Nejste přihlášen/a.
Zdravíčko!
Rád bych otevřel volnou diskuzu na téma novoročních oslav. Důvodem je především vlastní inspirace na příští rok. Sám jsem už absolvoval dostatek divokých oslav, abych se mohl rozvyprávět, ale nechci po zbytek život dělat na Nový rok úplně to samé. Pro většinu je samozřejmě nejpříjemnější posezení domácí oslava s partou přátel, ale nepřesytí se vám to? Já mám za sebou následující:
- Velká akce (+50 lidí) v několik let zavřené hospodě
- Oslavu na Václavském náměstí
- Pronajatý stůl v baru s partou kamarádů
- Pořádání oslavy na vlastní chatě
- Party ve dvou (s expřítelkyní) na Madeiře
Letos jsem plánoval akci ve stylu Snowboarďáků v penzionu v italských alpách, ale kamarád mi v Dubnu umřel, tak jsem rezervaci zrušil a nakonec skončím u ověřené klasiky. Pochlubte se i Vy s tím, co na Nový rok běžně podnikáte. Nevěřím, že se všichni probouzíme v podvečer 1.Ledna s novoroční opicí.
Příchod Nového roku již mnoho let "slavíme" následovně , udělám mísu jednohubek, upeču bok na studeno a celý den se trousí přátelé, každý se chvíli zdrží a jde si po svém, o půlnoci si s manželem připijeme šampusem a jsme rádí, že můžeme jít spát. 1.1. vařím čočku na kyselo a uzené maso a po poledni se jdeme podívat na koupání otužilců a nakrmit kačeny a labutě. Nechápu proč bych měla něco oslavovat. Pokud jsme byli mladší a chodilo se do restaurací nebo na chaty, byla to jakási vynucená oslava. Klidně může být pátek 13 a když se sejdou přátelé je super zábava.
Nic.
Není důvod prvního slavit změnu měsíce, každou půlnoc slavit změnu dne ani vždycky v celou slavit změnu hodiny. Proč bych měl bejt odvázanej z toho, že stejně tak došlo ke změně o jedno číslo v řádu roků?
Někteří lidé rádi oslavují a tento den je ideální příležitostí. S vaším přístupem logicky neoslavujete vůbec nic. Mě by nudilo mít každý den za všední.
Já taky neslavím svůj svátek a narozeniny, no a? Nikdo vás k tomu nenutí. Bavit vás má společnost, která se nesejde každý den. Když Silvestr neslavíte, tak co vás nutí vkládat příspěvky do diskuze, jejímž předmětem je Silvestrovská oslava? Tato otázka je jen řečnická.
Hm, já vás, Amadee, zřejmě moc inspirovat nebudu. Nudu u televize byste asi nedal, viďte. Silvestr neberu jako den veselosti a nezřízené zábavy. Jsem ten den smutná, či spíše nostalgická, neboť další rok končí. Jak se znám, stejně u té kouzeléné televizní bedýnky usnu a probudím se právě včas, abych si mohla připít kapkou šampaňského. Letos jen kapkou, vzhledem k okolnostem.
"amadeus", otázka je položena mladým člověkem, který chce být alespoň trochu akční. Nepíšete, že je otázka pouze pro Vám rovné věkem, tak dostáváte odpovědi, které se Vám možná nelíbí, nebo nejsou pro Vás inspirací. Z vaší nabídky, zadané v bodech bych vyškrtla ty v restauracích a v hospodách a ty s velkým počtem lidí. Hodně lidí = různé konce. Hospody = nepohodlné a zakouřené prostředí. Poslední dvě se mi líbí více, chata nebo Madeira. Ale já vím, že nepozřu ani kapku alkoholu, nic mi neříká a možná půjdu před půlnocí spát. Přechod ze Silvestra do Nového roku je po celé zeměkouli v jinou dobu, pro mně to není důvod k oslavě. Spíš se mi zdá, že poslední dobou ty roky letí rychleji. Tak si to užijte po svém. - stařenka
Pro mě by nejkrásnější "oslavou" Silvestra bylo pořádně se projít se psem po lese, až už bychom ani jeden nemohli (já teda dřív, no...) a pak si sednout u krbu s nějakým mimořádně dobrým čajem a s příjemnými lidmi - nanejvýš dvěma - k pohodové debatě. Nesnáším kravál a nechápu vůbec to třeštění a blbnutí a tancování na náměstí. Alkohol téměř vůbec nepiju, tak proč bych to měla na Silvestra měnit?
Píspěvek od " mica" je na oslavu příchodu nového roku (celého, nejen ten den) úplně to vše co by měla taková oslava představovat. Věřím, že takto strávený Silvestr musí být opravdu zážitek a pravdě nemusí nutně znamenat vzhůru do bezvědomí.
Jako bych to viděl! Doufám, že to nedopadne tak jak v té kotelně a násleně poté. Smajlíci ale ukazují na to, že bude vše v pořádku.
Ano, je to tak, roky běží a možnosti se mění. Zamlada jsme také rádi vymetali silvestrovské zábavy po okolí, jeden rok třeba za noc i tři v rozmezí 10 km. Je to všechno pryč. Na nějakou velkou srandu nejsou peníze, také zdraví ubývá a proč slavit bujaře jednu noc, která je stejná, jako moře jiných? Další rok přijde přece i bez našeho přičinění.
Jsme doma, někdy přijedou vnoučata. Také už jsem byla doma úplně sama, děda, ostraha, měl noční dvanáctku. O půlnoci jsem sedla do auta a jela mu aspoň popřát. A pak se šla projít noční mrazivou přírodou.
Oba jsme abstinenti, děda kvůli zdraví a já kvůli tomu, abych ho neprovokovala. Takže třeba dobrý džusík. Například hruškový nemá chybu! Nevidím nic v tom, opít se jako čuně a strávit Nový rok na záchodě. Proč? Také nemám ráda ty nešťastné petardy. Ohňostroj je krásný, ale ty rány mě přivádějí ke vzteku. Hrozně totiž vadí pejskům a zvířatům vůbec.
Prožil jste řadu rozmanitých silvestrů, ale když je mládí, zdraví a k tomu dost peněz, proč ne? Mně by se líbila ta Madeira. Pokud byste mě chtěl letos vzít s sebou, děda by mě určitě pustil! Jenže Vy byste asi s babičkou letět nechtěl, co?
Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.