Nejste přihlášen/a.
Zdravim jmenuji se Tomáš je mi 15 let a potřeboval bych poradit jak do života dobře investovat , rodiče mi od malička spořej a v 18 dostanu nějak 100 000,- kč a jelikož ve škole nejsem zrovna nejlepší takže nepočítám taky stim že se dostanu někam daleko spíš přemýšlim že bych šel na instalatéra,zámečníka apod... ale nejsem nějakej ten pracovitej tip no..
Ale řekl jsem si když už nějaký ty peníze dostanu tak bych je nejradši někam investoval abych ztoho měl víc a víc peněz a právě proto se ptám někoho zkušenýho dočeho bych ty peníze měl investovat nějaký rady, tipy apod... jak ze 100 000 tisíc vydělat větší a větší částku...
Předem děkuji za rady.
S pozdravem Tomáš.
Človíčku, ty chceš být bankééř! Vydělávat tak, jak říká vzorec P´=P + P. No je to možné, Jenže i na to musíš něco umět. Tak se prostě uč, zvláště, když se ti nechce dělat rukama. Tak na to musíš mít hlavu. Zatím to pak zkus vložit postupně do stavebního, i penzijního, najít banku s dobrým úrokem (a věřit, že nekrachne). naučit se obchodovat na burze... Levně něco nakoupit, dráž prodat... Sleduj úspěšné lidi! Zadarmo je nic.
Takže Tvé myšlení je, nic nedělat a mít se dobře? Třeba si to rodiče rozmyslí a peníze Ti dají, až něčím budeš, až se o sebe dokážeš postarat a nebo vůbec ne. Zkus si je nejdříve od rodičů zasloužit a pak teprve přemýšlet, jak je rozmnožíš. Moje rada se Ti nebude líbit, ale investuj je jednou zpátky do rodičů.
Nikdo neví, jaká bude ekonomická situace za tři roky, ale momentálně je nejvýhodnější penzijní připojištění, kde k měsíčnímu vkladu 500,- přidává stát 150,- to je + 30%. Možná i stavební spoření, ale tam jsem to nesledovala. Investovat na burze umí jen skutečný odborník a to ty zřejmě podle vlastního popisu nebudeš. Výhodná je i lichva... Zdraví Patronka
100 tisíc to je dnes žalostně málo jinak investovat tak jak to včera řekla Lucie Bílá, koupila pro Filípka 3 byty za pouhých 46 milionů to prý proto aby v jednom bydlel a dva pronajímal a měl něco do začátků. Jo mě před lety dala maminka spoření mladých, celých 11tisíc, za ně mám dodnes ložnici. Dala bych peníze na terminovaný vklad tam je aspoň nějaký úrok.
K té Lucii Bílé to je hezké mít tolik drahých bytů na pronajímání, ale ještě sehnat dobrého nájemníka, který ti tam nějakou dobu vydrží. To bude větší fuška a těch starostí s nima, nechci domyslet! J Já bych si za ty peníze koupila zlato, do budoucna to vidím dost pochmurně, abys měl aspon něco. Jak se říká, štastný ten kdo nic nemá, aneb čím víc majetku tím víc starostí.
1. Tomáši, chválím, že o tom takto přemýšlíte, tzn. že nehledáte, jak to utratit, ale jak peníze, které pro Vás ušetří rodiče, chcete zhodnotit. Toho se držte.
2. Pokud budete řemeslník, určitě tyhle peníze budete v té době umět účelně použít na koupi nářadí nebo materiálu, který budete používat. To by mi připadalo jako nejrozumnější investice. Pokud budete pracovat u někoho, snažte se pak přemýšlet prakticky, jestli by Vám ty peníze nepomohli postavit se na vlastní nohy a dělat sám. Jsou tam rizika, že o něco přijdete. Ale za vykročení směrem k vlastnímu podnikání to stojí.
3. U všech investic platí, že důležité je hlavně rozhodovat se s chladnou hlavou, ne v prvním návalu emocí. Tzn. hlavní radou je, až budete mít s těmi penězi právo sám nakládat, tak si dejte nějakou delší dobu na zvažování a odolejte prvotnímu puzení to rychle za něco vyhodit. Čím méně budete rozumět té investici, tím déle váhejte. (Například, pokud by Vás lákaly akcie, doporučuju sledovat alespoň rok každodenně burzu a představit si, co by bylo s Vašimi penězi při poklesu atd.).
doplněno 01.12.11 17:42:hrubka - peníze *nepomohlY
jj jak se psalo výše, dnešní (papírové) peníze rychle ztrácí cenu. Proto radím nefixovat se na "naspořenou" částku od rodičů a hledat si něco co vás "baví" a případně by vás mohlo jednou živit. Co vám ve škole neřekli je to, že stát každý rok tiskne papírové "inflační" peníze, takže stávající úspory se rychle znehodnocují. To je výhodné pro stát, pro střadatele ne. Možná že se dožijeme ještě nějaké měnové reformy, tj. všechny stávající peníze "krachnou" a nahradí je jiné nové a ekonomika začne šlapat od nuly.
100 tisíc se ti možná zdá jako dost, ale je třeba si uvědomit, že když to někam investuješ, vyděláš pár tisíc s tím, že riziko je dost vysoké. zkus radši popřemýšlet nad tím, jak takových dalších 100 tisíc vydělat sám sleduj nejake ty pracovni portaly typu portál práce, jobs atd. a snaz se si najit dobrou praci. takovy dobry zamecnik nebo svarec se ma podle me dneska lip nez mnohy pracovnik v bance ci pojistovne
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.