitě mamka. Náš každý názor, je jen náš vlastní. Mamka s taťkou žije, mluví spolu a ví, co má rád. Mamka určitě ví, jak jste na tom finančně, tak nebude navrhovat dárek za 500,-Kč. To je jen moje úvaha, jako tchýně. Raději slyším mamko,člověka to potěší.
Moje babička dostala loni od tety takový kalendář, kde byly samé rodinné fotky. Třeba na leden tam byla fotka dětí a vnoučat, jak lyžují. Nechali si to udělat. Bylo to na pověšení a každý měsíc tam bylo něco jiného.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.