Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Prosím jestli by jste mně nemohli poradit. Mám velký strach, že nedostanu menstruaci. Všechny ze třídy to už mají a jsem poslední. Ne, že bych to chtěla dostat co nejdříve, ale prostě mám strach jestli to vůbec někdy dostanu. Prosím poraďte, jestli to všechny dívky jednou musí dostat. Předem děkuji.
Nevím, kolik ti je let, ale pokud máš vše, co žena má mít, tak ji dojista dostaneš. Někdo ji dostane v 7 letech a někdo až třeba v 16. Ale ona přijde. Nervuješ se naprosto, naprosto zbytečně.
Děkuji za zdvořilý dotaz, pokusím se ignorovat tu formu, ale příště prosím slušně, ano?
Bohužel, čím dál víc se posouvá hranice začátků puberty směrem dolů. Souvisí to s výživou obyvatel a působením hormonů v prostředí. Víc třeba tady o indexu osmiletých abctehotenstvi.cz/... , takže dívky by na menses měly být připraveny, i když je to v podstatě nežádoucí jev, může nastat, speciálně u obézních dětí. Takže průměrný věk 12-14 let už se dnes nedá čekat v takovém množství případů, kdy bychom dřívější nástup mohli ignorovat.
Jsou i naopak též chudinské země, kde dívky vyspívají dřív. Pro zajímavost: nejmladší matka byla v Peru a bylo jí 6 let.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.