Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, vážení rádci...už dlouho se chystám svěřit s takovou věcí a jsem zvědavý, jak mi odpovíte. Prakticky celý život se mi stává, že když se na něco zeptám tak mi je odpovězeno úplně jinak a na něco jiného. Dost mě to mrzí, obzvláště když se o nějakou problematiku dost zajímám. Vždy se, už od malička rozčílím a teď, když jsem pár let posbíral je to stále horší. Tak uděláme závěr, stává se vám to také? že položíte jednoduchou otázku, která je pro vás naprosto srozumitelná a pak se vám na ní dostane zcela zcestných odpovědí?
příklad : na Aukru jsem objevil mořskou ulitu a tří lidí jsem se emailem zeptal, zda - li je to dobrá , ne moc vysoká cena a jestli je to výhodné. Předpokládal jsem, že mi odpoví - a) ano, je to dobrá cena, za druh a velikost, b) ne , ne není to dobrá cena, je to předražené a třeba vě městě xy se to dá koupit lacinější a ve stejné velikosti, popřípadě za c) nevím, o dané druhy lastur se nezajímám a nemohu vám poradit...a přesto tak zdánlivě jednoduchá otázka nebyla dle mého správně a pro mě hodnotně zodpovězena! a mám asi 500 dalších příkladů...
Hejkal je jednička s hvězdičkou! co piješ? zvu Tě!
jinak je to 501 dotaz, už ho mám zařazený
možná by pomohlo, kdybych svoje dotazy kreslil, nebo já už fakt nevím, k tomu mému příkladu, mušli jsem našel na Aukru, ALE PTAL JSEM SE SBĚRATELŮ LASTUR a jeden se mi rozepsal o kvalitativním zařazování F+, F++ apod, ale o té ceně/ velikosti, popřípadě, jestli nemá nějaký levnější zdroj, kámoše v Řecku, nebo v Africe, nebo jiné destinaci, kde tyto mušle stojí pakatel. mi nebyl schopný napsat. Druhý mi napsal, že neví velikost a když jsem napsal, že to žlutý, co má na sobě nakreslený dílky po 1mm a je to plechový, že to je svinovací metr a že ta mušle je široká 240 dílků a to, že je 24 cm takže není pravda, že neví jak je mušle veliká - poslal jsem mu odkaz na to Aukro a tam byly tři fotky i s metrem, tak mi pak odepsal že se přehlédnul, já už neměl sílu s ním dál konverzovat! no a třetí? ten mi napsal, že by si raději koupil tutéž lasturu o více než 200 % dráž u českých překupníků. Takže jsem se nebyl schopnej řídit jejich radami a lasturu už mám doma, za pro mě nejnižší ceny, za kterou jsem jí byl schopný sehnat a jsem spokojený, akorát to cítím jako obrovskou prohru, že ty odpovědi byly zcela zcestné.
500. dotaz byl o sehnání žlutého echinopsisu, jednoduchý dotaz se také ,,,zvrtnul jinam,,,
a propo nick UKULELE mám z úcty k Járovi Cimrmanovi, k jeho hře Afrika, kde vystupují černoši albíni Uku a Lele, jenž pocházejí z velmi učenlivého kmene černochů albínů, s tím hudebním nástrojem nemám nic společného
Ty sice položíš ze svého hlediska jednoduchou otázku, ale jaksi zapomínáš na to, že každý člověk je jiný, Každý má jiné zájmy, zkušenosti, možnosti a z těch samozřejmě vychází celé jeho myšlení i odpověď na zdánlivě jednoduchou otázku. Takže ten, kterého nějaká lastura vůbec nezajímá, ti řekne, že je to předražené, druhý třeba že on by byl schopen ji sehnat levněji, sběratel zase na ní uvidí něco zajímavého a řekne, že je to skoro zadarmo. Takže co člověk, to jiný názor. A o tom to je. Každá věc má pro každého úplně jinou hodnotu. Některé věci mají obrovskou sběratelskou hodnotu, ale pro mě by třeba měly hodnotu jenom pár korum, protože nejsem sběratel, ale předmět by se mi líbil jenom jako dekorace. Každý má žebříček hodnot nastavený jinak a proto vždycky používám zdravý selský rozum a položím si otázku, jakou hodnotu má tato věc pro mne. To je totiž to nejpodstatnější.
Pokud na Aukru zadáte otázku, které někdo nerozumí, nebo ji přesně nepochopí, tak zadejte vždy možnosti odpovědí, aby měli možnost vybrat tu, o které vědí, že by byla jejich odpovědí. - stařenka
Jo, máte pravdu, tuhle jsem šel z hospody, bylo už dost pozdě a potkal jsem souseda. Říkal, že byl na rybách, ale nic nechytil. To bude asi tím počasím, vloni touhle dobou už odlétali pštrosi do chladných krajin.
JO a na co že jste se to ptal?
Když poslouchám odpovědi našich politiků na zcela konkrétní otázky, mám dojem, že je to naprosto normální.
Jó,Jó,Jó! Vám se nikdy nestane, že děláte dvě tři věci najednou a přijdete k někomu a položíte mu otázku, pro vás zcela srozumitelnou, ale chybí jí pointa? Příklad: Přemýšlím, že dám do sklepa malý soudek s vodou a do toho trochu vápna. Venku vápno bublá, tak si říkám, že ve sklepě bude také a nic se nestane. Jdu za manželem a ptám se? Jde dát do toho malého soudku do vody trochu vápna? Manžel odpoví, jde. Jsem spokojená a odcházím. Manžel za chvilku za mnou přijde a říká, kam ten soudek chceš dát? Když ten soudek necháš venku, bude to v pořádku. Když ten soudek někde uzavřeš, může to bouchnout. Vytřeštila jsem na něj oči, proč si mi to neřekl? Jak mohu vědět, co chceš dělat? Tak mě napadlo že něco nebude OK, tak se jdu lepší zeptat. To je příklad. Něco si myslíme, část toho řekneme a čekáme, že dostaneme vyčerpávající odpověď. Jinak, příklad se skutečně stal!
Ahoj Viky, to se mi stává dost často a také to neumím řešit. Bohužel, ale mě se zdají opravdu jednosměrné, ty moje dotazy a víc než chybné odpovědi si vyčítám a sžírám se tím, že neumím se správně zeptat. Běžně odpovídám na otázky o akvaristice, typu : dá se u nás koupit sladkovodní rejnok, nebo třeba Hypancistrus zebra? Já v té nejlepší víře zcela upřímně odpovím, že dá, pak následuje další prosba, jestli bych jim to třeba objednal, nebo zprostředkoval a mě začně vrtat v hlavě, jestli si ty lidi nemyslej, že to stojí deset korun, tak jim zcela nadstandartně objasním, že rejnoci se prodávají od 1400 kč a Hypancistrusi od 1900 kč, tak se ty lidi začnou divit a mnohdy mi řeknou, že jsem blbej! Já jsem blbej? Na milión procent jsem jim pravdivě zodpověděl, že tyto ryby(paryby) se dají v čr koupit a to že si oni myslí že stojí 15 korun, je znakem jejich hlouposti, nebo neznalosti. Nebo další : prostá otázka, dají se pěstovat banány u nás na zahradě? Ano dají! Musa basjoo vydrží až - 20 C, takže další milon % správná odpověď, ale debil si koupil Musa cawerdisch, nebo jaký je to čínský klon a on mu už při cca 5 C chcípnul, panečku to bylo láteření! a proč? Musa basjoo je také banánovník! takže moje milion % správná odpověď byla pro něj špatná?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.