Nejste přihlášen/a.
Mám pracovat jako pečovatelka v cizině a to nepravidelně. Zaměstnavatel vyžaduje vyplnit formulář A1, ten však na OSSZ vydají pouze v případě, když pracuji ve stejném oboru v ČR. Pracuji sice pod stejným ŽL,ale jinou činnost s výdělkem cca 1000,Kč.( jako zájmová činnost).Prosím o radu. Děkuji.
Já ještě nezačala, ale plánuji, že bych takovou práci dělala ráda, protože potřebuji hodně času. Pracovala bych třeba měsíc v Německu jako pečovatelka, pak bych 2 měsíce měla čas, který potřebuji, abych mohla pomoci mamce, která vše sama nezvládá. Zaměstnavatel vyžaduje formulář A 1, ale na OSSZ mi dnes řekli, že mi tento formulář nedají, pokud nebudu zaměstnaná také v Čechách. Nevím, jestli bych do toho mohla uvést péči o mamku, kterou vozím po doktorech Děkuji za ochotu.
To bych Vám byla moc vděčná. Ale i když tam nepůjdu vydělávat velké peníze, protože to bude maximálně 4 měsíce do roka, tady žádné peníze nevydělám. Mou vedlejší činností se jen bavím na ŽL přes ezoteriku ale to je opravdu jen pro zálibu a výdělek nepřekročí 1000,Kč měsíčně. Dělala jsem to vždy při mém zaměstnání, kde ted končím. Ale zajímavé je, že ŽL pro pečovatelky spadá pod služby lidem a právě takový ŽL mám na ezoterickou poradnu. Nějak si s tím nevím rady.
Problém je asi ten, že jak jsem psala, na tuto činnost v ČR, nevydělám 50procent výdělku jako v Německu, tudíž nesplním podmínky, které jste uvedly, že musím splnit. Ale ted jsem zase viděla možnost, že ženy, které tuto činnost v zahraničí provádějí, uvádou jako činnost pouze málo placenou službu starým lidem v naší republice. Ale fakt nevím nic moc. Jenom to, že agentura si klade podmínku, že při výjezdu do zahraničí musí být tento formulář v ruce.
Sama nevím, jak je mám nazvat. Budu pracovat pro rodiny, které mají babičku, či dědečka, kteřé potřebují tu péči. Bude mě platit rodina, pro kterou tam budu, agentura je pouze někdo, kdo tuto činost zprostředkovává a ten má jako podmínku ŽL a formulář A 1.Omlouvám se za takové nepřesnosti, ale sama se v tom moc nevyznám. Jen vím, že je to správné.
Moc děkuji za Vaše informace. Ale já žádnou takovou činnost nedělám, takže žádných 50 procent v ČR nevydělám a žádné faktury nevyfakturuji. Takže potom to jistě tímto způsobem nejde. Ale jak to mám udělat, když chci v Německu vydělat ročně tak 160tisíc. a z toho řádně platit zdravotní a sociální pojištění a tento výdělek také řádně zdanit . Vůbec si s tím nevím rady a nechci nic dělat špatně.
Zas tak o velký omyl nepůjde. Faktury v Česku budou psány na maminku - však se o ní staráte, ne?
To ano, ale faktury na mamku jsem dosud nehradila ze svého, tak mě to nenapadlo. Akorát sama platím za benzín..Což je slušná položka a fakturovat bych ji mohla, zrovna jako telefon i léky. Ale v každém případě se v tomto směru budu muset zaškolit, jak se vše dělá. A když to budu takto účtovat za mamku, činnost v ČR mám mít uvedenou jako službu o nemocného?( což je pak shodné s tou pečovatelkou v cizině). To bych splnovala podmínku kladenou úřednicí. Děkuji za vysvětlení.
Ve všem mám zmatek, vše chci dělat tak, že nebudu dělat nějaké kopance, na kterých jednou shořím. Vždy jsem vše dělala poctivě, ale je mi jasné, že u nás funguje vše trochu jinak, ale já nevím jak. Vidím, že mi chcete pomoc, ale jje to na dlouhé lokte. Jestli mi chcete pomoci,uvedte své číslo a já Vám zavolám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.