Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nechtějí mě pouštět ven, kamarádka to nechápe

Od: anonymanonym odpovědí: 5 změna:

Moje o rok starší kamarádka chce chodit večer ven.. Já bych chodila ještě moje mamka mě nechce pouštet večer o víkednu tak do půl 10 ven.. Už je zima, v 5 hodin je jž tma.. prostě se o mě bojí .. no a potom je kamarádka naštvaná že jsem jako 5tiledé děcko.. Jak jí to mám vysvětlil? Jo vím že moje problémy už nejsou ani problémy.. Ale mám s té kamarádky taky respekt a někdy neumím říct NE.. Takže se bojím že se se mnou nebude bavit atd.. Prosím jakoukoliv radu a pomoc.. Děkuji všem.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

atreus*
hodnocení

0x

Kolik je ti let?

martinaa*
hodnocení

0x

Prava kamaradka respektuje, co ti reknou rodice, a kdyz nemuzes ven ty, prijde za tebou ona domu. Posmivat se, ze jsi jak petilete decko a byt na tebe nastvana - to udela nejaka chudinka. Promin, ale jako kamaradka se nechova... mas z ni strach, ne respekt. A proc z ni mas strach?

Muzes zkusit s mamou udelat domluvu, vyjimecne treba do 11, ale musis to dodrzet. Zalezi take, kolik je ti let. Pokud 14, tak se mame nediv.

hankauk*
hodnocení

0x

Martina to přesně vystihla! Správná kamarádka na tebe nebude tlačit a bude respektovat rozhodnutí maminky. Přeci jen nejsi určitě dospělá a maminka má za tebe zodpovědnost. Divím se, že maminka pustí ven takhle pozdě tvoji kamarádku? To o ni nemá strach? Připadá mi spíš, že rodiče kamarádky asi nemají moc zájem o to, co dělá a nemají přehled kam a kdy chodí. Buď ráda, že tvojí mamce na tobě záleží. Až budeš mít jednou vlastní děti, tak to pochopíš snáz. :)

doplněno 07.12.11 20:46:

Vidíš, Martino... chtěla jsem ti dát bodík, ale je to volná diskuze... grrrrr... *zed*

martinaa*

Tak beru i nejaky kafe nebo lahvinku:D:D

Zalezi, kolik slecne je. Me nepustili nasi ani v 16, nekdo ma od 14 naprosto volnou ruku. Take to jinak vypada v lete a jina ted, kdyz je vazne brzo tma, a holkam se muze stat spousta nemilych veci:(

hodnocení

0x

Kolik je Ti roků? Bydlíš ve velkém městě, nebo na vesnici?

Ta Tvoje kamarádka není opravdu dobrá kámoška. Je asi nad Tebou dominantní a Ty děláš, co ona chce, aby ses jí zalíbila. To není hodnotné přátelství!*cert* Přestaň mít z kamarádky respekt a udej vlastní pravidla. Ve Vaší rodině to prostě funguje takhle a když se jí to nelíbí, ať večer trajdá s nějakou jinou kámoškou. Ty se budeš chovat tak, jak sama chceš a jak chtějí Tví rodiče. Neboj se, že se s Tebou nebude bavit, když jí řekneš NE. Žádná škoda. Cožpak nemáš jinou kamarádku, s kterou by sis rozuměla? Vykašli se na ni, za mnoho nestojí. Potřebuje jen někoho, kdo by jí neodporoval, kdo by ji obdivoval a choval se tak, jak nařizuje ona.

Já byla mladá před 40 lety. A nehrozilo tolik nebezpečí, jako dneska. Přesto mou sestřenici večer na ulici velkého města někdo zastřelil, je to už spousta let a nikdy jsme se nic bližšího nedozvěděli. Vrah vypátrán nebyl. *plac*

Nediv se tedy rodičům, že se o Tebe bojí, bála bych se také. Zvláště v zimě, když se brzo stmívá. Víš, co je všude úchylů, pedofilů a jiných zrůd? Kamarádku klidně nech, ať si lítá nocí sama, třeba jednou pochopí... Raději se věnuj učení, to pro Tebe má větší cenu než běhat někde setmělými parky. A rodičů si važ - kdo se o druhého bojí, má ho rád.*bzum*Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]