Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Štěkající pejsci

Od: alli* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, mám doma 2 fenky, Huskyho(3 roky) a Německého ovčáka(4 roky) a pokaždé když s přítelem odejdeme do práce tak začnou štěkat a naše sousedy do doopravdy nebaví a nás taky ne... Když byly malé, tak sme nemysleli na to že v budoucnu budou pokaždé štěkat. Další problém je v tom, že si zvykly na naši přítomnost a když nejsme doma tak ji očekávají a podle mně proto štěkají... Zkoušeli jsme jít za dveře nebo před dům, ale ony nás cítí a vědí že tu sme tak neštěkají, je to opravdu problém... Zatím nechci žádné obojky atd... Chceme s přítelem vyzkoušet jiné a normální řešení... Moje sestra mi nabízela aby sme počkali až začnou štěkat a okřiknout je a na chvilku jim držet tlamu, ale to pomůže jen někdy... Máte nějaké jiné řešení? Předem děkuji :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

Malamut je velice spolecensky pes a je nerad sam nekde zavreny. Ke vsemu vetsinou nesteka, ale vyje, a je schopny provyt cely den, protoze je mu smutno. Tak to mel byvaly, ale jakmile jsem si v dobe jeho nepritomnosti vzala malamuta dovnitr, nebo na chodbu domu, byl klid a byl stastny. Vlcak je zase obranar a steka na cokoli, co se hne - a mozna se i snazi malamutovi konkurovat:)

Drzet jim tlamu a kricet na ne, protoze je jim smutno? Nevidim to jako nejlepsi napad... nebudou chápat, proč jim to děláte, když Vás oni mají rádi. Zkuste se poptat na blizkem cvicaku, pripadne pokud je blizko nejaka chovna stanice psu.

alli*
hodnocení

Ano, my víme, že to moc nepochopí když jim budeme držet tlamu, ale už nevíme co dělat, i víme že jim je smutno, ale bohužel. Dostávájí veškerou lásku nezanedbáváme je, ale sou tak rozmazlený, že štěkají... Nejspíš. Ani nejsou moc zvyklý být doma samy. Cvičák rozhodně zkusíme,děkuju :)

sargo*
hodnocení

0x

Dva velcí psi v bytě... jedni z těch, co jsou přesvědčeni, že se jim přes práci budou mít čas dostatečně věnovat? ;)

Poradím vám jen jen jedno: řešte to RYCHLE a důkladně. Vyjící psi u sousedů jsou neuvěřitelné peklo pro každého, kdo musí být přes den doma, ale opravdu neuvěřitelné. Kdybych to měla zažít podruhé, asi vám začnu provádět něco strašlivého, nevím honem co, ale nic by mi nebylo dost strašlivé *smich* To je příšerný zvuk, sluchátka nepomůžou, řvoucí rádio nepomůže, jen se zbláznit. A to mám velmi vysoký práh tolerance *smich*

alli*
hodnocení

Snažíme se co nejvíc to jde, ale od doby kdy jsem nastoupila do práce furt štěkají... Když jsem s nima byla doma tak měli pozornost a když se jim ta pozornost nedostane tak je nám jasné že je jim smutno... Teď sme se hodně stěhovali tak věřím, že to může být i neustálou změnou prostředí, ale už sme se usadili tak se snažíme je to štěkání odnaučit. Moc si přeju být s nima doma, ale bohužel... :( Vím jak je to pro ně stresující atd... Rozhodně vyzkoušíme cvičák a budeme se snažit udělat to nějak aby aspoň nemusely být tak dlouho samy doma... :)

fran
hodnocení

0x

Feny obvykle štěkají víc než psi, a když jsou na to dvě, podporují se navzájem, patrně. Takže to chce vymýšlet nějaká šidítka proti stesku: Zkusili jste nechat hrát rádio? Radiobudík se zapíná v určitou hodinu, dejte 2 v různých časech, a tak nahlas aby to nerušilo sousedy, třeba na chvíli přestanou. Pro změnu hračku: Nějaké větší kousací vepřové ucho, o které se budou přetahovat, dejte jim je jenom když jsou samy a pak sebrat.

Držení tlamy určitě ne, ale zařvat "TICHO!" ... a vytrvalost. Obě plemena jsou dobře cvičitelná, to by v tom byl čert...

Možná by pomohlo zatemnit, aby spaly, ale řešení je to blbé.

alli*
hodnocení

Zkoušeli jsme televizi, ale nepomohlo... Hračky jim tam nechat nemůžeme, protože i když jsme doma a Sydney( Německý ovčák) si vezme jakoukoliv hračku tak Emma( Husky) chce tu co má ona... A i když se znají odmalička tak Sydney to vadí a pro hračku by zabila. Ale určitě vyzkoušíme to vepřové ucho. Koupíme jim nějaké ve zverimexu, ale projistotu koupíme 2... Ano, to s tím držením tlamy už jsme vzdali a je vidět že to nepomáhá. Obě dvě sou vycvičené na slovo aniž by sme je od malička byli, a radši na ně zařveme než aby sme je honili po domě a bouchali... Akorát co sme tam nezařadili bylo to aby si zvykly být samy doma :( Zatemnit taky zkusíme, podle mně by to mohlo pomoct, ale jen trošku... Uvidíme :) Určitě vyzkoušíme i rádio :) Děkuji za dobré rady:) Pokud by vás ještě něco napadlo, byla bych moc vděčná, děkuji :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]