Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sanitka - kdy si pacient hradí převoz

Od: viky® odpovědí: 5 změna:

Paní, která má budík na srdíčko, musela jít dnes na výměnu budíku. Byla objednaná na Karláku P-2. Paní bydlí na vesnici musela podepsat, že převoz sanitkou si bude hradit tam i zpět? Kdy si pacient musí hradit převoz sanitkou, kterou mu lékař objedná? Poradíte někdo? Ráda bych měla jasno. Děkuji. Viky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

0x

Dobrý den. To se dělá ambulantně? To snad ne? Sanitku na zákrok nebo kontrolu píše lékař obvodní a sanitku zpět domů ten lékař u kterého pacient na kontrole-zákroku byl. Pokud je to s doprovodem musí být napsan na žádosti jinak doprovod saniťák nevezme i kdyby si to chtěl zaplatit. Pokud sanitu potřebuji tak je to tak jak píšu a ještě jsem se nesetkala, že by ji po mě chtěli platit. Pokud jedete na cokoli tak jezdí sběrná sanita a ta vás bere třeba v 6ráno a objíždí-sbírá pacienty, totéž zpátky jste hotová v 10h a čekáte do 14h. Zjistila jsem, že když máte sanitu do lázní a jedete vlastním vozem- někdo vás zaveze a vy to vyúčtujete ZP tak je to velmi dobře zaplacené.

Popisuji ovšem r. 2010, je možné, že ten... ministr něco vymyslel. Minulý týden jsem se vyděsila v lékárně co všechno od 1.11.2011 platí pacient.

hodnocení

0x

Toto řeší zákon č. 48/1997 Sb. - podmínky poskytování zdravotní péče a její úhrady. Mrkněte na §§ 36,37.

jabraka*
hodnocení

0x

viki:

ještě před 14 dny mě vozili na Karlák,pak do M.Boleslavi a znovu na Karlák(z Berouna)Příprava na Dialyzu,což také není sranda.Dnes jsem se dočetl u mé lékařky v dialyzačním centru,že převozy sanitkou hradí jen z bydliště do centra.,Ostatní přepravu si pacient hradí sám.,Je to v rámci zkvalitňování zdravotní péče.

JABRAKA

hodnocení

0x

Pacient si hradí převoz tehdy, pokud lékař nepovažuje převoz sanitou za nutný a pacient jí jede tedy na vlastní žádost. Neboli pokud lékař uzná, že pacient je v takovém stavu, že potřebuje sanitu, napíše jíi na pojišťovnu. Pokud usoudí, že stejně dobře bez omezení zdraví by dojel například i taxíkem, ale pacient chce sanitu - zaplatí si ji pacient. Záleží tedy hodně na lékaři a on se zas rozhoduje i podle toho, zda je pacientův stav takový, aby potřebu sanity dokázal před pojišťovnou při kontrole obhájit. Samozřejmě, čím víc pojišťovna šlape lékaři na paty a zbytečné cesty neproplácí a jdou na jeho vrub, tím víc si rozmyslí, komu sanitu napíše.

hodnocení

Děkuji všem za informace, předám je dál. Jsem zvědavá, jak to dopadne. Viky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]