Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kávovar Bosch Tassimo a Dolce Gusto

Od: mija* odpovědí: 7 změna:

Chtěl bychom si koupit jeden z uvedených kavovaru a v popisu výrobku uváději sílu tlaku v barech,zarazil mne rozdil.Dolce Gusto má uvedeno 15baru a Bosch Tassimo 3bary.Byli jsme rozhodnuti pro Bosch a ted nás odradily ty bary,jestli to neni málo a zda to tu kávu vůbec napěni.Prosíme o nějakou zkušenost,pokud někdo z vás kavovary má*nevi*a trochu poradi.Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

0x

myslím si, že v tomto případě není rozdíl v tlaku důležitý. Tassimo je vyrobeno tak, že připraví kávu z kapsle (Jacobs) přesně podle programu načtením čárového kódu a věřte tomu,že ta káva, která má být napěněna, napěněna bude a jestli ne, tak mi dejte vědět a osobně dovozci řeknu, že je to šmejd :)

navíc v obchodech bývají ukázky, tak si nechte výrobu předvést a ochutnejte.

nevím teď přesně, ale kávovarů Bosch Tassimo je několik typů. teď si vzpomenu na pět typů, když si tak promítnu, kolik mi jich projde denně rukama.

mija*
hodnocení

*palec*Děkuji za radu.

sibak

Já osobně ochutnal několik kafí z Dolce gusto a nemůžu si pomoct, ale Latte mi nechutná. Je to spíš kakao... Latte z Tassima je mnohem lepší. Proto jsem si koupil Tassimo a jen spokojenost. 6e je menší nabídka nápojů. Je novější a určitě rozšíří nabídku. Já doporučim tassimo i pro jednoduchost. A hlavně- je to BOSCH!

petr123*
hodnocení

0x

Když jsme domů kupovali kávovar tak Bosch nebyl, koupili jsme Dolce Gusto. Srovnávat kvalitu výsledného nápoje nemůžu, ale pro Dolce i teď mluví daleko širší nabídka kapslí. Normálně mi kafe vůbec nechutná, ale jejich Laté (různé příchutě včetně varianty bez cukru), Mocca nebo i čokoláda jsou perfektní. Manželce zase strašně chutná Presso - taky mají více druhů. Teď dokonce dělají i nějaký čaj. Bosch má myslím jen pár druhů kávy. Za sebe tedy radím Dolce.

"Výhoda" Bosche je v tom že automat sám správně nadávkuje vodu, u Dolce se to ovládá ručně pomocí páky. Ale absolutně mi to nevadí, navíc mám nad tím plnou kontrolu.

mija*
hodnocení

*palec*Děkuji za názor.

bajbic*
hodnocení

0x

Dobrý den, pěkný článek o tom, jak vybrat kávovar, je popsáno na webu kávovary.info. Cituji:

"Hodnota tlaku je důležitá, ale mnohem podstatnější je, aby ji kávovar během spařování udržel. Některé kávovary vytvoří dostatečný tlak pouze v první vteřině spařování a pak ho nechají klesnout"

michal*
hodnocení

0x

Máme v domácnosti dva kávovary Dolce Gusto od značky Krups (Mini me a Piccolo) a jsme spokojeni.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]