Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomůže rekvalifikace od UP?

Od: pajulka123 odpovědí: 10 změna:

dobrý den,

chtěla bych se zeptat, jestli máte nekdo osobní zkušenost, že by vám případná rekvalifikace od UP pomohla pri hledani zamestani. Mne byl posledne dan seznam kurzu, ze kterého by do uvahy pripadalo asi tak ucetnictvi. A neumim si predstavim , ze b mi nejaký kurz pomohl naučit se to, na co je ekonom. skola nejméne na 4 roky. A kdyz človek vidi v inzeratech pozadavky na učetní... X let praxe, znalost kdovijakych predpisu atd.

No budu rada za vase nazory či rady.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

biglaa
hodnocení

0x

kdyby už nic tak vám to na chvíli zvedne o nějaká procenta podporu a započítává se to jako zaměstnání-tedy ještě nedávno to tak bylo a znám ženy které byly umístěny s tímhle kurzem třeba na půl roku do zaměstnání a zaměstnavatel si je tam nechal protože byl spokojen.

dfddf
hodnocení

a myslite ze to o tom umisteni plati i v dnesni dobe, kdyz je nouze o praci? Mne se jedna o oblast, jablonecka, kde ty prace moc neni... spis vubec

biglaaa

samozřejmě záleží na okolnostech a vzdělání ale to co jsem popsala je jedna z alternativ jak to chodilo,ted jak to je nevím.Ale každopádně tou rekvalifikací získáte + navíc ,ať se zadaří

lidus*
hodnocení

0x

Rekvalifikace vám nepomůže ale aspoň po její průběh máte víc peněz. Je to celé na hlavu postavené, sousedka učí rekvalifikace kuchař-číšník a ti lidé tam čas odsedí jelikož je stejně nikdo nezaměstná, švagr má rekvalifikaci na PC také k ničemu.

hodnocení

0x

Mám od ÚP celkem 4 rekvalifikace a káždá mi byla k něčemu jenom na chvilku.

Podle mě je celej institut rekvalifikací z 95% k ničemu. Stejně jako celá ,,koncepce zaměstnanosti". To ale bohužel není problém jenom téhle a minulé vlády která se stará jenom o bohatý a na obyčejný lidi kteří prostě nemají na to aby podnikali a nemají patřičný známosti kašlala a kašle.

hodnocení

0x

Pracuji externě pro firmu, která realizuje rekvalifikační kurzy v oboru pracovník v sociálních službách. V roce 2009 jsme měli 70% úspěšnost, t.zn. že více než 2/3 absolventů našlo uplatnění v oboru. Jestliže každá pečovatelka musí splňovat kvalifikační předpoklady, (160hodinový kurz), tak je logické, že pokud vedoucí sociálního zařízení hledá novou pracovnici, upřednostní tu, která už má v kapse osvědčení o absolvování kurzu. Často se na nás některý z ředitelů obrátil s žádostí, abychom mu doporučili nějakou šikovnou absolventku; pak jsme mu samozřejmě nemohli poslat takovou, která to jen "odseděla", ale vybrali jsme vždy tu, která už v průběhu výuky byla aktivní a projevovala o problematiku živý zájem. Na základě vlastních zkušeností nemohu tedy říci, že rekvalifikační kurzy jsou na nic.

hodnocení

0x

Myslím si, že rekvalifikace nepomůže k získání práce. Protože není žádná praxe, žádné zkušenosti. Dělala jsem před léty rekvalifikaci na obsluhu PC a ekonomiku. I když kurs trval 3 měsíce /3 x týdně/, bylo to takové letem světem a stejně jsme se nic podstatného nenaučily. Studentkám to lijí do hlav 4 roky, z nás udělali "ekonomky" za 3 měsíce. A podle toho to vypadalo. Bylo nás tam 15 ženských, všechny se SŠ a po ukončení kurzu získaly práci jenom dvě z nás. A z nich ještě ta jedna jen na pár měsíců. Opravdu ten kurs mnoho nepřinese, praxe žádná. Mně pomohla jen, že jsem pak doma lépe ovládala počítač.

Jinak jsem někdy po "padesátce", když jsem byla bez práce požádala na ÚP o zařazení do rekvalifikačního kurzu. Dozvěděla jsem se, že jsem už hodně stará*bzum* a rekvalifikace není levná záležitost. A já že bych jí už dlouho nevyužila. Tudíž se pro mě nevyplatí. To člověka potěší, jaký mají na ÚP přístup k nezaměstnaným. Sedí tam vykrmené samičky, štěbetají mezi sebou a nezaměstnaní je evidentně otravují. Nemá cenu od nich cokoliv žádat, dávají Vám zcela bezostyšně najevo, že jste jim na obtíž.

Takže podle mé zkušenosti, rekvalifikace mi žádné nové možnosti nepřinesla. Jaga.

sdfadfdfds

tak dekuju vsem za rady, no mam na to asi stejny nazor... ze v dnesni dobe je to hledani prace o stasti a asi hodne i o znamostech nez o znalostech...

martinaa*

Jaguško, zřejmě máte úřad práce plný podivných existencí. U nás si ženské ani nemůžou skočit na oběd, natož mezi sebou štěbetat. Od ředitele jim bylo řečeno, ať držá hubu a krok, protože jsou ještě na výplatní pásce. Tudíž mají zdravotní problémy a hubnou, žádné vykrmené samičky:) Nicméně uznejte, že když někdo přijde v pátek v poledne mimo úřední dny i hodiny, když už se pěkně vyspal, tak opravdu otravuje. A takových otrav tam máte za páteční dopoledne třeba 15, tudíž nemáte čas na to, co se jinak v pátek mimo úřední hodiny dělá. Lidé tam nemají co dělat, ale vzít je musíte, jinak si půjdou stěžovat.

hodnocení

0x

Jako momentálně bez práce taky zkouším, co se dá. Ale rekvalifikace k hledání zaměstnání nepomohla. Určitě ale není zbytečná, už jen pro to, aby jste se naučila něco jíného, přišla mezi jiné lidi a i nějaká ta koruna navíc není k zahození. Ale systém rekvalifikací je naprosto zmatečný a nevypracovaný. Existují spíš jen pro to, aby s vámi ÚP něco dělal. Takže si třeba uděláte papíry na VZV, pokročilou znalost počítače a pracovníka callcentra. A stejně se nechytnete. Mně na ÚP přímo říkali, že je mnoho firem, které nechtějí lidi z rekvalifikačních kursů.

Kurs uděláte, máte certifikát, můžete jej uvést do životopisu, ale je vám celkem na nic. Za pár dní vás stejně nic nenaučí. Můj známý dělal kurs na webmastera a všude se mu vysmáli, když se ptal na práci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]