Nejste přihlášen/a.
Tak já dneska probulela odpoledne kvůli filmu "Osm statečných". Jak víte, mám tu "trhací" a tvrdohlavou jezevčici Kesy z útulku. Byla venku a v polovině filmu jsem pro ni šla. Najednou se mi otevřely oči. Ti psi jsou nedostižní. Vím, že to bylo trošku nadsazené, byl to film, ale byl podle skutečných událostí. A nakonec, i kdyby to nebylo přesně podle pravdy, jenom to, jak dokázali ty psy vycvičit tak, aby ve filmu vyjádřili svou exepcionalitu, bylo podivuhodné, na nejvyšší míru dojímavé a nezapomenutelné. Pro mne tedy. Nikdy na ten film nezapomenu a hlavně, odteď se budu na tu svou rezavou potvoru dívat jinýma očima. Je to na nás, lidech. Ne na zvířatech, Ti na nás spoléhají a věří nám. Já být tím psem, z toho filmu, tak bych k takovému člověku, který mne opustil a nechal napospas osudu a ještě v takových podmínkách, nikdy už nešla. Ale já jsem JENOM člověk. Hluboce se skláním před psem. Koukal také někdo na ten film?
Jestli jste viděla Můj pes Skip tak věřím že vám taky třeba trochu ukáplo.
Je to tááák moc nádherný film o pejscích
Lottko, neviděla, protože já se podobným filmům vyhýbám právě proto, že to neunesu citově. A na tento jsem se začala dívat nedopatřením, pochopila jsem název jinak a byla jsem zvědavá o co tam jde. Ani jsem ho neviděla od začátku. no a pak jsem se nemohla odtrhnout. Kdybych bývala nevěděla, že to dobře skončí, to jsem si vydedukovala z názvu, tak bych se na to ani nedívala. Nesnáším utrpení zvířat. Je to nad mé síly. Zůstává mi to v podvědomí. Ahoj, Suzy.
Jj Krasny film... ta smecka hraje ve spouste dalsich filmu s takovou tematikou, konkretne v jakemsi filmu o zavodech psich sprezeni, Ten nejtmavsi malamut, sef, se tu jmenuje Demon:D, coz je velmi priznacne skrze jeho vzhled.
A na konci filmu maji stenatka, kde je i Demon mladsi Mimino uplne stejne jako dospelak:D
Asi ano... a vcera nebo predevcirem byl dalsi film o chlapci, ktery jel taky nejake zavody, ale se sprezenim stenat asi retrivru a jednoho malamuta, kde se tato smecka malamutu objevila take
Ackoli to byla strasna blbost, bylo to krasne
Suzy viděli jsme s manželem až konec filmu a jen přemýšleli, proč ten člověk ty psy nechal uvázané. Kdybych viděla začátek, tak bych to věděla.
Suzy, já také zkoukla až pár minut před koncem a to přivítání, bylo krásné. Celé jsem to neviděla. - stařenka
Blížila se velká bouře a ten profesor byl zraněný a ten mladý kluk měl strašné omrzliny. Museli se všichni vrátit na základnu a psi se do letadla nevešli. Ta mladá pilotka slíbila, že se pro ně na otočku vrátí a proto je k sobě přivázali, aby se neztratili.Jenomže pak nedostali povolení k odletu, kvůli té bouři. Ten byl strašně nešťastný a hledal všemi možnými prostředky způsob, jak se pro psy vrátit. Ale nepovedlo se mu to. Sáme peníze neměl na pronájem letadla, to je jasné a nikdo mu nepomohl. To je jasné. Ale nebýt těch psů, tak se te slavný profesor utopil v ledové vodě, kam spadl vlastní neopatrností. Ten kluk byl pak i za ním, ale profesor řekl, že už je to stejně zbytečné, protože tolik meěsíců psi bez člověka nemohou v takových podmínkách přežít. Pak jednoho dne našel obrázek svého malého syna, který namaloval smečku psů, sáně a svého tatínka a pod to napsal, psi, kteří zachránili mému tátovi život. Hnulo se v něm konečně svědomí a zorganizoval návrat pro ty psi. Ten film nekonečně dojemný, jak tam spolu žili, jak se naučili lovit racky, aby přežili, jak se dělili o potravu podle tak silných morálních pravidel, že by se před nimi měli lidé klanět. Kdyby tam bylo místo těch psů osm lidí, tak se nakonec sežerou mezi sebou. Nedávno tady právě o takových situacích byla diskuze. kdosi se ptal, zdali je kanibalismus trestný čin. A nakonec to opodstatnil právě podobnou situací, kdy se lidé ocitnou v tísni a musí jíst, aby přežili. Ti psi také trpěli hladem, ale ani jednoho z nich nenapadlo, aby se třeba vrhli na svého zraněného, nebo zesládblého druha. Naopak! A to jsou to prý šelmy psovité. Škoda, žes to neviděla. Já tady brečela tak, že jsem skoro neviděla na obrazovku. Tak ahoj Suzy.
doplněno 05.12.11 13:50:Pro Liduš a stařenku.
doplněno 05.12.11 16:19:Psala jsem to v rychlosti, pekla jsem koláče a tak jsem tam nasekala hrubek, až to hezké není. Fujtajxl! Kdyby to takhle napsal někdo jiný, otevře se mi kudla v kapse.
Snad to na omluvu bude stačit, tohle. Myslím to upřímně. Nejraději bych si nafackovala. Suzy.
Ahoj, opravdu krásný film. Přiznám se že jsem také bojoval s dojetím a přemáhal se aby mi nějaká ta slza neukápla...Pes prostě je jak se říká je nejlepší přítel člověka a jeslti jsou psi zlý a nebezpeční tak většinou jen proto, že to z nich udělal člověk...Pes o kterého se člověk stará a vychovává s láskou, svého pána miluje a položí za něj život. V historii je mnoho případů psí oddanosti člověku. Film se mi moc líbil jen bych se chtěl zeptat jestli někdo nevíte kde by se dalo něco přečíst o tom konkrétním příběhu? Dík za případné info
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.