Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrtání nebo zubní kámen?

Od: weska45874 odpovědí: 2 změna:

Ahoj, Chtěla bych se zeptat jestli je horší vrtání zubního kazu, nebo ostraňování zubního kamene. A když je zubního kamene málo odstraňuje se nějak jinak než normálně? (mám pokryté jen 2 zuby)

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jonny*
hodnocení

0x

Mám zkušenost s navštevou zubní hygieny kde probehla zkouska krvacivosti nebo tak něco (celkem nepříjemné - takova ta zahlá železná jehla zajiždí mezi zub a dáseň ...) potom ultrzvuk coz tuším vubec nebolelo jen to někde nepříjemně tlačilo a posléze leštění. Nevím jestlo to tak je všude a možná sem na něco zapoměl ale oproti vrtaní případně umrtvování nervu je to procházka růžovou zahradou :)

Ale jeto asi uz rok takže si na to už moc nevzpomínám, jen že zubní kámen je prevít a neměl by být déle jak dva roky jinak to může být důvodem paradentozy tuším :O příoadně me opravte jestli jsem se nespletl:)

bar214
hodnocení

0x
Vrtání zubního kazu: Má se dělat pod lokální anestezii...u státního lékaře na ní máte nárok a je zdarma, pokud má smlouvu s Vaši pojištovnou... Absolutně nic necítíte...Docházím na kliniku, kde mě anestezie stojí 100 kč...nemá smlouvu s pojištovnou... Pokud se vrátá bez anestezie, což dnes málo kde(dlemojich zkušeností, tak zubař musí vrtat s citem, aby to nebolelo...Odstranění zubního kamene... Bud provede zubař kyretami, ultrazvukem, nebo tzv air flow... věřte, že ani jedno nebolí-... to se dělá bez anestezie...Vše se dělá bez anestezie...sundání zubního kamenene máte nárok jednou za půl roku u stomatologa zdarma,opět pokud má smlouvu se Zp... ale sundání nebude tak kvalitní, jako na dentálhní hygieně... Lepší je zajít na hygienu a nechat kámen důkladně sundat a doporučuji air flow... jemné pískování zubů... dokonale vyčistí i mezizubní prostory a zuby jsou krásně čisté... cenově: Platím za dentální hygienu 600 kč + 500 Kč airflow... stačí jednou za 3- 6 měsíců, navíc na dentální hygieně Vás naučí, jak si správně čistit zuby, jak odtranovat plak, vhodné velikosti mezizubních kartáčků,,,,, nic na dentální hygieně nebolí. Investice do zubů se vyplatí..Pokud bych měl tedy poirovnat, co boloí více, v tomto případě bez anestezie,,,, tak jednoznačně vrtání kazu. U zubgaře nesmí bolet žádný výkon. Doufám, žer jstem trochu pomohl. Přeji hezký den. M,

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]