Nejste přihlášen/a.
Tak jsem se doslechl, že kyselina fosforečná, obsažená v jedné nejmenované limonádě, je zdraví prospěšná. Je to pravda, nebo jde o další snahu zvýšit prodej tohodle zahraničního patoku. Mně kdysi tahle kyselina sežrala smalt ve vaně.
Nevím, jestli je prospěšná nebo ne, ale já tohle neřeším. Piji to, co mi chutná a CC to rozhodně není, Naše generace byla zvyklá na kofolu a pro mě je stále mnohem chutnější než různé zámořské patoky. Dnešní generaci zase nechutná kofola, ale oni už byli ovlivněni reklamou na něco echt amerického. Takže to neřeš a buď si jistý, že tvůj zažívací trakt je daleko odolnější než nějaký smalt ve vaně.
Jsou "éčka" která jsou prospěšná (např. E300,nebo E330,v jogurtech bývají prospěšná "éčka") a jsou ta,která škodí a ty která jsou v ČR zakázaná. Jinak je to někdy úsměvné,protože například veškerá zelenina obsahuje kyseliu šťavelovou,která je pro člověka jedovatá. Ve včelím medu je rovněž malinké procento kyseliny mravenčí (nejsilnější organická kyselina,která dokáže rozpustit některé plasty a leptá kovy) atd.
Také jsem tuto nejmenovanou zahraniční limonádu měla ráda. Vychlazenou a občas umírněně i s rumem. Pak jsem někde viděla rozbor a dost mě to zaskočilo. Udělala jsem pokus - do sklenice s tou limčou jsem vhodila 2 zašlé mince , padesátníky. Po 3 dnech ve sklenici vypadaly, jako by právě vyšly z ražby. Tak on tam asi opravdu nějaký dryják bude!
Také mi daleko víc chutná Kofola a už se také vrací do obchodů další nápoj našeho mládí - Citrokola. Ale stejně si myslím, že dřív měla lepší chuť.
A vzpomínáte si na nápoj s názvem OVONA? Byl většinou jahodový, nebo meruňkový v silných skleněných lahvičkách. Bylo to strašně husté, takové, jako trochu zředěná dětská ovocná výživa. Ale moc nám to chutnalo. Jaga,
Zkuste do této limonády vhodit minci HLINÍKOVOU (starý desetník, dvacetník). Za několik hodin (přez noc) tam NEBUDE!. Osobně jsem zkoušel.
Magdone!
Kde jsi to přečetl?Kyselina fosforečná je slabá kyselina,dokáže naleptat z kovů jen železo.Hliník je speciálně odolný proti korozi,neleptá ho dokonce i oxidující kyselina dusičná,na vzduchu oxiduje jen povrchově,leptají ho jen alkalie,případně i některé silné kyseliny.
JABRAKA
doplněno 09.12.11 17:59:Tvrdí se,sám jsem to nevyzkoušel,že se za pár dní v CC rozpustí železný hřebík.
JB
Železný hřebík jsem nezkoušel, ale ten desetník ano. Netvrdím, že ho sežere ta kyselina fosforečná, ale z koly rozhodně zmizí. Takže asi koupím kolu (i když je mi to proti srsti) a zkusím to znova (pár desetníků doma ještě mám). Budu referovat.
Peníze ale vlastně nejsou z čistého hliníku,ale slitiny,ty jsou méně odolné,našel jsem na zahradě starou korunu a byla pokrytá bílou korozí.Tak se může stát,že ho fosforečná pojí.
JABRAKA
doplněno 09.12.11 18:13:Našel jsem zákon o mincích z hliníku,československé mince se razily ze slitiny 98% Al + 2% Mg
JB
Nedávno nějaká spec paní doktorka povídala o tom co nejíst a naopak co jíst, co je jed a co ne. Vypadalo to, že ví o čem mluví. A najednou, před písničkou povídá: Jastliže si chcete vyčistit játra, dejte si CC. Ta to udělá bezpečně a spolehlivě. Něco pro odlehčení? Můžu? Američané na měsíci volají na zem-Hjůstn, Hjůstn k měsíci se blíži ruská raketa. Co máme dělat? - Boy´s, zachovat klid a vyčkat. - Hjůstn, Hjůstn, rusové přistáli a vykládají plechovky s barvou. Co máme dělat? - Box´s, klid a vyčkat. - Hjůstn, Hjůstn, rusové natřeli měsíc celý načerveno. Co máme dělat?- Boy´s, přišla vaše chvíle. Přes ten rudý měsíc udělejte nápis CocaCola
Dovedete si to představit v reálu?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.