Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zdravotník nesmí mít tetování?

Od: huhuka odpovědí: 33 změna:

Dobrý ve škole nám říkali, že na praxi nesmíme mít viditelné tetování...je to pravda, že zdravotník nesmí mít viditelné tetování? a když si ho udělam až po maturitě, bude to vadit na vysoké?chci jit na zubaře, dekuji

33 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

0x

Na vysoké to vadit nebude,ale tetování si udělej na míste, kde není vidět.V některých profesích bys mohl mít problém s viditelným tetováním.Myslím tím, že by tě do takové firmy nezaměstnali.

martinaa*
hodnocení

0x

Žádný zákon to neupravuje, je to pouze doporučení učitele. Nám to na pajdáku taky nedoporučovali, pro učitelky se to prý nehodí (tetování mám dvě, vedle ve vesnici kamarádka učitelka je tetovaná také a nikomu to nevadí).

Dej ale pozor na motiv a umístění, pokud budeš svým vlastním pánem a budeš mít soukromou praxi, ok, ale pokud budeš něčí zaměstnanec, nemusí se mu třeba celá potetovaná ruka plná barevných obrázků líbit. Tetování na zádech lehce v práci zakryješ, ale s viditelným tetováním jako lékař v naší zkostnatělé společnosti u některých zřejmě pozbydeš důvěryhodnosti.

doplněno 17.10.14 21:03:

A abych doplnila - nedávno jsem byla pár dní v nemocnici, viditelné tetování měly dvě sestřičky a zřízenec, co převáží pacienty na rentgeny. Nikomu to nevadilo. Pokud tě někdo nezaměstná (pak by se dalo mluvit o možné diskriminaci) nebo nad tebou ohrne nos jen kvůli obrázku na těle, tak je to hňup:).

hodnocení

0x

Osobně bych si nenechal brát krev ,píchat injekce ... od zdr.sestry co by měla tetování!

doplněno 18.10.14 14:16:

Z jednoduché věci-nemám ŽÁDNOU záruku že díky tetování nemá min žloutenku nebo třeba není HIV potźitivní.Nemusí ot om sama ani vědět že tatér použil "špatný" nástroj!

huhuku
hodnocení

mohu se optat pproč? je to snad nějaké postižení? já mám pocit že ne... tak proč diskriminovat sestry, pro mě to velmi znamená, to tetování které plánnuji...

Nechej se potapetovat klidně od hlavy k patě, ale prvně počkej, až budeš mít víc let a tím pádem snad víc rozumu. Raději se zatím vzdělávej, Tvůj písemný projev je otřesný. Tetování Ti lepší život nezajistí, pouze budeš pro plno lidí (hlavně těch starších) na první pohled "feťák", kterému se možná budou zdráhat podat ruku, aby něco nechytili. Neříkám, že to bude pravda, ono třeba ani plešatý chlap s esesákem na tričku nemusí být nutně fašista, ale prostě tak můžeš na mnoho lidí působit a komplikovat si zbytečně život.

To, co pro nás nejvíce znamená, nosíme vždy "v srdci", připadalo by mi nedůstojné nosit to veřejně vytetované "na čele" všem na očích. Stejně tak třeba nějaký skutečně důležitý dokument budeš mít asi v trezoru spíš než někde nedbale pohozený na stole...

hubas*

Zjednodušeně řečeno: státní zaměstnanci reprezentují stát. Viděl jste někdy policistu s potetovaným krkem? Pokud mají potetovné ruce, nosí dlouhý rukáv i v létě nebo častěji tetování kryjí tkaninou v tělové barvě. Nevidím na tom nic divného, stejně tak piercing apod. Pokud chceš tuto práci, budeš respektovat daná pravidla, nic víc.

martinaa*

Pravidla? Jaké pravidlo zakazuje zdravotnickým zaměstnancům mít tetování? Může to být uvedeno v pracovní smlouvě, třeba na úřadech, ale v zákoně to nijak zaneseno není. Jinak znám osobně dva policisty, co tetování mají. A sama jsem taky státní zaměstnanec:)

Pokud člověk odmítne ošetření zdravotníkem jen proto, že je zdravotník tetovaný, tak to bohužel vypovídá pouze a jenom o smýšlení ošetřovaného. Popravdě, takový člověk ať se laskavě ošetřuje doma, když mu není po chuti odborník, co má na sobě obrázek. Je to hnus. Za chvíli si pacienti budou vybírat, jestli chtějí tlustou nebo hubenou doktorku, anebo tu s modrýma očima, protože hnědé se jim prostě nelíbí. Jo, jeden takový tu nedávno byl, taky se mu nelíbili ti opálení.

doplněno 18.10.14 14:43:

Diesel, tvůj názor ti rozhodně vymlouvat nebudu. Ale pak se nediv, když opravdu za blbce budeš.

doplněno 18.10.14 19:21:

Přesně, jak jsi řekl.:) Považuješ druhé za blbce kvůli tetování, ale ve skutečnosti odhaluješ sám sebe. Naštěstí tě mám ráda, tak to beru tak nějak s rezervou;) Ber to tak, že potetovaných starých lidí je teď minimum, Za dvacet, třicet let jich bude několikanásobně tolik, takže to taková hrůza nebude.

Martino-zdravotník co je totovaný pro mne není ODBORNÍK!Ala mysli si o mně třeba že jsem blbec,mně je to šumák,prostě beru tetování jako něco znehodnocujícího !

doplněno 18.10.14 15:28:

Já vím.Blbec druhé považuje za blbce.A to co si o mne kdo myslí? To je mi u zadele! Zkrátka a jasně-tetování považuji za jistý druh sebepoškození a hotovo,navíc x desítek lidí co měli byť jen malinké písmenko x na prsteníku toho v pozdějším věku litují ,že tuto hovadinu udělali.Čest výjímkám!

lulu*

a pozor na piercing! to je sebeposkozeni jak hrom! a nam je zase sumak, ze po svete behaji naivni idioti jako jste vy. odbornost se ziskava vzdelavanim a praxi. s blbosti se clovek zjevne rodi.
a nedej Boze, kdyz si sestra neoholi nohy! hned neni odbornici! a co teprve obarveny vlasy! proste unmöglich!

lulu*

haha, tak to bacha na me! doporucuji nechat si odebirat krev od promiskuitnich sestricek... anebo uplne staci, ze jeji manza ji zahejba se slapkama. takze nikdo nikdy opravdu nevi a tento zaslepeny nazor je vskutku na povazenou! ale asi mate zaruky, ze vsechny netetovane sestry jsou panny anebo maji alespon prvniho partnera a pro toho jsou take prvni a jsou si verni az za hrob. :D ze by spatny nastroj pouzil teda chlap na svou zenu? btw nakazit se muze i sestra od pacientu...

hodnocení

0x

Diskriminace tetovaných už mi opravdu začíná lézt na nervy...

Zdravotník nesmí mít tetování?
Zdravotník nesmí mít tetování? #2
martinaa*

Přesně ten obrázek jsem hledala, nenašla. Díky:).

Je to jen a jen o předsudku v hlavách lidí, o ničem jiném.

doplněno 18.10.14 14:52:

Majsterjoe, to je opravdu hloupá výmluva, nezlobte se. Nikdo snad nestuduje 24h denně, aby si nenašel hodinu měsíčně na tetování;).

Je to jen a jen o předsudku v hlavách lidí, o ničem jiném.

Vůbec ne. I to tetování má vypovídací hodnotu - především o svém nositeli. Zhusta to jsou lidé, kteří mají jakýsi problém, kteří se snaží udělat zajímavější jakoukoliv formou. Ten obrázek o ,,diskriminaci´´ je výstižný na 100% - přesně svědčí o přístupu těchto lidí - potetuju se a běda jestli se to někomu nebude líbit ! Ať si jen zkusí někdo něco namítnout. . Diskriminace je hnusná věc, o tom není debaty. Jenže diskriminací rozumím omezování práv určité skupiny lidí - třeba černochů, ti samozřejmě nemohou za to, že jsou černí, nebo teploušů - ani oni za to nemohou, stejně tak třeba lidé postižení. Jenže když se někdo ožere jako čuně, tak se nemůže divit, že s ním není zacházeno jako s normálním občanem. Stejně tak, když je někdo prase a nemyje se, důsledkem čehož smrdí jako když se odkope selka. Ano, není to zločin, neudělal ani přestupek, ale je to proti slušnému chování. Takže těžko se lze divit zaměstnavateli, že takového špindíru nezaměstná, obzvláště tehdy, když jde o styk se zákazníkem / klientem. Stejně tak to vidím i s lidmi, kteří jsou viditelně tetovaní. Ano, už jsem několikrát spoluvybíral kandidáty na zaměstnance, tetovaných jsme odmítli už poměrně dost. No odmítli - spíše nevybrali. Lidí hledajících práci je poměrně dost a není problém vybrat . Zatím se mi potvrzuje pravidlo, že kdo se nechá viditelně potetovat, není příliš odborně na výši - alespoň co se techniků týče. To, že někdo má tetování na zakrytých místech - klidně třeba na ).( nebo podobně, to mě fakt nevadí a neřeším to - každýho věc, klidně ať si na řiť vytetuje co chce. Ale představa, že k zákazníkovi pošlu něco, jako je Franz - no, to by tedy byl reprezentant firmy. Prostě stejně jako se dnes nikdo nepozastavuje na tím, že zaměstnavatelé běžně uplatňují dress code a tudíž asi nikdo soudný nepřijde na pohovor v orvaných džínach, tak stejně nechápu, proč se diví, když přijdou potetovaní jak masajští bojovníci, že neuspějí.

BTW - dnes je velmi módní napadat odpůrce tetování s tím, že jsou zkostnatělí a beznadějně nemoderní, Dlužno ovšem dodat, že tetování už lidstvo zní mnoho tisíc let, není to nic moderního natož pokrokového. Prostě rituální záležitost, historický artefakt.

majsterjoe*

No asi takto. Já budu důveřovat raději lékaři, který bude bez náušnic a bez tetování, jelikož budu předpokládat, že místo vyhledávání obrázku který si chtěl nechat vytetovat, raději studoval pečlivěji.

figurek*
hodnocení

0x

no já nevím proč tu někteří mluvíte o diskriminaci. Když vidím potetovanou ženu, pak mě napadá, že je to buď nějaká hašišačka nebo sektářka nebo striptérka nebo prostitutka. Někdo takový že mě má léčit?

Pošpinit si kůži zevnitř, nevratně a natrvalo mi připadá jako hodně slabomyslný nápad. Zvláště u zdravotníků.

martinaa*

Ale notááák, Figurku, ty taky?:(

lulu*

uz jsem cetla "sekretarka". :D njn, kez se o vas staraji krasne a hodne sestry, protoze ono to vazne neni o vzhledu (nicmene k tomu clovek musi dospet) - zazila jsem sestru bez jakykoli podkozni barvy a ta jednala s pacienty naprosto silene. a nekdo takovy vas ma lecit? nekdo, kdo na vas bude hruby? jak je libo. ona kvalita sester se odviji proste od neceho jineho nez je tetovaz. a slabomyslne je si myslet, ze liby vzhled znamena hezke chovani... btw takhle se da odmitnout pece sestry, ktera byla jako dite popalena, ze se nam proste nelibi. a pak treba ze ma fialovy vlasy. anebo ze se narodila s pomoci klesti a je to na ni videt. proste neni sexy, nepritahuje nas, tak nazdar.
ok, az budete nekdy obeti autonehody, tak doufejte, ze vam nezastavi sestra (ktera ma zakonnou povinnost), ktera tetovani ma - btw kdyz ma tetovaz, ktera neni videt, tak vam to nevadi? protoze asi sotva vidate sestry nahe...

anti
hodnocení

0x

Taky jsem proti tetování...

Z okolí - kamarádka si tetovala ruku, jenom malý znamínko...cca 3-4cm. Dala za to pár stovek. Za 5 let začala plánovat svatbu a prostě se jí ten obrázek na ruce přestal líbit... zřejmě by i svatební fotka nebyla tak hezká se snubním prstenem vedle tetovaného obrázku... - byla to nechat odstranit na klinice. Celkem musela 3x a platila 3x2000,-

Pokud chcete tetování, kde nejde vidět - nechápu pak jeho smysl...

Pokud chcete tetování viditelné, rozmyslete se dostatečně předem, jaké potíže z toho můžou vzniknout...(zaměstnání, svatba, změna partnera,...). Pamatujete si reklamu, jak kluk volal své holce Lence, že pro ní má překvapení? pak volal v zápětí Alence :D

Představa, že máte na prsou krásnou mořskou pannu a za 40 let tam bude "zgrclý" flek ve tvaru vorvaně...

lulu*

neznam 60letyho a starsiho cloveka, ktery by mel sexy kuzi... :D a ze mate blbou kamosku, budiz. nicmene jak pisete, kerky se daji odstranit.

hodnocení

0x

Baví mě, jak se všichni odpůrci tetování ohánějí tím, že spousta lidí ve stáří tetování lituje... Sorry, ale lidi ve stáří mají jiné starosti než to, že mají tetování, a pokud toho litují, tak z důvodu, že se nechali potetovat "na honem" a bez rozmyslu něčím, co má jen dočasný význam (např. jméno přítelkyně/přítele atd.) nebo litují, že byli kvůli tetování diskriminováni (že na ně pohlíželi jako na kriminálníky). Taky si, prosím, uvědomte, že až tady tihle mladí, co se nechávají tetovat teď, budou mít 80 let, tak tetování mezi starými nebude žádná rarita (tj. bude to běžný jev). Také je důležité upozornit, že tetování je s lidstvem už od počátku a má silný symbolický význam. Vždycky mělo. Co porozoruji kolem sebe, většinou jsou lidé se svým tetováním spokojení, často nezůstanou u jednoho. Také hygiena je důležitá, aby se nové tetování nepoškodilo a předešlo se právě nějakým nemocem. Riziko, že se nakazíte HIV v tetovacím salonu, který není na černo, je asi stejně velké, jako že se nakazíte při odběru krve u doktora - a pokud tetovaný dělá lékaře, tak si asi nebude nechávat dělat tetování někde mezi feťákama v zapadlé uličce. A tomu, kdo vytahuje staré dobré "až budeš stará, bude to scvrklý a škaredý", bych vzkázala - až budu stará, tak už tu dávno nebudete, abyste držkovali, jak je to scvrklý a škaredý, a pokud budete, tak budete mít plnou hubu prášků a vaše jediná starost bude ta, jestli stihnete dojít na WC. Nějaké tetování vám může pak být někde...

anti

Krásné vyjádření :)

Když se to někomu líbí, ať si potetuje třeba ... co chce :D

Mně se to nelíbí, já se tetovat nenechám. Kdybych uviděl syna, že se nechal potetovat, nevyhodím ho z baráku, jen mu vlepím facku a řeknu, že je vůl..

Nu a jak jsem uvedl, psal jsem i příklad mladé slečny, která měla tetování malé, symbol, na ruce - nevidím Vaše vyjádření k tomuto případu :)

Tak 1) když měla problém s tím, že by to vypadalo blbě na fotce, tak si měla nechat vyretušovat fotku, ne odstraňovat tetování. 2) stane se, že se to prostě někomu přestane líbit, to je normální. Tetování je na život, takže je dobré si pořádně promyslet, co si nechat vytetovat.

anti

kdybych měl obličejovou knihu, dal bych vám Lajk :)

na photoshop jsem tedy zapomněl - jsem jí to měl říct dřív, než začala chodit na to drahé odstraňování... - asi jí brnknu, abych si ověřil, jestli v tom nebylo něco dalšího (např. názor budoucího manžela...životního partnera) Ale co by to pak bylo za chlapa, který si nevezme ženskou jen kvůli pitomému tetování... to by byla diskriminace :)

kljflew

jak vás tak poslouchám budu pro HENNU

bod*

Máte BOD !

hena je řešení - kdo chce, dá si dočasné tetování...

Je to skvělé řešení, pokud nemáte skrytou alergii na různé kovy, kterou Henna odstartuje. Zkušenost u blízkého člověka, co už 2 roky trpí, protože si nemůže vzít pásek a hodinky (a i bez nich je to hrůza, kovy jsou všude). Ale asi pořád lepší, než litovat trvalého tetování, ta alergie se někdy spustit musela.

kjfgl

Ano :) a na prraxe si ji prostě dávat nebudu :)

hubas*

Všem zastáncům tetování: Můžete mi prosím vysvětlit, proč v kriminále má 9z10ti obviněných/odsouzených tetování? Ve velké míře se jedná o tetování poměrně dobře až velmi dobře vyhotovená, čili mají je z venku. Divíte se potom lidem, kteří si tetování spojují s něčím negativním, ale zde máte jasný příklad, co je to za skupinu lidí a kde končí. Jak bylo řečeno: čest vyjímkám! Děkuji za případné vysvětlení.

A kde jste k tomu přišel, že 9 z 10 lidí ve vězení má tetování? A pokud ano... je to stejné jako když řeknu, že 9 z 10 kriminálníků má vlasy ostříhané na ježka. Znamená to, že každý, kdo má vlasy na ježka je kriminálník? Navíc tohle možná platilo před dvaceti lety.

hubas*

Protože ve věznici pracuji a vidím, co vidím. Asi máte problém přijmout to jako fakt. Co se účesu "na ježka" týká, tak to je Váš nicneříkající výkřik do tmy. Je těžké přijmout, že určité společenské skupiny mají společné znaky?

2kedar*
hodnocení

0x

Tetování není záležitost na pár dnů, nebo pár let. Je to do smrti.! Což si někdo vůbec neuvědomuje.

Nedávno jsem viděl babku, která se šourala o hůlce a pod dolním rtem měla vytetované "LOVE"...

Chápu, že v šedesátých letech v době květinových dětí Hippies, musela být naprosto úchvatná.

Ovšem odnese si to sebou až do hrobu.

Takže nejdřív přemýšlet, pak tetovat. Osobně by mě ani nenapadlo si něco takového nechat udělat. :(

lulu*

a babka nebyla spokojena? Vivienne Westwood je taky baba v letech a presto je punkerka telen i dusi.

hodnocení

0x

Kdo podlehne nějakému módnímu trendu a udělá na sobě jakékoliv módní nevratné zásahy, tak trpí nějakými mindráky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]