Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dostanu to vůbec?

Od: eee odpovědí: 5 změna:

Dobrý den. Prosím jestli by jste mně nemohli poradit. Mám velký strach, že nedostanu menstruaci. Všechny ze třídy to už mají a jsem poslední. Ne, že bych to chtěla dostat co nejdříve, ale prostě mám strach jestli to vůbec někdy dostanu. Prosím poraďte, jestli to všechny dívky jednou musí dostat. :) Předem děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

0x

Nevím, kolik ti je let, ale pokud máš vše, co žena má mít, tak ji dojista dostaneš. Někdo ji dostane v 7 letech a někdo až třeba v 16. Ale ona přijde. Nervuješ se naprosto, naprosto zbytečně. :)

skye*
Co je to za blbost, v sedmi letech?
dejavu*

Děkuji za zdvořilý dotaz, pokusím se ignorovat tu formu, ale příště prosím slušně, ano? :-D

Bohužel, čím dál víc se posouvá hranice začátků puberty směrem dolů. Souvisí to s výživou obyvatel a působením hormonů v prostředí. Víc třeba tady o indexu osmiletých abctehotenstvi.cz/... , takže dívky by na menses měly být připraveny, i když je to v podstatě nežádoucí jev, může nastat, speciálně u obézních dětí. Takže průměrný věk 12-14 let už se dnes nedá čekat v takovém množství případů, kdy bychom dřívější nástup mohli ignorovat.

Jsou i naopak též chudinské země, kde dívky vyspívají dřív. Pro zajímavost: nejmladší matka byla v Peru a bylo jí 6 let.

vklus
hodnocení

0x

No pokud nejsi jako Jára Cimrman a nebo ti není 5 let tak časem jo. A nebo to už dneska mají i děti ve školce?

mmm*
hodnocení

0x

No, pokud netrpíš nějakou anomálií, tak určitě. Je to fakt různý. Mám kamarádku a ta ji dostala v 10 letech a jiná zas až v prváku na střední. Vydrž :) .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]