Nejste přihlášen/a.
Mě nevadí, sám jedno mám na ruce a má to pro mě význám, jsou lidi co se nechají tentovat jen, protože je to cool a in a je jim jedno co to vlastně je, nemají k tomu vztah. Je pravda, že já osobně jsem se taky nechával tetovat i z toho důvodu, že to tak trochu moderní je, ale dal jsem si záležet s výběrem i motivem a každým detailem, když už je to na celý život Je to pro mě památka a kdykoli so potřebuju něco připomenout něco ze svého života kouknu na ruku. Na druhou stranu nic se nemá přehánět. Mít tetování skoro po celém těle zase úplně nepodporuju, ale 1,2 nebo 3 které se shová i pod oblečením proč ne
Povětšinou se mi nelíbí, protože to jsou stále stejné motivy znovu a znovu, na stejných místech. Ale jako takové mi nevadí; kdybych ho měla mít, byl by to ornament na vnitřní straně zápěstí. Protože ale vím, jak se měním (ještě před 5-10 lety se mi líbil piercing na lidech a i většina tetování, dnes rozhodně ne; ještě před 2 lety jsem neviděla nic špatného na 50leté paní v tričku s Garfieldem, co říká "Be cool"), tak vím, že to neudělám.
Sama mám dvě a jen já vím, jaký mají skutečný význam Takže můj názor je asi jasný.
Nevěř řečem, že to není moderní (kdyby nebylo, tak tetovací salony nemají z čeho žít a mladí by nebyli potetovaní), ani "až budeš stará, bude to vypadat hrozně". Jo, to bude, ale takových tetovaných starců budou tisíce, takže to bude v cajku.
Za mých mladších let byli potapetovaní jen námořníci, muklové a feťáci. Názor na tetování mám zcela negativní - ale pokud se chce někdo nechat zohyzdit černými nebo zelenými fleky na kůži, je to jeho věc. Dnes je zkrátka moderní se odlišovat pouze povrchně nezvyklým vzhledem. Důvod? Je to snadné - nemusí se k tomu vynaložit žádné velké úsilí a člověk zblblý médii se potom hned cítí "cool" a "in".
Asi takhle. Dříve měli tetování kriminálnící a zločinci. Hodně lidí, zejména těch starších, si to myslí do dnes. Myslím si al, že s dobou by postupně měly jít ruku v ruce i naše názory, proto si myslím, že tetování není nic nenormálního. Je to zkrátka věc, jak člověk chce vyniknout. Je to nějaký symbol, který se danému člověku jakkoliv líbí. Takže odpověď, jaký mám názor, je ta, že mi to nikterak nevadí. Musím ale dodat ještě druhý dvůj názor na tetování. To má pro mě smysl pouze tehdy, pokud má člověk vytetovaný symbol, který ho nějakým zplsobem charakterizuje, popisuje jeho cestu životem, atd. Ale nechápu proč má někdo na noze vytetovaného mořského koníka, když ho vživotě ani neviděl, nechápu, proč má někdo na zádech vytetovanou vlašťovku a už vůbec nechápu, proč má někdo na zádech vytetované obří andělská křídla. Také si myslím, že člověk, který má na sobě tetování, by měl nějak vypadat, žena by měla mít hubenější vysportovanou postavu a chlap by měl mít aspoň nějaké svaly a nemít vanu, protože není nic ošklivějšího, než buřt, co má na svém špekatém rameni vytetované písmenko...
Takže spousta řečí okolo a argument žádný (krom fialových sak a ponožek). Pokud bude za 20 let tetování out, o čemž silně pochybuji, protože lidé se tetují stovky a tisíce let, jednoduše ho schovám.
A zřejmě se slečen hned v první minutě ptáte, jaký mají názor na tetování, a pokud není "uvážlivý", tak ihned odcházíte Jo, co zmůže láska proti zkostnatělým předsudkům
.
Samozřejmě, děkuji za ty jediné a pravé argumenty, které jste nám tetovaným živlům přednesl. Ti chytřejší z naší populace nejdřív člověka poznají a až pak si udělají obrázek, případně jsou schopni přijmout tetovaného jedince i jeho rozhodnutím.
Hezký večer přeji.
Mýlíte se - právě to, že si někdo nechá udělat tetování už o něm vypovídá mnohé. Ještě před 20 lety nosila spousta chlápků zlaté řetězy, podnikatelé fialová saka a bílé ponožky, dnes by něco takového bylo považováno za vrchol nevkusu. A proti takovému argumentu těžko něco zmůžete.
Úplně stejně to může dopadnout s tetováním - za pár let může být naprosto OUT, popřípadě sám jeho nositel projde vývojem, který se nebude slučovat s hodnotami vyznávanými před x lety. Narozdíl od fialového saka se tetování nepůjde tak snadno zbavit.
Váš dotaz je proto mimo mísu - mě se nemůže líbit a nemůže pro mě být skvělá holka, která se neumí na toto podívat stejně uvážlivým pohledem. Kromě toho mám rád přirozenost a k ní tetování rozhodně nepatří.
Ti chytřejší z naší populace jsou si narozdíl od vás vědomi, že jednak existují lidé extravagantní, kteří mají potřebu barvit si vlasy nazeleno či jinou křiklavou barvou, nechat si propíchnout půlku obličeje pierciengem, nechat si udělat tetování, popřípadě míchat nemístně anglické výrazy typu "BTW" do českých vět a jednak, že existují konzervativní lidé, kteří nemají potřebu na sebe upoutávat pozornost, za každou cenu se lišit a vše výše uvedené jim nemusí připadat "COOL" (jak byste to jistě řekla s vaším pubertálním česko-anglickým slovníkem vy).
Tazatel/ka se ptala na názor ohledně tetování, tak jsem odpověděl. Evidentně máte problém můj negativní názor respektovat, dokonce mě kvůli tomu považujete za hlupáka. Soudíte mě jen proto, že se mi něco nelíbí, ale když někdo soudí vás, tak se bouříte. Zmínila jste se o pokrytectví, absurdní je, že z toho co jste napsala je naprosto zřejmé, že pokrytec jste právě vy.
Jestli se někdo nechá tetovat, je to jeho věc. Stejně tak je i moje věc, že na to nemám pozitivní názor a u holek je to pro mě doslova asexuální atribut. Počítat musíte s daleko horšími reakcemi než jsou ty moje – existují i případy, kdy někoho s tetováním nevzali do zaměstnání. Pokud někdo pracuje ve skladě nebo montuje ve fabrice, je jedno jestli má tetování, ale umím si představit, že na pozici obchodního zástupce apod. by si zaměstnavatel vybral raději jiného uchazeče, protože by nechtěl riskovat, že jeho zaměstnanec svým vzezřením nějakého klienta odradí.
Více nemám potřebu se k tetování vyjadřovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.