Nejste přihlášen/a.
Co vám dává soužití se zvířetem? A co vám bere? Psa mám, protože je s ním psina, je to věrný kamarád, který má člověka rád bez výhrad, a jsem nucena za každého počasí jít ven a udělat i něco zdravého pro sebe. Vždycky jsem měla voříška, kterého jsem buď sama našla, nebo si ho vybrala v útulku. A co mi to bere? No občas chov psa vyluxuje peněženku... Jak jste na tom vy?
Doplňuje a často úplně nahrazuje mezilidské vztahy. Soužití s tím nejnáročnějším (na chov) zvířetem je mnohem pohodovější, než s tím nejklidnějším člověkem. Také doporučuji rakouský film Tierische Liebe.
Mrkněte na tohle, tomu neuvěříte.
To je moc hezká otázka Člověk dostane byt, nakoukne tam, přemýšlí, uvažuje co kam postaví. Ještě to nemá ani domyšlené a už někde ukradne oddenek kytky, vyžebrá, dostane. Na nákup peníze nemá nebo je mu jich líto. Ještě ani nebydlí a už se shání po přírodě, kterou postrádá ve strohosti panelů, cihel.
Časem se zvetí a začne přemýšlet o zvířeti. Někdo je kočkový, někdo psí, někdo hadí, někdo je duší hlodavec nebo pavouk. Bude ležet na madraci na zemi, ale ve velikém akvárku plavou ryby, různých velikostí a barev. Nevím, jestli si je pořídil před hudební věží a před počítačem nebo až po něm. Zkušenost z rodiny.
Když jsem kdysi byla kupírovat uši, sešlo se nás před veterinou, na cigárko, několik. Tož, to byly neuvěřitelné příběhy. Paní dělá jen noční, aby pes nebyl sám doma, trn z angreštu v oku psa, čtvrtá operace už nevím čeho. Tak jsem si nahlas povzdechla:Nejsme my blázni?! Děcka jsme ve zdraví vypiplali a teď se staráme a trápíme se psem, místo abychom si užívali svobody!
Prý indiání říkají, že až vymřou zvířata, umře duše člověka.
Dobrý skutek,moje dvě kočičky mi to denně vrací,je s nima sranda a nikdy nejsme doma sami...je jim určitě lépe jak na ulici a ví to i oni.Nemusela jsem přemlouvat ani jednu a utéct mohou taky kdyby chtěliSpíš je nám doma líto,že spousta jiných trpí u popelnic nebo v útulcích a lidé si většinou kupují drahé,šlechtěné plemena.Místo lásky a vděčnosti jim jde o hezkou srst a rodokmen.Kočičí lásku nejde naučit ani vychovat,takže když nám lásku projeví máme radost sami ze sebe,že jsme si ji nevynutili.
Momentálně kromě přítelkyně žádné zvířátko nechovám, ale mám v úmyslu časem pořídit hermanku. Ta může zůstat dva dny sama doma, což by v případě psa dost dobře nešlo...i když v tom mnoho mých sousedů (hlavně z řad nájemníků) nevidí nejmenší problém.
pro mě je nejlepší společník pes - rád jezdí na výlety a chodí na procházky, neodmlouvá, moc nemluví, ale o to líp umí naslouchat, rád se mazlí a cokoli vymyslíte, všemu se s nadšením podřídí, i po 5 minutách vás radostně vítá a i když mu něco provedete, odpustí a nevyčítá... zkrátka ideální parťák do nepohody...
Bere mi spoustu energie a tím pádem peněz, protože mi dvanáct hodin denně jedou tři terárka , ale jinak je skvělé, krásné a uklidňující pozorovat ladný pohyb lesklého hadího těla, které po svlečení třeba opalizuje, jak se dokáže obtočit, protáhnout a zašmodrchat, jak kmitá jazykem a sbírá informace všeho druhu okolo.
Jsou ti tiší, příjemní a elegantní společníci, kteří se vždy láskyplně omotají kolem krku .
Jedák by měl přijít do ruky jen odborníkům a zkušeným chovatelům, nám lemplům stačí nějaké to škrtítko
Doufám, že nikoho neurazím jednou fotečkou, to je Vilík .Prostřední, nejžravější. Většinu času se krásně duhově leskne.
No vypadá ten had zajímavě. A čím je krmíte? Myšími holátky? Vzpomínám si na jednu návštěvu ZOO. V teráriu hadisko jak Brno veliké a v koutku se krčil chudák králík. Třepal se a čekal, až bude sežrán. Proto bych hady nemohla doma chovat...a taky se jich bojím.
Holátky se krmí mláďata, tohle je starší fotka, pravda, teď už je to macek, takže dva tři potkany si dá Dojídá i po ostatních. Věřte, že mi to taky není příjemné, první holátka a myši jsem obrečela, ale had prostě salát žrát nebude.
Jj, to je sviňa, co? Hlavně mám plazy proto, že na všechno ostatní jsem alergická, a bez mazlíka je doma smutno. To naši jsou rozmazení až hrůza, gaučáci
Děkuji. Jsou úžasní. Bohužel víc se jich do mé půlky pokoje nevejde, už takhle pořádně není kam šlápnout..
Mám kocoura v garáži s volným výstupem na zahrádku, protože máme zahrádku a domek v místě, kde původně bylo pole a je tam moc hryzců - takže proto...
Už jsem se několikrát setkal s heslem: "Kdo nemá rád psy(kočky) nemá rád lidi". Já si ovšem dovolím tvrdit, že kdo má přehnaně (opičí láskou) rád tato přešlechtěná domácí zvířátka omezuje všechny ve svém okolí. Tím dávají někteří jedinci !nažrat svému pečovatelskému pudu! a to často na úkor přirozenosti opečovávaného zvířete, na úkor členům vlastní rodiny a sousedů. Pak v důsledku toho se rodí méně dětí (raději zvířátko, než potomka), šijou se oblečky pro miláčky, výkaly jsou všude na ulicích a nebo zahrabané v záhonech u sousedů. Když procházíte zastavěnou oblastí, tak neslyšíte zpěv ptáků, ale jen a jen zběsilý štěkot, když jedete na kole polní cetou, tak to je často za doprovodu smečky miláčků za doprovodu zhovadilých páníčků.
...a teď všichni opičáci do mě...
Takže do vás... dětí mám tak akorát, psovi oblečky nenutím a ani zuby mu nečistím a jeho výkaly sbírám. Musíte se na to ale podívat i z druhé strany. Ten, kdo šije oblečky pro psy, má aspoň obživu. A v dnešní době když ne voříška, tak asi raději psa s PP, protože proč podporovat ty šílenosti typu množírny psů. A co vidím kolem sebe, tak je tu v mém okolí spousta maminek, které mají děti a k tomu i toho psa. Mě nevyjímaje.
Sbíráte?, tak to je moc dobře, ale kde se to tento na chodnících bere? Každý údajně sbírá, ale nějak to není poznat.
No já si sbírám exkrementy pouze mého psa. Nebo si snad myslíte, že jsem odpovědná i za cizí bobky?
To opravdu né, ale když se podíváte kolem sebe, tak to procento poctivě zbírajících není až zas tak velké.
Není-li milováno zvíře, část naší duše zůstává uspána.
doplněno 06.01.15 20:36:Když jsem (docela často) "hlídací babičkou", jsem moc šťastná. Ten pejsek z útulku nás miluje celým srdíčkem a my se mu snažíme zpříjemnit život na stará kolena. Přiměje nás vyjít třikrát za den ven, ať je jaké chce počasí, a v noci se k nám střídavě tulí. Kdo nespal se psem v posteli, nepochopí.
doplněno 06.01.15 20:45:A hovínka taky sbírám. Vím, kde se berou, vidím kolem sebe dnes a denně venčící tvory,kterým je zatěžko sebrat po psovi bobek. A ještě agresivně čumí. Mně to nevadí, vyšlu do vesmíru myšlenku, aby si ten (nebo jiný) bobek přinesl domů na botě, a ono to jednou vyjde...
Že by zoofilie? To se na mě nezlobte, ale netoužím a asi nikdy nebudu spát se psem v posteli.
Kde je příspěvek na který jsem reagoval s tím zoo?
Když vy sám nikdy spát se psem v posteli nebudete, proč za to ostatní odsuzujete? To je trošku zcestné. Já bych si nikdy domů nepořídila hada, ale to neznamená, že budu kroutit hlavou na těmi, kdo mají doma terária a v nich tyto plazy. Mimochodem, můj pes spí ve svém vlastním pelíšku.
Had neštěká, nekálí do dětských pískovišťa na potkání neobskakuje kolemjdousí. Já mám čtyřnohá zvířátka vcelku rád, ale to co se v poslední době děje je hodně zcestné a když na to někdo upozorní, tak je mu vyčítáno, že je netoleratní. Já si myslím, že vrcholně netoleratní je pořídit si psa do bytovky.
Had na potkání neobskakuje kolemjdoucí? Ale to byste se možná divil. Jsem si jistá, že taková hladová anakonda by si ráda na kolemjdoucí skočila, no skočila je silné slovo, spíš by si ho tak nějak hezky obtočila, až by chudák duši svou vypustil.
Hm, tak asi bylo lepší tu starou berušku nechat v útulku.
doplněno 06.01.15 21:50:Je to vždycky tak - když se lidi naštvou na Boha, zmlátí kostelníka. A tady se bruk600 obouvá do lidí, kteří se o svá zvířata s láskou starají, uklízejí po nich a jsou s nimi šťastní, protože ho naštval nějaký nadutý blbeček, který se přes vlastní ego nedokáže shýbnout pro bobek svého psa
Všechno to jsou epifity Jižní Amerika. To větší je laděné spíše do pralesa a na pravo to jsou všechno Tillandsie.
Je to krása. Já tedy nemám zelené ruce, mně doma všechno zelené zdechne, ale pes mi prospívá náramně. Ani se mu od nás nechce domů (je to synova malucha).
doplněno 06.01.15 22:07:vidím parožnatku?
.. s masožravkama jsem začal loni, ale na jokšíra jaksi nemají, ale hmyzu nachytají obrovské množství. Jen vosy se někdy prokoušou ven.
Dešťovou vodu? A není kyselá? Šak to není už jak za Marie Terezie, kdy si dešťovou vodu dívky vlasy umývaly.
jsem sice spíš "pejskař", ale i tak máme doma už 3 kočky - všechno nalezenci, člověku to prostě nedá - když máte zahradu, kam se pár dalších zvířat vejde, tak nejde nechat ty chudáky na ulici... je s nima spousta výdajů, očkování, kastrace, nadělají škody, pořád by jedli a tak podobně, ale stojí to za to, oni vám to vrátí svojí bezprostředností a roztomilostí... a nemyslím si, že bych dávala před lidmi přednost zvířatům, nebo že bych je nějak rozmazlovala a polidšťovala, vím, že to jsou "jenom" zvířata - ráda je pozoruju, občas pomuchlám, pomazlím a jinak nechám žít...
jo, a ještě dodám, co se týká psa - hovínka sbírám, chodím na cvičák a proto pes poslouchá a nikoho neobtěžuje, ani cyklisty nehoní... a v posteli se mnou nespí... tam už je aspoň jedna kočka
Zvířátka miluju. Mám je v podstatě celý život u sebe. Rybičky, křečky, slepice, prasátka, telátka, ...
(blešky, vešky) ..
Tomu se člověk nevyhne.
Ten, kdo neviděl čerstvě narozené telátko, tak snad ani nedokáže pochopit, jaké je to nádherné
stvoření... Dokud ho někdo nesežere.
Jinak doma mám tedy dva psy, pět koček, rybičky, myši a potkany, králíky, hady, agamy vousaté, felsumu, dvě želvy zelenavé a deset sklípkanů
A máte doma místo, kde bydlíte vy? Nebo veškeré obydlí okupují zvířata a vy se tlačíte někde na zápraží? Mně tedy stačí pes a pár pavouků, co se občas mihnou bytem, než je vymetu koštětem, případně odfouknu někam za skřín...
Ahoj. Já nemám doma žádnou havěť. Mě stačí mít sousedy okolo a pár dalších známých o něco dál. Jejich havěť, se ke mě ráda hlásí a tak se skoro denně s někým muchluju. Že by zvířátka poznala dobrého člověka? V jednom spřáteleném krámě, mají takovou kasičku a když tam nakupuji, vysypávám všechny drobné, na Lučanský útulek Dášenka za Jabloncem n. N. . A taky péruju pejskaře, co nesbírají. To umím být i hnusnej. Ahoj.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.