Nejste přihlášen/a.
Paní, která má budík na srdíčko, musela jít dnes na výměnu budíku. Byla objednaná na Karláku P-2. Paní bydlí na vesnici musela podepsat, že převoz sanitkou si bude hradit tam i zpět? Kdy si pacient musí hradit převoz sanitkou, kterou mu lékař objedná? Poradíte někdo? Ráda bych měla jasno. Děkuji. Viky
Dobrý den. To se dělá ambulantně? To snad ne? Sanitku na zákrok nebo kontrolu píše lékař obvodní a sanitku zpět domů ten lékař u kterého pacient na kontrole-zákroku byl. Pokud je to s doprovodem musí být napsan na žádosti jinak doprovod saniťák nevezme i kdyby si to chtěl zaplatit. Pokud sanitu potřebuji tak je to tak jak píšu a ještě jsem se nesetkala, že by ji po mě chtěli platit. Pokud jedete na cokoli tak jezdí sběrná sanita a ta vás bere třeba v 6ráno a objíždí-sbírá pacienty, totéž zpátky jste hotová v 10h a čekáte do 14h. Zjistila jsem, že když máte sanitu do lázní a jedete vlastním vozem- někdo vás zaveze a vy to vyúčtujete ZP tak je to velmi dobře zaplacené.
Popisuji ovšem r. 2010, je možné, že ten... ministr něco vymyslel. Minulý týden jsem se vyděsila v lékárně co všechno od 1.11.2011 platí pacient.
viki:
ještě před 14 dny mě vozili na Karlák,pak do M.Boleslavi a znovu na Karlák(z Berouna)Příprava na Dialyzu,což také není sranda.Dnes jsem se dočetl u mé lékařky v dialyzačním centru,že převozy sanitkou hradí jen z bydliště do centra.,Ostatní přepravu si pacient hradí sám.,Je to v rámci zkvalitňování zdravotní péče.
JABRAKA
Pacient si hradí převoz tehdy, pokud lékař nepovažuje převoz sanitou za nutný a pacient jí jede tedy na vlastní žádost. Neboli pokud lékař uzná, že pacient je v takovém stavu, že potřebuje sanitu, napíše jíi na pojišťovnu. Pokud usoudí, že stejně dobře bez omezení zdraví by dojel například i taxíkem, ale pacient chce sanitu - zaplatí si ji pacient. Záleží tedy hodně na lékaři a on se zas rozhoduje i podle toho, zda je pacientův stav takový, aby potřebu sanity dokázal před pojišťovnou při kontrole obhájit. Samozřejmě, čím víc pojišťovna šlape lékaři na paty a zbytečné cesty neproplácí a jdou na jeho vrub, tím víc si rozmyslí, komu sanitu napíše.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.